C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Teleport Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fedar12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 93

fedar12

Level 2
Üye
Konular
15
Online süresi
2d 18h
Reaksiyon Skoru
10
Altın Konu
0
TM Yaşı
10 Yıl 10 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
79
MmoLira
1,595
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir kendi botumu kodlamaya çalışıyorum. Genel olarak birçok kısmı hallettim fakat hareket sistemi konusunda bir noktada takıldım.

Şu anda teleport mantığı kullanıyorum ancak karakter düz bir çizgi şeklinde gittiği için duvarlara, engellere ve bazı objelere takılıyor. Biraz araştırdığımda bunun için A* (A-Star) Pathfinding kullanılması gerektiğini öğrendim. Fakat işin matematiksel kısmına ve nasıl uygulanacağına dair yeterli bilgiye sahip değilim.

Merak ettiğim bazı konular şunlar:

• A* Pathfinding tam olarak nasıl çalışıyor?
  • Bu sistem tamamen matematiksel hesaplamalarla mı ilerliyor?
  • Yol üzerindeki engelleri blok kontrol fonksiyonları (örneğin attr_is_on benzeri fonksiyonlar) ile mi kontrol etmek gerekiyor?
  • Yoksa haritalardaki .dat dosyalarından bir grid oluşturup onun üzerinden mi çalışmak daha doğru?
  • En temiz, stabil ve güvenli yöntem hangisidir?
  • Bu tarz sistemlerde Jump Point Search gibi alternatif yöntemler kullanılıyor mu?
Bir diğer sorunum ise teleport sırasında gittiğim noktada çevre varlıkları anında yüklenmiyor. Ciddi bir kasma oluyor ve karakter 1-2 adım attıktan sonra çevre yükleniyor, ardından performans normale dönüyor. Bu durumun sebebi ne olabilir, benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Elimde harita dosyaları mevcut ve blok kontrolü için bazı fonksiyon adreslerine de sahibim. Fakat nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda kafam biraz karıştı.

Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterebilir veya kaynak önerebilirse çok sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olacak herkese teşekkür ederim. 🙂

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri