- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Konu Hakkında Yorum Yapacak Olursam Eğer Eyvallah eleştirinde haklılık payı var 'hook' muhabbetine ben de hak verebilirim Ama olaya direkt forum AI çöplüğüne dönüyor, ağırlığı kalmadı' diye bakmak buradaki onca emeğe ve yılların kemikleşmiş developer kadrosuna haksızlık olur. Yapay zeka furyası şu an tüm dünyayı, her platformu vuruyor; internetin genel bir sorunu bu. Fakat burada hala gecesini gündüzüne katıp cayır cayır sistem yazan, altyapı geliştiren sağlam bir kitle var. O bahsettiğin eski feyz alma ve rekabet ruhu kaybolmadı, sadece bu yapay zeka gürültüsünün arasında doğruları seçmek biraz daha zorlaştı. konu paylaşımları da dahil olmak üzere, teknik dayanağı olmayan bu tarz altı boş konulara elbet yönetim ekibi ayar çeker. O kaliteyi yukarıda tutmak için yönetim ekibi sürekli çalışıyor denetim sağlıyor bu konuda şüphen olmasın.
- Konular
- 97
- Online süresi
- 3g 52334s
- Reaksiyon Skoru
- 297
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 155
- TM Yaşı
- 14 Yıl 9 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 8,633
- DevLira
- 6
Claudeye atmaya gerek yok claudeyi bildiğine göre sen benden daha iyi kullanıyor gibisin zaten ve api ile konu çekme nasıl oluyor bize anlat madem biliyorsun bende merak ettim emek verip konu açmak ile uğraşmadan başka yerden nasıl uğraşmadan konu çekilir anlat aydınlat bizi o kadar kişi emek verip konu açıyor tek cümle ile "api ile konu çekiyorlar" demen emeğe hakarettir.cümlede yapay zeka bile geçmiyor kingo : D bence bi claude'a falan at benim cümleyi ne demek istemişim açıklasın sana
Edit// konularını inceledim sen bile yapay zeka ile sistem yapıyorsun yapay zekayı bu kadar hayatına almış isen neden gelip burada yapay zekaya karşı çıkıyorsun.?
- Konular
- 1,399
- Online süresi
- 1y 29g
- Reaksiyon Skoru
- 7,086
- Altın Konu
- 306
- Başarım Puanı
- 393
- TM Yaşı
- 6 Yıl 3 Ay 8 Gün
- MmoLira
- 3,922
- DevLira
- 15
Kopyala yapıştır içeriklere birr nebze bende karşıyım he bu şu demek olmasın AI in yaptığı projelerde hatayı tespit edit çıkan kod bloğunu yorumlayaabilmesi benim için önemli kişi bunu yapabiliyorsa sonuna kadar AI desteğinden faydalana bilir gelişen teknolojiye uyum sağlamak lazım
- Konular
- 121
- Online süresi
- 2ay 2g
- Reaksiyon Skoru
- 458
- Altın Konu
- 1
- Başarım Puanı
- 229
- TM Yaşı
- 10 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 3,527
- DevLira
- 33
Selamlar,
Böyle bir konu görünce yorum yazmak istedim, konu sahibinin yorumuna saygıyla katılıyorum. Serzenişin bir anlamı olduğunu, insan gücüyle düşünce ve eylem kontrolünün yönetim sınıfında denetim halinde olmasının/zorlanmasının doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü kaldı ki AI kullanarak bir kaç kod bloğu paylaşım yapmak, onu tespit etmek bir kenara doğrudan (mvp yada mmp demiyorum) pre-production MLP (minimum uygulanabilir ürün) bir ürün çıkarıyorlar özellikle claude code doğru init flow'da kesinlikle yorumsuz. Bu noktada kimin AI paylaşımı yapıp kimin yapmadığını anlamak pek mümkün değil.
Çünkü pratikte bri metnin veya kodun "AI tarafından yazıldığını" yüzde 100 ispatlamak çok zor. En iyi yaklaşım, içerikleri şüphe puanı, gerekçe, kategori, ve gerekirse inceleme kuyruğu ile işlemektir diye düşünüyorum. Bunun içinde customize edilmiş bir xenforo plugini işe yarayabilir. Kafamda net bir work flow oluşturmadım ki beni bilen bilir AI yokken de açılmış konularım ve mesajlarım ile AI etkisinde bir takım insanları (neden bilmem) rahatsız edici olmuştur. Oysa ki bugün bunu AI ile misliyle yapıyorlar kimsenin rahatsız olmaması dürüst olmak gerekirse fazlasıyla ilginç
Dead internet theory, bloglar ve news'ler için zombie internet vb bırakalım bir kenara açık olalım X bir forumda ki açılan konular, mesajlar rss ile takip edilip saniyesinde kopyalanabiliyor n8n ile bırakalım yani bunları bir kenara. Her neyse...
Xenforo plugin amacı kesinlikle "bu içerik AI'dir" olarak değerlendiremez bu zaten mümkün değil ama;
Bu içerikte AI üretimi olma ihtimali yüksek, bu içerik büyük ölçüde AI stil kalıpları taşıyor, bu kod parçası llm benzeri üretim özellikleri gösteriyor, bu içerik insan düzenlemesi görmüş ama çekirdek ai taşıyor vb vb uzatılabilir. Çoğunlukla herkesin ücretsiz ulaşabildiği chatgpt formatı benimsenebilir.
Temel nokta AI'nin kalıplarını tahmin edebilen ve işleyebilen bir RAG geliştirmekte yatıyor, bunu yapmak büyük bir iş değil Google NBlm ile kolaylıkla yapılabilir donanıma bile gerek yok. Bütçe sağlam ise modelde eğitilebilir bu konuya uygun şekilde (tercih)
Sistemin çıktısı "risk skoru, tespit nedenleri, içerik tipi, aksiyon öneri" olmalıdır.
Xenforo için geliştirilecek plugin içerik forumda oluşturulduğu anda yada düzenlendiğinde veriyic yakalar.
Takip edilecek örnek uygulama;
Yakalama katmanı (Capture layer);
Neyi nasıl bağlayacağını bilen vardır elbette ben fikri sunayım istedim.
Böylece bir içerik/mesaj paylaşılırken yada düzenlerken anında onaylanmak yerine kısa bir sezgisel denetimden geçer, sonuç kısmen de olsa taraflar mutlu..
Sevgiyle kalın,
Böyle bir konu görünce yorum yazmak istedim, konu sahibinin yorumuna saygıyla katılıyorum. Serzenişin bir anlamı olduğunu, insan gücüyle düşünce ve eylem kontrolünün yönetim sınıfında denetim halinde olmasının/zorlanmasının doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü kaldı ki AI kullanarak bir kaç kod bloğu paylaşım yapmak, onu tespit etmek bir kenara doğrudan (mvp yada mmp demiyorum) pre-production MLP (minimum uygulanabilir ürün) bir ürün çıkarıyorlar özellikle claude code doğru init flow'da kesinlikle yorumsuz. Bu noktada kimin AI paylaşımı yapıp kimin yapmadığını anlamak pek mümkün değil.
Çünkü pratikte bri metnin veya kodun "AI tarafından yazıldığını" yüzde 100 ispatlamak çok zor. En iyi yaklaşım, içerikleri şüphe puanı, gerekçe, kategori, ve gerekirse inceleme kuyruğu ile işlemektir diye düşünüyorum. Bunun içinde customize edilmiş bir xenforo plugini işe yarayabilir. Kafamda net bir work flow oluşturmadım ki beni bilen bilir AI yokken de açılmış konularım ve mesajlarım ile AI etkisinde bir takım insanları (neden bilmem) rahatsız edici olmuştur. Oysa ki bugün bunu AI ile misliyle yapıyorlar kimsenin rahatsız olmaması dürüst olmak gerekirse fazlasıyla ilginç
Xenforo plugin amacı kesinlikle "bu içerik AI'dir" olarak değerlendiremez bu zaten mümkün değil ama;
Bu içerikte AI üretimi olma ihtimali yüksek, bu içerik büyük ölçüde AI stil kalıpları taşıyor, bu kod parçası llm benzeri üretim özellikleri gösteriyor, bu içerik insan düzenlemesi görmüş ama çekirdek ai taşıyor vb vb uzatılabilir. Çoğunlukla herkesin ücretsiz ulaşabildiği chatgpt formatı benimsenebilir.
Temel nokta AI'nin kalıplarını tahmin edebilen ve işleyebilen bir RAG geliştirmekte yatıyor, bunu yapmak büyük bir iş değil Google NBlm ile kolaylıkla yapılabilir donanıma bile gerek yok. Bütçe sağlam ise modelde eğitilebilir bu konuya uygun şekilde (tercih)
Sistemin çıktısı "risk skoru, tespit nedenleri, içerik tipi, aksiyon öneri" olmalıdır.
Xenforo için geliştirilecek plugin içerik forumda oluşturulduğu anda yada düzenlendiğinde veriyic yakalar.
Takip edilecek örnek uygulama;
Yakalama katmanı (Capture layer);
- thread post, thread title, first post/artcile, comment/reply, code block, quote blokc, (bu katman sadece içeriği alıcak ve normalleştrme analizi için pipeline'e gönderecek.)
- bbcode temizleme, quote blokları ayırma, code blokları ayırma, url emoji mention smile ayrıştırma, dil tespit etme, içerik tipi sınıflama mesele düz metin, teknik makale, soru cevap, kod ağırlıklı post, rehber eğiğtim tutorial, çeviri benzeri metin, uzunluk paragraf sayısı, cümle uzunluğu, içinde geçen tekrarlar, vb vb.
Bu katman ciddi kritik çünkü kod ile düz yazıya aynı model uygulanmamalı o yüzden dikkatli oluşturulması gerekiyor.
Neyi nasıl bağlayacağını bilen vardır elbette ben fikri sunayım istedim.
Böylece bir içerik/mesaj paylaşılırken yada düzenlerken anında onaylanmak yerine kısa bir sezgisel denetimden geçer, sonuç kısmen de olsa taraflar mutlu..
Sevgiyle kalın,
Son düzenleme:
- Konular
- 6
- Online süresi
- 1ay 20g
- Reaksiyon Skoru
- 38
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 35
- TM Yaşı
- 12 Ay
- MmoLira
- 2,182
- DevLira
- 12
sen benim yazdıklarımı birdaha bi claude'a at hala okuma anlamanda sıkıntı var ai hakkında yorum atmadım bile ahahahahhahClaudeye atmaya gerek yok claudeyi bildiğine göre sen benden daha iyi kullanıyor gibisin zaten ve api ile konu çekme nasıl oluyor bize anlat madem biliyorsun bende merak ettim emek verip konu açmak ile uğraşmadan başka yerden nasıl uğraşmadan konu çekilir anlat aydınlat bizi o kadar kişi emek verip konu açıyor tek cümle ile "api ile konu çekiyorlar" demen emeğe hakarettir.
Edit// konularını inceledim sen bile yapay zeka ile sistem yapıyorsun yapay zekayı bu kadar hayatına almış isen neden gelip burada yapay zekaya karşı çıkıyorsun.?
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...