- Konular
- 3,009
- Çözüm
- 31
- Online süresi
- 7mo 18d
- Reaksiyon Skoru
- 5,999
- Altın Konu
- 507
- TM Yaşı
- 10 Yıl 5 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 399
- MmoLira
- 119,593
- DevLira
- 121
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Keychron K2 kullanıyordum, memnundum ama mekanik klavye topluluğuna girdikçe daha iyisini merak etmeye başladım. Gasket mount, alüminyum gövde, özelleştirilebilir her şey diye anlatıyorlardı Q serisini. Fiyat K2'nin iki katından fazlaydı, bu farkı hissedip hissetmeyeceğimi bilmiyordum. Uzun süre tereddüt ettim, sonunda Q1 Pro'nun kablosuz versiyonuna geçmeye karar verdim. Hem masaüstünde hem dizüstüyle kullanmak istiyordum, kablosuz özelliği karar verdirdi sonunda.
Kutu ağır geldi, açınca nedeni anlaşıldı. Klavye tamamen alüminyum gövdeli, elde tutunca kalite hissedilir. K2 ile arasındaki fark kutudan çıkarınca bile belliydi, iki ürün arasında nesiller kadar mesafe var. İçinden klavye, USB-C kablo, tuş çekici ve vida anahtarı çıktı. Vida anahtarı switch değiştirmek için gerekli, hot-swap desteği var klavyede. Kablolu hot-swap soketleri sağlam, switch çıkarıp takma işlemi zorlanmadan tamamlandı.
Gasket mount yapısı yazma deneyimini tamamen değiştiriyor, bunu anlamak için denemek gerekiyor. Tuşlara basınca hafif bir yaylanma hissediliyor, sert alüminyum masaya çarpmak yerine yumuşak bir geri bildirim alınıyor. Bu his yorgunluğu azaltıyor uzun yazı seanslarında, parmaklar daha az zorlanıyor. Ses profili de farklı, tok ve derin bir tıklama sesi var. Yanındaki kişiyi rahatsız eder mi sorusu gelebilir, benim için sorun olmadı ama sessiz switch tercih edenler buna göre seçim yapmalı.
Kablosuz bağlantı kararlı ve hızlı, gecikme hissedilir değil. Üç cihaz kaydedilebiliyor, geçiş tuş kombinasyonuyla yapılıyor. Pil ömrü aydınlatma açıkken kısalıyor, RGB kapatınca çok daha uzun sürüyor. Kablolu mod USB-C üzerinden çalışıyor, istediğinde kablolu geçiş mümkün. QMK ve VIA desteği var, tuş atamaları yazılımdan tamamen özelleştirilebiliyor. Bu özellik klavyeyi isteğe göre şekillendirmek için büyük bir özgürlük sunuyor.
Tek şikayet ağırlık konusu oldu, taşımak isteyenler için çanta içinde ağır hissettiriyor. Masaüstü kullanımı için bu ağırlık avantaja dönüşüyor ama hareket halinde kullananlar için düşünülmesi gerekiyor. On aydır her gün kullandım, K2'ye dönmek bir an bile aklıma gelmedi. Mekanik klavyede bir üst seviye aramaya başlayanlar için Q1 Pro başlangıç için ideal bir hedef noktası.