Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Bilgisayar toplamaya karar verdiğimde kasa konusunda bütçem çok sınırlıydı. NZXT veya Corsair gibi popüler markaların fiyatları öğrenci harçlığıyla almak için çok yüksekti. Sharkoon markasını forumda birisi önermişti, Alman kökenli bir firma olduğunu öğrendim. TG5 Pro RGB modeli uygun fiyatlıydı ve ön tarafında dört adet RGB fan geliyordu. Temperli cam yan panel vardı, içerideki sistem görünecekti. Mid tower boyutundaydı, standart ATX anakartları destekliyordu. Siyah renkli metal gövdesi sade ama modern görünüyordu katalogda.
Kargo geldiğinde kutunun ebatı beni şaşırtmadı ama taşırken ağır gelmişti. Köpük ambalaj içinde güvenli şekilde paketlenmişti, çizik falan yoktu. Yan paneli çıkarmak için arka taraftaki iki vidayı söktüm, kaydırarak açıldı. İçeriye baktığımda kablo yönetimi için delikler ve bağlar görünüyordu. Hard disk kafesleri sabit değildi, çıkartılabiliyordu gerekirse. PSU shroud tasarımı güç kaynağını gizliyordu altta, daha derli toplu görünüm sağlıyordu. Ön panelde USB 3.0 ve USB 2.0 portları vardı, audio jack girişleri de mevcuttu. RGB kontrol düğmesi ön paneldeydi, renk değiştirmek için kullanılıyordu.
Sistem montajına başladığımda bazı detayları fark ettim. Anakart vidaları önceden yerleştirilmemiş, kendim taktım. CPU soğutucu için arka panelde kesit vardı ama biraz dar gelmişti, büyük tower soğutuculara uygun değildi belki. Ekran kartımı taktığımda PCIe slotları rahattı, 28 cm uzunluğa kadar destekliyordu. Kablo yönetimi yaparken arka tarafta yetersiz boşluk olduğunu gördüm, 1.5 cm kadar vardı sadece. Kabloları sıkıştırarak yan paneli kapatabildim ama zorlandım biraz. Fanların RGB kabloları zaten birbirine bağlıydı, tek bir kablo anakarta gidiyordu.
Hava akışı konusunda ön dört fan iş görüyordu. Arkaya bir exhaust fan ekledim kendim, sıcaklık dengesini sağlamak için. GPU ve CPU sıcaklıkları normal seviyelerdeydi, termal sorun yaşamadım. Fan gürültüsü biraz yüksekti, özellikle ön fanlar hızlı dönünce sesli oluyordu. RGB efektleri renkli ve canlıydı, kontrol düğmesiyle farklı modlar seçebiliyordunuz. Senkronizasyon yoktu anakart RGB ile, bağımsız çalışıyorlardı.