Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

MSI Clutch GM08 Optik Gaming Mouse İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770163696263.png

Faremin scroll wheel'i bozulmuştu ve internet sayfalarında gezinmek imkansız hale gelmişti. Yeni fare almam gerekiyordu ama çok pahalı modellere gerek yoktu. MSI'ın gaming aksesuarları yaptığını biliyordum, Clutch GM08 modeli uygun fiyatlıydı. Optik sensör kullanıyordu, 4200 DPI destekliyordu. Altı adet programlanabilir tuş vardı, özelleştirilebilir olması güzeldi. RGB aydınlatması vardı, renkli sistem kuranlar için uygundu. Ergonomik tasarım sağ el kullanımına yönelikti. Kablolu modeldi, gecikme olmayacaktı oyunlarda.

Kutuyu açtığımda içinde sadece fare vardı, ekstra aksesuar yoktu. Siyah plastik gövdesi mat bitişliydi, parmak izi bırakmıyordu. Boyutu orta kadardı, elimde rahat durmadı ilk başta. Avucuma tam oturmadı, biraz küçük geldi. Yan grip kısımları kaydırmaz dokuludur, tutuş sağlamdı. Scroll wheel plastikti, tırtıllı yüzeyi vardı. Kablo ince yapıdaydı, örgü kaplama yoktu. USB konnektör basitti, altın kaplama iddiası yoktu.

Bilgisayara taktığımda Windows tanıdı, sürücü kuruldu otomatik. MSI Dragon Center indirdim, DPI ayarları için gerekliydi. Dört farklı DPI seviyesi ayarlanabiliyordu, geçiş yapılabiliyordu. 800 DPI kullanmayı tercih ettim, hassasiyet bana göre idealdi. Valorant oynarken fare hareketi pürüzsüz geldi, izleme doğruydu. CS2'de hızlı dönüşler yaptım, sensor kayma yapmadı. Fortnite'da build yaparken yan tuşlara makro atadım. Apex'te hızlı tıklama yaparken sol tuş dayanıklı hissetti.

RGB aydınlatma tek renkti, çok renkli efekt yoktu. Parlaklık ayarlanamıyordu, sabit parlıyordu. Scroll wheel direnci hafifti, kolay dönüyordu. Orta tuş basışı yumuşaktı, yanlışlıkla basabiliyordum. Tıklama sesi yüksekti, sessiz ortamda rahatsız ediyordu. Kayma performansı mousepad üzerinde iyiydi, sürtünme azdı. Sensor yüksekliği normal seviyedeydi, kaldırınca takip etmiyordu. Dört aydır kullanıyorum, sol tuş aşınmaya başladı. Tıklama hissi değişti, yumuşak oldu. Kablo yıprandı, bükülme noktasında eğildi. Yan tuşlar gevşedi zamanla, tıklama neti kayboldu. Build kalitesi zayıf, dayanıklılık konusunda hayal kırıklığı yaşadım. Fiyatı uygun ama uzun ömürlü değil, geçici çözüm olarak kullanılabilir ancak.

Paylaşım için Teşekkürler.

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri