SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
DEVLOPER 1
DEVLOPER
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
Hikaye Ekle

Bubsy 4D İncelemesi (PS5)

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bubsy (3).png

Bubsy 4D İncelemesi (PS5)

Bubsy'nin oyun dünyasına inatla geri dönmesi cidden akıl alır gibi değil. Normalde çoktan tozlu raflara kalkması gereken bir maskot ama hani kediler dokuz canlıdır derler ya, sanırım Bubsy 4D ile (ki bu serinin yedinci oyunu oluyor) en azından dört ayak üstüne düşmeyi başarmışlar. Yani bir nevi diyelim, çünkü durum biraz karışık. Peşinen söyleyeyim; bu geveze kedinin bugüne kadar başrolde olduğu en iyi oyun kesinlikle bu. Ama oyun dünyasının genel standartlarına vurursanız, ortada öyle şaheser falan yok.

Geliştirici Fabraz ekibinin gerçekten hakkını verip tam on ikiden vurduğu tek bir şey var: Kontroller ve karakterin hareket kabiliyeti. Bubsy'nin yetenek yelpazesi eskisine kıyasla inanılmaz genişletilmiş. O klasik zıplama ve süzülmelerin yanına Yoshi tarzı bir havada tutunma, yatay atılma ve ciddi bir hız yakalamanızı sağlayan topa dönüşme mekaniği eklenmiş. Hatta etraftan topladığınız şemalarla (blueprint) duvara tutunma veya çömelerek zıplama gibi yeni yetenekler de açıyorsunuz. Kontroller acayip tepkisel; eliniz alıştıktan sonra karakteri oradan oraya fırlatmak, o ivmeyi korumak cidden çok keyifli bir akıcılık sunuyor. Oyun zaten 15 bölümün tamamında size "durma, hızlı git" diye bağırıyor. Bölüm sonlarındaki süre ölçerler ve liderlik tabloları tamamen hız koşusu (speedrun) kasmak isteyenler için tasarlanmış.

Fakat gelgelelim, oyunun geri kalanı bu güzel hareket sistemine ayak uyduramıyor. Bölüm tasarımları bana aşırı yavan geldi. Uzaktan bakınca size keşfedilecek farklı rotalar sunan devasa alanlar gibi görünüyorlar ama işin içine girince aslında çok düz ve çizgisellikten kurtulamayan engel parkurları olduklarını fark ediyorsunuz. Her gezegenin kendine has şirin bir teması var, mesela Craftus gezegenindeki o şerit metreler falan tatlı detaylar. Ama bölümlerdeki mecburi iplik yumaklarını ve o bahsettiğim yetenek şemalarını topladıktan sonra etraf bir anda bomboş hissettiriyor. Keşfetmeye değecek pek bir şey kalmıyor.

Bubsy (2).png


Düşmanlar deseniz, niye oyuna konduklarını bile anlamadım. O kadar azlar ve o kadar zararsızlar ki, tehdit oluşturmayı geçtim, çoğunu hiç takmadan yanlarından hızla geçip gidiyorsunuz. Sizi zorlayacak bir engel yok. Geriye sadece bölümleri olabildiğince havalı ve hızlı bitirmeye çalışmak kalıyor. Eğer madalya kasmak veya süre rekoru kırmak gibi bir takıntınız yoksa, Bubsy 4D maalesef çok çabuk biten ve yavan bir platform deneyimine dönüşüyor.

Görsel olarak fena değil, o karikatürize dünyası PS5'te yağ gibi akıyor. DualSense'in nimetlerinden de ufak ufak ama yerinde faydalanmışlar; süzülürken veya depar atarken o titreşimleri ve uyarlanabilir tetik hissiyatını tatlı tatlı alıyorsunuz. Yalnız yan karakterler o kadar itici ki, dükkandan yeni yetenekleri açmak dışında kimseyle muhatap olmadım bile.

Uzun lafın kısası, ortada kontrol etmesi çok zevkli ve yetenekli bir 3D platform karakteri var ama bu karakteri alıp fazlasıyla sıradan, boş ve statik bölüm tasarımlarının içine hapsetmişler. Sadece hız yapıp rekor kırmayı sevenler için ideal ama onun dışında pek bir derinlik beklemeyin.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst