- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Kulaklık koleksiyonu istemeden büyümeye başlamıştı. Her model farklı bir ihtiyaca cevap veriyordu, biri oyun için daha iyiydi, diğeri müzik için daha uygundu. Ama bu dağınıklıktan sıkıldım, tek bir kulaklıkla her şeyi halletmek istedim. Referans kalitesinde ses, uzun süreli kullanıma uygun konfor ve açık arka tasarımın getirdiği o geniş ses sahnesi aynı anda istedim. Bu kriterleri bir arada karşılayan model arayışında Beyerdynamic DT 990 Pro her kaynakta karşıma çıktı. Onlarca yıldır üretilen ve hâlâ güncelliğini koruyan bir model olması başlı başına güven verici bir işaretti.
Kutudan çıkarınca sade ve işlevsel bir tasarım karşıladı. Parlak yüzeyler veya dikkat çekici detaylar yok, gri ve siyah tonlarda temiz bir görünüm var. Kafa bandı dolgulu ve geniş, başa oturduğunda baskıyı geniş bir alana yayıyor. Kadife kulak yastıkları yumuşak ve nefes alır yapıda, uzun kullanımda ısınma sorunu yaşanmıyor. Kablo tek parça ve değiştirilemiyor, bu tek eleştirdiğim tasarım kararı oldu. Uzun ve sarmal kablo stüdyo kullanımı için tasarlanmış, masaüstünde kullanım için fazlasıyla yeterli ama mobilite isteyenler için dezavantaj.
Sesi ilk kez duyunca Beyerdynamic'in ses karakteri kendini hemen belli etti. Tiz frekanslar parlak ve detaylı, bazı kullanıcılar bu parlaklığı fazla keskin bulabiliyor. Ben alışmam birkaç gün sürdü ama sonrasında o detay seviyesi vazgeçilmez hale geldi. Müzikal detayları bu netlikte duymak başka bir deneyim sunuyor, daha önce hiç fark etmediğim ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bas tarafında kontrollü ve sıkı bir his var, abartılmamış ama yetersiz de değil. Orta frekanslar açık ve doğal, insan sesi ve akustik enstrümanlar bu kulaklıkta çok gerçekçi geliyor.
Oyunlarda da performans tatmin edici, açık arka tasarımın sağladığı geniş ses sahnesi yön belirlemeyi kolaylaştırıyor. Ayak sesleri ve ortam sesleri arasındaki ayrım net biçimde hissediliyor. Empedansı yüksek olduğu için amplifikatörle kullanmak ses kalitesini belirgin ölçüde artırıyor, doğrudan bilgisayara takılınca potansiyelinin altında kalıyor. Açık arka tasarım gürültülü ortamlarda dezavantaj yaratıyor, sessiz bir odada en iyi sonucu veriyor. Bu koşullar sağlandığında onlarca yıldır neden referans model olarak gösterildiği anlaşılıyor, bazı tasarımlar zamana meydan okuyabiliyormuş.