- Konular
- 3,009
- Çözüm
- 31
- Online süresi
- 7mo 18d
- Reaksiyon Skoru
- 5,999
- Altın Konu
- 507
- TM Yaşı
- 10 Yıl 5 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 399
- MmoLira
- 119,593
- DevLira
- 121
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Sistem ısınma sorunu yaşıyordum, bileşenler kapasitesinin altında çalışıyordu sürekli. Kasayı değiştirmek aklıma gelmemişti önce, sorunun kaynağı orada olduğunu düşünmüyordum. Eski kasa cam panelliydi ve hava girişi yetersizdi, içeride sıcaklık birikiyordu. Mesh panel kasalara baktım, Phanteks P400A sürekli öneriliyordu bu kategoride. Fiyat orta segmentte duruyordu, hem görünüm hem soğutma açısından dengeli bir model olarak tanıtılıyordu. Siyah modeli tercih ettim, beyaz versiyonu da ilgi çekiciydi ama siyah daha klasik durdu.
Kutu büyük ve sağlam geldi, köpük destekli koruma vardı. Kasayı ilk çıkarınca ön mesh panel dikkat çekti, neredeyse tamamen açık bir yapısı var. Hava girişi kısıtlayacak hiçbir şey yok önde, bu tasarım amacın ne olduğunu hemen anlatıyor. Üç adet 120mm DRGB fan ön tarafa takılı geliyor, arka için ek fan gerekti. Fan kalitesi fiyatına göre iyi, gürültü seviyesi düşük. Cam panel sağ tarafta, gövde metalik ve sağlam hissettiriyor. Toz filtreleri ön, üst ve alt panellerde mevcut, temizlemesi kolay mıknatıslı tasarımla sabitlenmiş.
Montaj deneyimi düşünceli bir iç tasarım olduğunu gösterdi. Kablo yönetim bölmesi geniş, rubber geçiş halkaları var. PSU örtüsü altta, güç kaynağı kabloları tamamen gizlendi. SSD montaj noktaları hem arkada hem anakart arkasında mevcut, düzeni istediğim gibi kurgulayabildim. 360mm radyatör ön tarafa girdi sorunsuzca, büyük soğutma çözümleri için yeterli alan var. Anakart standoff'ları önceden takılmış geldi, zaman kazandırdı.
Hava akışı performansı ölçülebilir fark yarattı, eski kasaya kıyasla bileşen sıcaklıkları sekiz ila on iki derece arasında düştü. Bu değişim oyun sırasında hissedildi, termal throttling tamamen ortadan kalktı. GPU tam kapasiteyle çalışmaya başladı, kare hızı arttı buna bağlı olarak. Sessizlik konusunda makul bir denge var, mesh panel ses yalıtımı sunmuyor ama fanlar düşük devirde sessiz çalışıyor. Tam yük altında fan sesi duyuluyor ama rahatsız edici değil.
DRGB fanlar iCUE veya diğer RGB kontrolcülerle uyumlu, kasadaki aydınlatma senkronize edildi. Aydınlatma kapatılabiliyor, gösterişten uzak durmak isteyenler için bu seçenek önemli. USB-C ön panelde mevcut, bu özellik artık standart olmalı ama hala her kasada bulunmuyor. On üç aydır kullandım, ısınma sorunu tamamen çözüldü ve bir daha gündeme gelmedi. Soğutma öncelikli kasa arayanlar için P400A fiyat performans dengesinde bu segmentin en güvenilir seçeneklerinden biri olmayı sürdürüyor.