- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Tenkeyless klavye kullanıyordum uzun süredir, numpad eksikliği zaman zaman hissediliyordu. Muhasebe işleri yapan biri olarak rakam girişi sık tekrarlanıyordu, harici numpad çözümü masayı karmaşıklaştırıyordu. Tam boy mekanik klavyeye geçmeye karar verdim ama kablolu olmak istemiyordum artık. Q5 Pro bu ihtiyacı karşılıyordu, tam boy layout ve kablosuz özellik bir arada geliyordu. Keychron Q1 Pro deneyimim olduğu için seriye güven duyuyordum, Q5 Pro aynı DNA'yı büyük formatla sunuyordu. Fiyat Q1 Pro'ya kıyasla biraz yüksekti, ek tuşlar ve büyük format bu farkı açıklıyordu.
Kutu ağır geldi, alüminyum gövde nedeniyle beklenenden fazla. Açınca klavye, USB-C kablo, tuş çekici ve vida anahtarı çıktı. Klavye masaya koyunca alan kapladı, tam boy format küçük masalarda baskın görünüyor. Ama numpad bu boyutun getirisi, ödenen bedel kabul edilebilir. Alüminyum gövde sağlam ve rijit, en hızlı yazış anlarında bile flex yaşanmadı. Renk seçenekleri arasından gece mavisi tercih edildi, kasayla uyumlu durdu.
Gasket mount his Q1 Pro ile aynı kalitede, Keychron bu konuda tutarlı. Tuşlara basınca hafif yaylanma hissediliyor, sert alüminyum yüzeye çarpmak yerine yumuşak geri bildirim alınıyor. Uzun yazı seanslarında bu fark birikuyor, parmak yorgunluğu azaldı belirgin şekilde. Banana split layout tercih edildi, ayrık boşluk tuşları ergonomiyi iyileştirdi. Bu küçük değişiklik alışmayı biraz zaman aldı ama yerleştikten sonra geri dönmek istemedim.
Kablosuz performans 2.4GHz alıcı üzerinden mükemmel çalıştı. Gecikme kablolu kullanımdan fark edilmedi, numpad dahil tüm tuşlar anlık tepki verdi. Bluetooth modu da mevcut, üç cihaz kaydedilebiliyor. Pil ömrü aydınlatma açıkken kısalıyor, RGB kapatılınca çok daha uzun sürüyor. Tam boy klavyede pil kapasitesi daha büyük, bu avantaj pil ömrüne yansıdı. QMK ve VIA desteği var, tuş atamaları tamamen özelleştirilebiliyor.
Numpad bölgesi özel makrolar için programlandı, muhasebe işlemlerinde tekrar eden girişler otomatikleşti. Bu özellik Q5 Pro'yu sadece klavye olmaktan çıkardı, iş akışını optimize eden bir araç haline getirdi. Tek şikayet masada kapladığı alan oldu, küçük çalışma ortamlarında yer sorunu çıkarabiliyor. On aydır her gün kullandım ve tam boy mekanik klavyeye geçiş kararının en doğru kararlardan biri olduğunu, her gün biraz daha pekişiyor aslında bu düşünce.