TuZaKK 1
TuZaKK
sermin 1
sermin
berkmenoo 1
berkmenoo
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

Ch kapanma sorunu syser var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blastmt2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 974

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

checkpointing: CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.

Syserde bu yazıyor ancak forumda belirtilen işlemleri game dosyasından sağladım şuanda game dosyasında bu bölümle ilgili kod blogu aşağıdaki gibi ne şekilde düzenleme yapmam gerekli ?

RETSIGTYPE checkpointing(int sig)
{
if (!tics)
/*{
sys_err("CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.");
abort();
}
else*/
tics = 0;
}

valla bir bilgim yok araştırırsanız belki bir şeyler bulursunuz.

Turkmmo Flood Engelleme

source içinde /libthecore/src klasörümüze girip signal.c dosyamızı açıyoruz.
RETSIGTYPE checkpointing(int sig) aratılır.

1. RETSIGTYPE checkpointing(int sig)
  2. {
  3. if (!tics)
  4. {
  5. //sys_err("CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.");
  6. //abort();
  7. }
  8. else
  9. tics = 0;
  10. }

böyle yaparsan sorun çözülürmüş
    çok fazla syserr.txt de bu hata çıktıgından log tutuormus ch düşmesine sebep oluyormuş
    bu log tutmasını engelliyor kısaca hata mesajı gelmiyor :)

Hocam yüksek ihtimalle sorun bu şekilde çözülmez. Kodda diyor ki "tics şartı sağlanmadıysa sys_err'a 'CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.' bunu yazdır". Burda bakılması gereken nokta tics şartı nedir ne durumlarda sağlanmaz. Aslında konuyu paylaşan arkadaş yanlış yeri atmış sadece game'nin içinde syserr'u atsa daha sağlıklı olur.

dediğini yapıyorum umarım sorun hallolur.
Hayır öle birşey yok diye düşünüyorum ch düşmesini engellemez
CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.
shutdownu nasıl çok tutabilir anlamış değilim makina kendine shutdown çekdiğinde zaten en iyi ihtimalle serveri yeniden başlatman gerekicek.
server büyük bir hata ile karşılaşdığı için kendini korumaya almak amaçlı game.core veriyor game.core'nizi gdb edin gerekli yerlerin screenshot'larını buraya atın bakmaya çalışıyım.

Hocam yüksek ihtimalle sorun bu şekilde çözülmez. Kodda diyor ki "tics şartı sağlanmadıysa sys_err'a 'CHECKPOINT shutdown: tics did not updated.' bunu yazdır". Burda bakılması gereken nokta tics şartı nedir ne durumlarda sağlanmaz. Aslında konuyu paylaşan arkadaş yanlış yeri atmış sadece game'nin içinde syserr'u atsa daha sağlıklı olur.
kardeşim zaten bunun sorunun çözümü olmadıgını sadece syserr de çıkmasını engellediğini bildirdim.
ayrıca bu sorunu çözmek istiyorsan baştan aşağı sourceyi ve filesi kontrol etmek durumunda kalırsın ki sıfırdan files yapsan daha erken biter.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri