- Konular
- 15
- Online süresi
- 2d 19h
- Reaksiyon Skoru
- 11
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 10 Ay 27 Gün
- Başarım Puanı
- 79
- MmoLira
- 1,643
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir kendi botumu kodlamaya çalışıyorum. Genel olarak birçok kısmı hallettim fakat hareket sistemi konusunda bir noktada takıldım.
Şu anda teleport mantığı kullanıyorum ancak karakter düz bir çizgi şeklinde gittiği için duvarlara, engellere ve bazı objelere takılıyor. Biraz araştırdığımda bunun için A* (A-Star) Pathfinding kullanılması gerektiğini öğrendim. Fakat işin matematiksel kısmına ve nasıl uygulanacağına dair yeterli bilgiye sahip değilim.
Merak ettiğim bazı konular şunlar:
Elimde harita dosyaları mevcut ve blok kontrolü için bazı fonksiyon adreslerine de sahibim. Fakat nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda kafam biraz karıştı.
Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterebilir veya kaynak önerebilirse çok sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
Bir süredir kendi botumu kodlamaya çalışıyorum. Genel olarak birçok kısmı hallettim fakat hareket sistemi konusunda bir noktada takıldım.
Şu anda teleport mantığı kullanıyorum ancak karakter düz bir çizgi şeklinde gittiği için duvarlara, engellere ve bazı objelere takılıyor. Biraz araştırdığımda bunun için A* (A-Star) Pathfinding kullanılması gerektiğini öğrendim. Fakat işin matematiksel kısmına ve nasıl uygulanacağına dair yeterli bilgiye sahip değilim.
Merak ettiğim bazı konular şunlar:
- A* Pathfinding tam olarak nasıl çalışıyor?
- Bu sistem tamamen matematiksel hesaplamalarla mı ilerliyor?
- Yol üzerindeki engelleri blok kontrol fonksiyonları (örneğin attr_is_on benzeri fonksiyonlar) ile mi kontrol etmek gerekiyor?
- Yoksa haritalardaki .dat dosyalarından bir grid oluşturup onun üzerinden mi çalışmak daha doğru?
- En temiz, stabil ve güvenli yöntem hangisidir?
- Bu tarz sistemlerde Jump Point Search gibi alternatif yöntemler kullanılıyor mu?
Elimde harita dosyaları mevcut ve blok kontrolü için bazı fonksiyon adreslerine de sahibim. Fakat nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda kafam biraz karıştı.
Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterebilir veya kaynak önerebilirse çok sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Yeni paylaştığım source içerisinde engelli alanları tarayan bir sistem mevcut alıp kullanabilirsiniz. Engelli alanların arkasına atlamaya çalışmaz, etrafını dolaşır.
DM bakarsın attım
- Konular
- 1
- Online süresi
- 2d 23h
- Reaksiyon Skoru
- 6
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 15
- MmoLira
- 731
- DevLira
- 0
DM bakarsın attım
- Konular
- 0
- Online süresi
- 8h 40m
- Reaksiyon Skoru
- 1
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 1 Yıl 5 Ay 5 Gün
- Başarım Puanı
- 12
- MmoLira
- 213
- DevLira
- 0
Bana da gönderebilir misiniz? Teşekkür ederimDM bakarsın attım
- Konular
- 12
- Online süresi
- 4d 15h
- Reaksiyon Skoru
- 86
- Altın Konu
- 1
- Başarım Puanı
- 116
- MmoLira
- 1,558
- DevLira
- 0
Yeni paylaştığım source içerisinde engelli alanları tarayan bir sistem mevcut alıp kullanabilirsiniz. Engelli alanların arkasına atlamaya çalışmaz, etrafını dolaşır.
Altın Konu Thread 'Advanced Farmbot "SOURCE"'
Merhaba değerli Turkmmo üyeleri,
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Kısa süre önce Deneme Moderatör olarak göreve başladım. Bu süreçte forum düzenine katkı sağlamak ve aynı zamanda topluluğumuz için faydalı içerikler paylaşmak da hedeflerim arasında yer alıyor.
Bu doğrultuda sizlerle daha önce paylaşmış olduğum bir projeye ait kaynak kod paylaşımı gerçekleştirmek istiyorum. Umarım geliştirme süreçlerinizde işinize yarar ve yeni projeleriniz için faydalı bir kaynak olur.
✔ Kodları inceleyebilir,
✔ Kendi projelerinize uyarlayabilir,
✔ Görüş ve önerilerinizi...
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Kısa süre önce Deneme Moderatör olarak göreve başladım. Bu süreçte forum düzenine katkı sağlamak ve aynı zamanda topluluğumuz için faydalı içerikler paylaşmak da hedeflerim arasında yer alıyor.
Bu doğrultuda sizlerle daha önce paylaşmış olduğum bir projeye ait kaynak kod paylaşımı gerçekleştirmek istiyorum. Umarım geliştirme süreçlerinizde işinize yarar ve yeni projeleriniz için faydalı bir kaynak olur.
✔ Kodları inceleyebilir,
✔ Kendi projelerinize uyarlayabilir,
✔ Görüş ve önerilerinizi...
- BlackMask11
- advanced farmbot hile kaynak source turkmmo
- Cevaplar: 46
- Forum: Metin2 Hileleri
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)