- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Bazı ürünler açıklanamaz bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Teknoloji her yıl değişiyor, rakipler sürekli yenileniyor ama bazı tasarımlar bu döngünün dışında kalıyor. Koss Porta Pro 1984'ten bu yana neredeyse hiç değişmeden üretiliyor ve hâlâ insanlar bu kulaklığı yeni keşfedip heyecanla anlatıyor. Bu kadar uzun süre gündemde kalmak için salt nostaljiden fazlası gerekiyor, bir noktada o sırrı anlamak istedim. On-ear format hiçbir zaman ilk tercihim olmamıştı ama bu kulaklığın peşine düşen kitleye bakınca bir denemeye değeceğini düşündüm.
Kutudan çıkarınca ilk his tuhaf bir şekilde samimi geldi. Plastik ve metal bir arada, köpük kulak yastıkları, katlanabilir ince çerçeve. Modern tasarım anlayışıyla bakılınca sıradan görünüyor ama elinizde tutunca bir şey dikkat çekiyor, her parça tam olması gereken yerde. Gereksiz hiçbir şey yok, her detay bir işleve hizmet ediyor. Hafifliği ilk andan belli oluyor, başa takılınca varlığını neredeyse unutturuyorsunuz. Köpük yastıklar başlangıçta biraz sert geliyor ama zamanla şekilleniyor, birkaç hafta sonra sanki o kulaklık için özel yapılmış gibi oturuyor.
Müzik çalmaya başlayınca bu boyuttaki bir kulaklıktan beklenmeyen bir şey oluyor. Ses etrafı sarıyor, geniş ve açık bir his var. On-ear formattan kapalı ve sıkışık bir ses bekliyordum ama tam tersi bir tablo karşıladı. Bas bu küçük sürücülerden çıkacağını tahmin etmediğiniz bir derinliğe sahip, kontrollü ve tatmin edici. Orta frekanslar sıcak ve dolgun, özellikle insan sesi ve akustik enstrümanlar bu kulaklıkta gerçekten özel hissettiriyor. Caz dinledim, folk dinledim, vokal ağırlıklı parçalar dinledim, hepsinde o sıcaklık kendini gösterdi. Tiz tarafında kristal netlik arayanlar farklı bir model bakmalı, burada yumuşak ve rahatlatıcı bir karakter var. Bu yumuşaklık eksiklik gibi görünse de saatlerce dinledikten sonra kulak yorgunluğunun hiç oluşmadığını fark edince o tercihin ne kadar bilinçli yapıldığı anlaşılıyor.
Gürültülü ortamlarda zorlanıyor, bunu baştan bilmek gerekiyor. Açık tasarım ve on-ear format dış sesleri süzemiyor, toplu taşıma veya kalabalık ortamlar için doğru seçim değil. Ama sessiz bir odada ya da sessiz bir parkta bu kulaklıkla müzik dinlemek başka bir şey. Kablo değiştirilebilir değil, bu tek gerçek eleştirim oldu. Ama Koss'un ömür boyu garantisi bu kaygıyı büyük ölçüde gideriyor, herhangi bir sorun yaşandığında değişim imkânı sunuluyor. Onlarca yıl sonra bile bu kulaklığı kullanan insanların olacağını tahmin etmek zor değil, bazı tasarımlar gerçekten zamana meydan okuyabiliyor.