Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cooler Master MasterBox TD500 Mesh Kasa İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770157089961.png

Sistem toplama kararı aldığımda kasa seçimi en çok zaman ayırdığım konu oldu sanırım. Görünüş kadar hava akışı da önemliydi benim için çünkü yaz aylarında odam çok sıcak oluyor. NZXT H510'a bakıyordum önce ama arkadaşlar havalandırması zayıf dedi, vazgeçtim. Cooler Master MasterBox TD500 Mesh modeli önerildi ve ön panelin tamamen mesh olması dikkatimi çekti. Fiyatı orta segment bir kasa için uygundu, üç adet ARGB fan kutuda geliyordu. Sipariş verip geldiğinde kutunun büyüklüğü beni şaşırttı, Mid Tower kasa ama gerçekten hacimli görünüyordu.

Kutudan çıkarınca ilk fark ettiğim şey temperli camın kalitesiydi, parmak izi bırakıyor evet ama görüntü netliği mükemmel. Yan panel mıknatısla tutuyor, vida ile uğraşmana gerek kalmıyor. Ön mesh panelden içeriye bakarken fanları görebiliyorsunuz, estetik duruyor açıkçası. Kasa içine baktığımda kablo yönetimi için bolca delik ve kanal varmış, arkada 2 cm boşluk var kabloları gizlemek için. PSU shroud tasarımı da hoşuma gitti, güç kaynağını tamamen saklıyor. Üstte manyetik toz filtresi var, kolayca çıkartıp temizleyebiliyorsunuz. Ön panelde USB 3.0 portları, kulaklık ve mikrofon girişi mevcut.

1770157130657.png
1770157141817.png
1770157161680.png
1770157172463.png

Montaj aşamasında hiçbir zorluk çekmediğimi söyleyebilirim. Anakartı yerleştirirken standoff'lar önceden takılıydı, vidaları sıktım sadece. GPU için destek braketı eklemişler, ekran kartının sarkmadan durmasını sağlıyor. SSD montaj yerleri hem arkada hem ön tarafta var, 2.5 inç için ayrı bölümler düşünülmüş. Hard disk kafesi çıkartılabilir, daha uzun ekran kartları için alan açabiliyor. Kablo deliklerinde lastik kılıflar var, kabloları geçirirken yıpranmıyor. Arka tarafta kabloları toplarken biraz zorlandım çünkü ilk defa yapıyordum ama sonuçta hallettim.

Hava akışı performansı beklentilerimi aştı diyebilirim. Üç ön fan içeri hava çekiyor, ben arkaya bir tane exhaust fan ekledim. GPU sıcaklığım eski kasama göre 8-10 derece düştü, işlemci sıcaklıkları da benzer şekilde iyileşti. Fan gürültüsü makul seviyede, sessiz sayılmaz ama rahatsız edici değil kesinlikle.

İncelemen ve görüşlerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim adminim, anlattığına göre soğutma gerçekten kuvvetli. Cooler Master her zaman güvenilir marka oldu ama Türkiye için fiyatlar birazcık yüksek gibi. Bu kasa tercih edilir mi? Parası olan herkes için kesinlikle evet. :lol: :thumb:

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri