romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Forumun Gidişatı hk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan devflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

devflex

Level 2
Üye
Konular
12
Online süresi
11d 15h
Reaksiyon Skoru
148
Altın Konu
0
TM Yaşı
1 Yıl 5 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
56
MmoLira
3,571
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Son zamanlarda yapay zeka ile yapılmış dandik içeriklerin arttığı aşikar. Artık forumda gezmek gibi bir heves kalmadı açıkçası. Hayatında hilenin h'sini duymamış insanlar (özellikle bu tiplerin hook'a kanca demesi fenasal komik) anticheat, icmp tcp gibi protokoller hakkında bihaber insanlar firewall, ddos protection gönderileri atıyor; kod yazmayı bilmeyenler ai’a dialog ile bir şeyler yaptırıyor (tesekkürler, uzun zamandır dialog kullanan görmemistim). Genel olarak kategorilerin ağırlığı kalmadı. Birkaç ay önce kategorilerde ne var diye bakınıp ilham ya da rekabet içine girilirken, şu an forum AI çöplüğüne dönüşme yolunda ilerliyor. Komik olan taraf ise bunu bazı yöneticilerin bile yapıyor olması. Bununla ilgili bir çözüm olacak mı?

//düzenleme: izah hatası

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Bu konuyla ilgili ufak bir kaç ekleme yapmak istiyorum;

Öncelikle seviyeli ve iyi niyetli gördüğümüz tüm eleştirileri, önerileri mutlaka dikkate alıyoruz bunu bilmenizi istiyorum. Sizlerin burada yazdıklarını biz kendi gruplarımızda mutlaka tartışıyoruz.

Sonuç olarak burası bir topluluk ve topluluğun görüşleri bizim için önemli.

Biz arkaplanda kendi içimizde bunları görüşürken bu topluluğa sizler gibi katkı sağlamak isteyenlere de bir kaç önerim var.

1- Sizlerde yönetime katılmak için başvuru gönderebilir, yönetime girdikten sonra taleplerinizi daha net şekilde dile getirebilirsiniz ve yapılacak düzenlemelerin ardından moderasyon konusunda destek sağlayabilirsiniz.
2- Yönetime girmeyenler içinde topluluğu geliştirmek adına, güncelliği kalmamış konular görüyorsa bize raporlayarak düzenleme yapılmasını sağlayabilir.

Tekrar belirteyim topluluğu daha iyi hale getirmek için her türlü görüşe açığız. Yeter ki yönetime laf çakayım amacıyla değil, daha iyisi olsun düşüncesiyle görüş belirtilsin.

Yapay zeka kullanımı ile ilgili şahsi görüşüm ise;
Belirli oranda ve belirli kalitede olduğu sürece sorun yok. Ama olur olmadık yerde anlamsız duran içerikler beni de rahatsız ediyor.
Yetkili kişilerin bunları ittirdiğine dair yaptığınız gözleme katılmıyorum. Yönetim içerisindeki tüm adminlerin ve yöneticilerin yapay zekâ kullanmama ve özgün içerik konusunda ciddi katı kuralları var. En çok bunun üzerine düşüyorlar. Yapay zekânın gelişimi ve tüm alanları ele geçirmesiyle beraber forumun içerisine de yansıması kaçınılmaz bir gerçek. Ayrıca sadece konu açılmış olması değil, açılan konunun gerçekten bilgi taşıyıp taşımadığı daha fazla önemsenmeli. Çünkü forumu ayakta tutan şey içerik sayısı değil, içerik kalitesidir.
Eğer ciddi katı kurallarınız varsa ya denetlenmiyordur, yada bu kurallar bazı kişiler için geçerli. İsim vermek istemediğim bir yönetici, bundan birkaç ay öncesinde zar zor DracaryS'in bir sistemini yarım yamalak kendi oyununa hatalı bir şekilde ekledikten sonra hilenin mutfağından geldiğini iddia ediyor. Greek mutfak herhalde orası. Zaten o kişinin yapay zeka olmadan bir vasfı olmadığını ve cevaplarını bile yapay zeka ile yazdırdığı ifşalandı.
sorun yapay zeka kullanmak değil, bilgisi olmadığı konularda yapay zekanın saçma sapan verdiği cevapları insanlarla paylaşan kişilerin olması. bilgi kirliliğini getirenler bunlar. c++ kategorisinde son zamanlarda açılan konuların yarısından çoğu da bu Öğeyi görmek için üye olmalısınız.daki arkadaş gibi fikirleri olmadığı, bilgileri olmadığı konularda uzmanmış gibi yapay zekadan aldıkları kodları veya yapay zekanın saçma cevaplarını paylaşması.
Son zamanlarda yapay zeka ile yapılmış dandik içeriklerin arttığı aşikar. Artık forumda gezmek gibi bir heves kalmadı açıkçası. Hayatında hilenin h'sini duymamış insanlar (özellikle bu tiplerin hook'a kanca demesi fenasal komik) anticheat, icmp tcp gibi protokoller hakkında bihaber insanlar firewall, ddos protection gönderileri atıyor; kod yazmayı bilmeyenler ai’a dialog ile bir şeyler yaptırıyor (tesekkürler, uzun zamandır dialog kullanan görmemistim). Genel olarak kategorilerin ağırlığı kalmadı. Birkaç ay önce kategorilerde ne var diye bakınıp ilham ya da rekabet içine girilirken, şu an forum AI çöplüğüne dönüşme yolunda ilerliyor. Komik olan taraf ise bunu en çok yetkili kişilerin ittiriyor olması. Bununla ilgili bir çözüm olacak mı?
Selamünaleyküm kardeşim,

Serzenişini çok iyi anlıyorum, haklısın. Maalesef yapay zekâyı tamamen engellemek mümkün değil ve üretilen içeriklerin önünü bir noktadan sonra alamıyoruz. Zaten forum kurallarımızda yapay zekâ ile üretilen içeriklerin yasak olduğuna dair bir madde yok; bu yüzden elimizden geldiğince içeriklere karışmamaya çalışıyoruz.

Yapay zekâ hayatımıza girdiğinden beri birçok alanı kârdan çok zarara uğrattı. Administrator olarak her şeyin farkındayız. Oryantasyon Administrator’ü olarak bizzat ben de eğitim verirken katılımcıları orijinal içerik üretmeye yönlendirmeye çalışacağım.
Selamlar, yıllar önce 2016 yıllarında sanırım proje sistemi forumda ilk aktif olmaya başladığı zamanda kendi çapımda kurmuş olduğum özgün konu ekibimiz vardı. Amacımız kopyala yapıştır olup 200 konu açmaktansa el emeğiyle açılmış 5-10 konu açarak foruma üyelerimize daha fazla katkıda bulunmak idi hedefimiz. Sonrasında ufak bir ekip olmaktan çıkıp bütün yönetim olarak bu şekilde içerik üretmeye başladık ve güzel sonuçlar elde ettik. Özellikle son 2 sene içerisinde içerik üretme konusunda yapay zekadan destek almaya başladık, doğru bir tespit yapmışsın. Bu şekilde konu açılırken bile bazı kurallarımız vardı elbette, dümdüz yapay zeka ile açılmış içerikler onaylanmıyordu. Örnek verecek olursak anlatım bozuklukları veya cümlenin akışı zaten ilk okunduğu zaman bu içeriğin yapay zeka üzerinden oluşturduğunu belli ediyordu. Bu bahsettiğim yazılım ve dev dışı içerikler için geçerli, yönetimde olduğum süre boyunca yapay zeka ile oluşturulan bir hile veya dev içeriğine ben hiç rastlamadım :) Kısacası yapay zeka ile açılan içerikler belli bir düzenleme ve denetleme ile elden geçirildiği zaman foruma faydası gerçekten fazla oluyor. Değerli fikirlerini forum ile paylaştığın için teşekkür ederiz.
Yetkili kişilerin bunları ittirdiğine dair yaptığınız gözleme katılmıyorum. Yönetim içerisindeki tüm adminlerin ve yöneticilerin yapay zekâ kullanmama ve özgün içerik konusunda ciddi katı kuralları var. En çok bunun üzerine düşüyorlar. Yapay zekânın gelişimi ve tüm alanları ele geçirmesiyle beraber forumun içerisine de yansıması kaçınılmaz bir gerçek. Ayrıca sadece konu açılmış olması değil, açılan konunun gerçekten bilgi taşıyıp taşımadığı daha fazla önemsenmeli. Çünkü forumu ayakta tutan şey içerik sayısı değil, içerik kalitesidir.

Yazmış olduğunuz bu Eleştiriye bir nebze olsada katılıyorum. Konu içeriklerinin Özelliklede Kodlama ile alakalı olan kısımların yapay zeka içeriği olduğunu belirtiyordunuz. Şuan ki teknolojide yapay zeka kullanmıyorum diyen Yalan söylüyordur. bu konuda Evet Foum içeriğinin iyileştirmeler yapıla bilir fakat konu içerikleri Özellikle orjinal niteliğindeki konular detaylı incelemelerden geçmektedir. Bu konuda Yönetim Olarak Çok dikkat edilmekte. Ama eleştirinizi Adminlerimiz muhakak göz önüne alacaktır. sizlerde Güzel içerikler özgün içerikler paylaşarak Bu yol göstermeye Öncüde olabilirsiniz Rekabet diyorsunuz Kendinize rakip Bulmak istiyorsanız sizlerinden öncelikle Yaptışınız işlerle ilgili konularınızı görmek Gerekmektedir. Bu Platform altında Tatlı rekabetler her zaman İyidir. Tekrardan düşünceleriniz için şahsım adına teşekkür ederim.

Eğer ciddi katı kurallarınız varsa ya denetlenmiyordur, yada bu kurallar bazı kişiler için geçerli. İsim vermek istemediğim bir yönetici, bundan birkaç ay öncesinde zar zor DracaryS'in bir sistemini yarım yamalak kendi oyununa hatalı bir şekilde ekledikten sonra hilenin mutfağından geldiğini iddia ediyor. Greek mutfak herhalde orası. Zaten o kişinin yapay zeka olmadan bir vasfı olmadığını ve cevaplarını bile yapay zeka ile yazdırdığı ifşalandı.

Yazmış olduğunuz bu Eleştiriye bir nebze olsada katılıyorum. Konu içeriklerinin Özelliklede Kodlama ile alakalı olan kısımların yapay zeka içeriği olduğunu belirtiyordunuz. Şuan ki teknolojide yapay zeka kullanmıyorum diyen Yalan söylüyordur. bu konuda Evet Foum içeriğinin iyileştirmeler yapıla bilir fakat konu içerikleri Özellikle orjinal niteliğindeki konular detaylı incelemelerden geçmektedir. Bu konuda Yönetim Olarak Çok dikkat edilmekte. Ama eleştirinizi Adminlerimiz muhakak göz önüne alacaktır. sizlerde Güzel içerikler özgün içerikler paylaşarak Bu yol göstermeye Öncüde olabilirsiniz Rekabet diyorsunuz Kendinize rakip Bulmak istiyorsanız sizlerinden öncelikle Yaptışınız işlerle ilgili konularınızı görmek Gerekmektedir. Bu Platform altında Tatlı rekabetler her zaman İyidir. Tekrardan düşünceleriniz için şahsım adına teşekkür ederim.
Ben kodlama ile alakalı kısımların yapay zeka içeriği olduğunu belirtmedim, direkt baştan sona yapay zeka ile prompt vere vere sistem / araç-gereç yazılıp bunun forumda ekran görüntüsü olarak paylaşıldığını söyledim. Yoksa tabii ki, artık AI her yerde, en basit örnek olarak kullandığım ide'de copilot auto-complete açık kullanıyorum. Rekabet kısmına gelirsek, ekran görüntüleri kategorisine bakarsanız rekabet edilecek bişey olmadığını görebilirsiniz. Ne rekabeti olucak? Kimin AI'ının contexti ne kadar büyük, kim AI'a daha çok para harcıyor şeklinde mi? Bireysel bir tartışmada bile AI ile yorum atan yetkililer varken dediğiniz rekabet pek mümkün değil. Benim geçmiş konu tarihlerindeki konulara bakarsanız, kalitenin yokuş aşağı düştüğünü, o dönem ki insanların artık bu dönemde konu açmadığını görürsünüz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri