- Konular
- 3,009
- Çözüm
- 31
- Online süresi
- 7mo 18d
- Reaksiyon Skoru
- 5,999
- Altın Konu
- 507
- TM Yaşı
- 10 Yıl 5 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 399
- MmoLira
- 119,578
- DevLira
- 121
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Kablosuz mekanik klavye araştırırken seçenekler ya çok pahalı ya da özellik bakımından eksik kalıyordu. Keychron Q1 Pro kullanıyordum, memnundum ama 2.4GHz kablosuz seçeneği yoktu, sadece Bluetooth bağlanıyordu. Oyun sırasında Bluetooth gecikmesi küçük ama hissedilir bir şeydi, 2.4GHz alıcılı kablosuz klavye arayışına girdim. ROG Azoth bu noktada öne çıktı, hem gasket mount hem üç modlu bağlantı hem de OLED ekran bir arada sunuyordu. Fiyat yüksekti ama özellik listesi bu fiyatı haklı kılıyor gibiydi, uzun düşünce sürecinin ardından sipariş verdim.
Kutu büyük ve dolgun geldi, içinden klavye, 2.4GHz alıcı, USB-C kablo, switch çekici, tuş çekici ve yedek switchler çıktı. Yedek switch dahil gelmesi çok düşünceli bir detay, hot-swap destekli klavyede hemen deneme fırsatı bulundu. ROG NX Snow switch tercih ettim, lineer yapısı sessiz ve akıcı hissettiriyor. Alüminyum ve plastik hibrit gövde sağlam duruyor, tam alüminyum kadar ağır değil ama ucuz da hissettirmiyor. RGB aydınlatma göz alıcı, yoğun ama isteğe göre kapatılabiliyor.
Gasket mount deneyimi ROG'un yorumuyla biraz farklı çıktı, diğer gasket klavyeler kadar yumuşak değil. Sertlik seviyesi orta noktada duruyor, tam sert de değil tam yumuşak da. Ses profili tok ve derin, masaya vuran sert klik sesi yok. Yazı yazarken geri bildirim tatmin edici, uzun seanslar boyunca yorgunluk hissedilmedi. N-tuş rollover ve oyun modu mevcut, rekabetçi oyun için gereken her özellik düşünülmüş.
OLED ekran sol üst köşede küçük ama işlevsel. Profil değiştirme, ses kontrolü ve özel göstergeler için kullanılıyor. Dokunmatik tekerleği var yanında, ses seviyesini parmaklarla ayarlamak çok pratik hale geldi. Bu kombinasyon küçük ama günlük kullanımda sık başvurulan bir özelliğe dönüştü. Armoury Crate yazılımından tüm ayarlar yönetiliyor, arayüz kapsamlı ama biraz karmaşık. Öğrenme eğrisi var, ilk kurulumda zaman harcandı.
2.4GHz bağlantıda gecikme hissedilmedi, kablolu kullanımdan fark yok. Pil ömrü RGB açıkken kısalıyor, kapatılınca çok daha uzun sürüyor. Bluetooth modunda pil tasarrufu belirgin, ofiste uzak durularda bu mod tercih edildi. On aydır her gün kullandım, üç modlu bağlantı gerçekten günlük iş akışını kolaylaştırdı. Kablosuz mekanik klavyede en kapsamlı özellik paketini arayanlar için ROG Azoth ciddi bir rakip olmaya devam ediyor.