- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Oyun kulaklığı piyasasından sıkılmak için uzun zaman gerekmedi. Parlak renkler, agresif tasarımlar, her markada birbirine benzeyen vaatler derken bir noktada bu tablonun dışına çıkmak istedim. Oyun kulaklığı diye satılan ürünlerin büyük bölümünün ses kalitesi açısından aynı fiyattaki müzik kulaklıklarının gerisinde kaldığını okumaya başladım, bu konu kafama takıldı. Hem oyun hem müzik hem de uzun çalışma seansları için tek bir kulaklık istiyordum, agresif görünümü umursamıyordum, iyi ses ve rahat kullanım yeterliydi. Beyerdynamic bu araştırmada Alman mühendisliğiyle öne çıkan güvenilir bir isim olarak karşıma çıktı, MMX 300 Pro ise oyun odaklı bir model olmasına rağmen ses kalitesini ön plana alan yapısıyla ilgimi çekti.
Kutudan çıkarınca ilk izlenim çok sade oldu. Parlak RGB yok, plastik yok, abartılı çıkıntılar yok. Siyah ve gri tonlarda temiz bir tasarım var, bir iş kulaklığıyla oyun kulaklığı arasında bir yerde duruyor. Kafa bandı kalın ve dolgulu, metal iç yapı sağlamlık hissini ilk andan veriyor. Kulak yastıkları kadife kaplama, bu tercih kulaklığı uzun süre kullanacaklar için önemli bir detay. Deri yastıklara kıyasla nefes alıyor, uzun süreli kullanımda ısınma ve terleme sorunu yaşanmıyor. Kablo ayrılabilir ve 3.5mm jack ile bağlanıyor, kablo kopsa bile standart bir kablo çözüm sunuyor.
Sesi ilk kez duyunca oyun kulaklıklarından ne kadar farklı bir yerde durduğu anlaşılıyor. 250 ohm sürücüler bu kulaklığın kalbinde, bu empedans değeri doğrudan bilgisayara takılınca yeterince ses çıkıyor ama bir DAC amplifikatörle gerçek potansiyeline ulaşıyor. Müzik dinlerken frekans dengesi doğal ve nötr bir karakter taşıyor, bas abartılmamış, tiz sert değil, orta frekanslar açık ve detaylı. Bu denge oyunlara da yansıyor, ortam sesleri ve adım sesleri arasındaki ayrım keskin biçimde hissediliyor. Uzun çalışma seanslarında bu nötr karakter yormuyor, saatler geçtikten sonra bile kulaklığı çıkarmak için bir neden bulamıyorum.
Mikrofon kalitesi bu segmentte gerçekten öne çıkıyor. Süper kardiyoid polar patern gürültü almayı minimize ediyor, sesim arkadaşlara net ve temiz geliyor. Daha önce kullandığım oyun kulaklıklarıyla kıyaslandığında fark ilk aramada anlaşıldı. Mikrofon ayrılabilir yapıda, kulaklığı dışarıda müzik için kullanmak isteyenler mikrofonla uğraşmak zorunda kalmıyor. Tek eksik kablosuz desteğin olmaması, bu fiyatta kablosuz seçenek sunulmuyor. Kablo takılı kullanmak masaüstünde büyük sorun teşkil etmiyor ama mobilite isteyenler için bu bir kısıtlama. Benim kullanım senaryomda masa başından ayrılmıyorum, bu yüzden kablo hiç rahatsız etmedi. Oyun kulaklığı piyasasından farklı bir şey arayanlar için bu model gerçek anlamda farklı bir deneyim sunuyor.