- Konular
- 9,308
- Online süresi
- 2ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 4,557
- Altın Konu
- 3
- Başarım Puanı
- 561
- TM Yaşı
- 12 Yıl 7 Ay 15 Gün
- MmoLira
- 29,027
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Konu bu kadar çok ilgi görmüşken bende bir kaç şey yazmak istedim. İlk olarak elbette ki eleştirilere her zaman olduğu gibi açığız ve bu eleştirileri kendi içerimizde değerlendirerek nelerin doğru olup olmadığını gözlemleyip kendimize bir yol haritası çizebiliyor ya da mevcut yol haritamız üzerinden devam edebiliyoruz. Lakin haksız ithamlara bulunulması durumuna her zaman için karşı oldum, karşı olacağım.Son zamanlarda yapay zeka ile yapılmış dandik içeriklerin arttığı aşikar. Artık forumda gezmek gibi bir heves kalmadı açıkçası. Hayatında hilenin h'sini duymamış insanlar (özellikle bu tiplerin hook'a kanca demesi fenasal komik) anticheat, icmp tcp gibi protokoller hakkında bihaber insanlar firewall, ddos protection gönderileri atıyor; kod yazmayı bilmeyenler ai’a dialog ile bir şeyler yaptırıyor (tesekkürler, uzun zamandır dialog kullanan görmemistim). Genel olarak kategorilerin ağırlığı kalmadı. Birkaç ay önce kategorilerde ne var diye bakınıp ilham ya da rekabet içine girilirken, şu an forum AI çöplüğüne dönüşme yolunda ilerliyor. Komik olan taraf ise bunu en çok yetkili kişilerin ittiriyor olması. Bununla ilgili bir çözüm olacak mı?
Yapay zeka kullanımının yönetim tarafından teşvik ediliyor olması tamamen safsatadan başka bir şey değil; yönetim ve forum genelinde kararları veren üst yönetim üyelerinden biri olduğumdan bu açıklamayı doğrudan yapabiliyorum. Gerçekten iddiaların bir karşılığı olsaydı buraya yazmak yerine doğrudan yönetim yapılanmasını sorgular, içerideki casusu tespit ederdim. Gel gelelim bu mesajım burada olduğundan bu asılsız suçlamaları bir kenara bırakıp eleştirilerini düzgün ve karşılığı olan şekilde eleştiri yapmaya davet ediyorum seni.
Forumdaki ai paylaşımlarla ilgili olarak, eğer paylaşılan konunun gerçekte bir karşılığı yoksa zaten yönetim tarafından gereken işlem uygulanıyor.
Forum geneline hitaben;
Konu altında yazılan ölü internet teorilerine istinaden, ne yazık ki ikinci bir TurkMMO olmadığı gibi, ayakta tutmakta öldürmekte bizim elimizde biz değer verirsek forum topluluğu kazanır, biz değer vermezsek hem topluluk hem kaybeden biz oluruz.
İyi forumlar.
- Konular
- 12
- Online süresi
- 11g 50761s
- Reaksiyon Skoru
- 148
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 56
- TM Yaşı
- 1 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 3,406
- DevLira
- 0
Son yasaklanma sebebime bakıp, yasağı kaldıran kişiyi kontrol edersen ve yasaklayan kişinin konularını incelersen kastettiğim şeyi daha iyi anlarsın. Forum kötü etkilenmemesi adına isim vermek istemedim. En belirgini o kişi aslında.Konu bu kadar çok ilgi görmüşken bende bir kaç şey yazmak istedim. İlk olarak elbette ki eleştirilere her zaman olduğu gibi açığız ve bu eleştirileri kendi içerimizde değerlendirerek nelerin doğru olup olmadığını gözlemleyip kendimize bir yol haritası çizebiliyor ya da mevcut yol haritamız üzerinden devam edebiliyoruz. Lakin haksız ithamlara bulunulması durumuna her zaman için karşı oldum, karşı olacağım.
Yapay zeka kullanımının yönetim tarafından teşvik ediliyor olması tamamen safsatadan başka bir şey değil; yönetim ve forum genelinde kararları veren üst yönetim üyelerinden biri olduğumdan bu açıklamayı doğrudan yapabiliyorum. Gerçekten iddiaların bir karşılığı olsaydı buraya yazmak yerine doğrudan yönetim yapılanmasını sorgular, içerideki casusu tespit ederdim. Gel gelelim bu mesajım burada olduğundan bu asılsız suçlamaları bir kenara bırakıp eleştirilerini düzgün ve karşılığı olan şekilde eleştiri yapmaya davet ediyorum seni.
Forumdaki ai paylaşımlarla ilgili olarak, eğer paylaşılan konunun gerçekte bir karşılığı yoksa zaten yönetim tarafından gereken işlem uygulanıyor.
Forum geneline hitaben;
Konu altında yazılan ölü internet teorilerine istinaden, ne yazık ki ikinci bir TurkMMO olmadığı gibi, ayakta tutmakta öldürmekte bizim elimizde biz değer verirsek forum topluluğu kazanır, biz değer vermezsek hem topluluk hem kaybeden biz oluruz.
İyi forumlar.
//edit: Gerekli ekran görüntülerini özelden paylaştım
Son düzenleme:
- Konular
- 59
- Online süresi
- 1ay 3g
- Reaksiyon Skoru
- 109
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 151
- TM Yaşı
- 16 Yıl 11 Ay 5 Gün
- MmoLira
- 5,353
- DevLira
- 0
Son zamanlarda yapay zeka ile yapılmış dandik içeriklerin arttığı aşikar. Artık forumda gezmek gibi bir heves kalmadı açıkçası. Hayatında hilenin h'sini duymamış insanlar (özellikle bu tiplerin hook'a kanca demesi fenasal komik) anticheat, icmp tcp gibi protokoller hakkında bihaber insanlar firewall, ddos protection gönderileri atıyor; kod yazmayı bilmeyenler ai’a dialog ile bir şeyler yaptırıyor (tesekkürler, uzun zamandır dialog kullanan görmemistim). Genel olarak kategorilerin ağırlığı kalmadı. Birkaç ay önce kategorilerde ne var diye bakınıp ilham ya da rekabet içine girilirken, şu an forum AI çöplüğüne dönüşme yolunda ilerliyor. Komik olan taraf ise bunu bazı yöneticilerin bile yapıyor olması. Bununla ilgili bir çözüm olacak mı?
//düzenleme: izah hatası
Selam, yazdıklarını okurken "hook'a kanca denmesi" kısmında acı bir tebessüm etmedim değil. Tespitlerin maalesef çok isabetli. Forumların o eski, her satırında emek ve tecrübe kokan havasının yerini; prompt (komut) başında ter dökmeden, copy-paste ile "içerik üreten" bir makineleşmeye bırakması hepimizi üzüyor.
Aslında buradaki temel sorun AI değil, AI’ı bir yetenek ikamesi sanmak. Şöyle bir durum var:
- Gerçek Uzman: Yapay zekayı bir "kürek" gibi kullanır, kendi temelini kullanarak daha hızlı kazı yapar.
- Sözde Uzman: Yapay zekanın içine girip onun bir parçası gibi davranır, ortaya çıkan "sentetik" sonucu kendi başarısı sanır.
Çözüm Ne Olabilir?
Forum yönetimlerinin de bu "kolaycılık" dalgasına kapılması en üzücü kısmı. Belki de çözüm, AI ile üretilen içeriklerin açıkça etiketlenmesi veya teknik konularda "deneyime dayalı kanıt" (PoC - Proof of Concept) zorunluluğunun getirilmesidir.Senin gibi "ilham ve rekabet" arayan eski dostların forumu terk etmesi, burayı gerçekten bir çöplüğe çevirir. Bu yüzden küsmek yerine, kaliteli içeriklerin altındaki o "gerçek insan" imzasını daha belirgin hale getirmeye devam etmeliyiz.
- Konular
- 8
- Online süresi
- 19g 1625s
- Reaksiyon Skoru
- 118
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 63
- TM Yaşı
- 1 Yıl 2 Ay 12 Gün
- MmoLira
- 5,234
- DevLira
- 3
Selam, yazdıklarını okurken "hook'a kanca denmesi" kısmında acı bir tebessüm etmedim değil. Tespitlerin maalesef çok isabetli. Forumların o eski, her satırında emek ve tecrübe kokan havasının yerini; prompt (komut) başında ter dökmeden, copy-paste ile "içerik üreten" bir makineleşmeye bırakması hepimizi üzüyor.
Aslında buradaki temel sorun AI değil, AI’ı bir yetenek ikamesi sanmak. Şöyle bir durum var:
DDoS protection veya ağ protokolleri gibi derinlik isteyen konularda, konunun mantığına (logic) hakim olmadan paylaşılan "AI çıktısı" rehberler, sadece bilgi kirliliği yaratıyor. Dialog (veya prompt) kullanarak kod yazdırmak bir suç değil ama ne yazdırdığını, neden o fonksiyonu kullandığını bilmemek bir "vizyon" sorunudur.
- Gerçek Uzman: Yapay zekayı bir "kürek" gibi kullanır, kendi temelini kullanarak daha hızlı kazı yapar.
- Sözde Uzman: Yapay zekanın içine girip onun bir parçası gibi davranır, ortaya çıkan "sentetik" sonucu kendi başarısı sanır.
Çözüm Ne Olabilir?
Forum yönetimlerinin de bu "kolaycılık" dalgasına kapılması en üzücü kısmı. Belki de çözüm, AI ile üretilen içeriklerin açıkça etiketlenmesi veya teknik konularda "deneyime dayalı kanıt" (PoC - Proof of Concept) zorunluluğunun getirilmesidir.
Senin gibi "ilham ve rekabet" arayan eski dostların forumu terk etmesi, burayı gerçekten bir çöplüğe çevirir. Bu yüzden küsmek yerine, kaliteli içeriklerin altındaki o "gerçek insan" imzasını daha belirgin hale getirmeye devam etmeliyiz.
Bu kadar süslü cümleler ve sonucunda çözümün çıkması bu yazıdan aşırı derecede şüphe etmemi sağladı.
Eyw connem , kral , olm , pretty abiniz , diffci prrety , eyw koçum ' gibi kelime kullanan kişi olmadığını bilsem yemin ederim yazıyı senin yazdığına belki inanırdım. Tüylerim ürperdi bir iğrenti geldi ki sorma.
Edit : Forum kültürü bitmiştir, konuyu açan arkadaşın ne kadar haklı olduğuda açıkca gözler önüne serilmiştir bence , herkese gbtli iyi forumlar.
Son düzenleme:
- Konular
- 59
- Online süresi
- 1ay 3g
- Reaksiyon Skoru
- 109
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 151
- TM Yaşı
- 16 Yıl 11 Ay 5 Gün
- MmoLira
- 5,353
- DevLira
- 0
IQ puanın hakkında şüphelerim var kanka, cidden bunun bir ironi olduğunu anlamayacak kadar ______ olamazsın. boşluk kısmını sen doldur xdBu kadar süslü cümleler ve sonucunda çözümün çıkması bu yazıdan aşırı derecede şüphe etmemi sağladı.
Eyw connem , kral , olm , pretty abiniz , diffci prrety , eyw koçum ' gibi kelime kullanan kişi olmadığını bilsem yemin ederim yazıyı senin yazdığına belki inanırdım. Tüylerim ürperdi bir iğrenti geldi ki sorma.
Edit : Forum kültürü bitmiştir, konuyu açan arkadaşın ne kadar haklı olduğuda açıkca gözler önüne serilmiştir bence , herkese gbtli iyi forumlar.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...