- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Focal'ın tüketici kulaklık serisine girmesi ses dünyasında ciddi bir etki yarattı. Hoparlör tarafındaki onlarca yıllık birikimi kulaklığa taşımak kolay değil ama Focal bunu başardığını her yeni modelde kanıtlıyor. Listen Professional ile daha önce vakit geçirmiştim, stüdyo odaklı o karakteri tanıyordum. Ama Clear Mg farklı bir yerde duruyor, stüdyo referansı değil müzik dinleme odaklı bir model. Magnezyum kulak kasaları ve yeni nesil M şeklindeki ses bobini bu modelin teknik iddiaları arasında öne çıkıyordu. Uzun süre düşündükten sonra karar verdim, Focal'ın bu segmentte ne sunduğunu bizzat duymak istedim.
Kutudan çıkarma deneyimi Focal kalitesini hemen hissettirdi. Deri taşıma çantası içinde özenle yerleştirilmiş, iki farklı kablo kutuyla birlikte geliyor. Kulaklığı ele alınca o tanıdık kırmızı ve siyah kombinasyon karşıladı, metal ve yüksek kaliteli plastik kombinasyonu sağlam hissettiriyor. Kulak yastıkları mikrofiber ve köpük kombinasyonundan yapılmış, başa oturduğunda yumuşak ve sarmalayan bir his veriyor. Kafa bandı ince ama dolgulu, uzun kullanımda baskıyı dengeli dağıtıyor. Kablo değiştirilebilir yapıda, hem 3.5mm hem 6.35mm seçenekleri kutuyla birlikte geliyor.
Müzik çalmaya başlayınca Clear Mg'nin karakteri kendini hemen belli etti. Nötr ama soğuk değil, dengeli ama cansız değil, bu denge Focal'ın en büyük başarısı. Bas hızlı ve kontrollü, magnezyum kasanın titreşim kontrolüne katkısı ses saydamlığına yansıyor. Orta frekanslar açık ve detaylı, insan sesi bu kulaklıkta gerçek ve samimi geliyor. Tiz kristal netliğinde ama Beyerdynamic'in parlak tizine kıyasla daha rafine ve daha uzayıp giden bir his var. Ses sahnesi açık arka tasarım sayesinde geniş ve havadar, enstrümanlar arasındaki ayrım ve konumlanma üç boyutlu bir his veriyor.
Yıllardır dinlediğim parçaları bu kulaklıkla tekrar dinledim, daha önce hiç fark etmediğim detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bir stüdyo kaydının katmanları bu kadar ayrı ayrı hissedilince müziği dinlemek farklı bir anlam kazanıyor. Empedansı makul seviyede, kaliteli bir DAC ile kullanmak ses kalitesini daha da artırıyor. Açık arka tasarım gürültülü ortamlarda dezavantaj yaratıyor, sessiz bir odada en iyi sonucu veriyor. Fiyatı premium segmentte ama Focal bu fiyatı hak eden az sayıdaki üretici arasında yer alıyor. Her dinlemede o kararın doğruluğunu tescilliyorum.