Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

EMS Üretimi Nedir?

Konular
1,251
Online süresi
3ay 23g
Reaksiyon Skoru
3,791
Altın Konu
521
Başarım Puanı
274
TM Yaşı
2 Yıl 23 Gün
MmoLira
129,605
DevLira
450

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1768313517040.jpeg

EMS Üretimi, elektronik ürün marka sahipleri için üretim, tedarik, kısmi tasarım ve lojistik gibi bir dizi hizmet sunan üreticileri ifade eden, gelişmekte olan bir sektördür.

Sadece ürün tasarımı ve OEM üretimi sağlayan geleneksel OEM veya ODM hizmetleriyle karşılaştırıldığında, EMS şirketleri malzeme yönetimi, lojistik ve taşımacılık, hatta ürün bakım hizmetleri gibi bilgi ve yönetim hizmetleri de sunmaktadır.

Aslında üretim süreci birçok süreç ve bağlantı içerir. EMS, ürün geliştirme ve ürün üretimi de dahil olmak üzere, ürün tedariki, ürün kalite yönetimi ve nakliye lojistiğini de kapsayan tam kapsamlı bir hizmettir. Genel olarak, EMS yukarıdakilerin hepsini içerir. Ancak biz başladığımızda tüm süreci başlatamadık. Bu nedenle, müşterilerimize ağırlıklı olarak işleme kısmında yardımcı olduk, yani sadece üretim kısmından, yani ODM'den (Orijinal Ekipman Üretimi) sorumluyduk. Daha sonra, bazı müşterilerimize ürün geliştirme ve tasarım çalışmalarında da yardımcı olabileceğimiz bir noktaya geldik, bu da ODM (Orijinal Tasarım Üretimi) olarak adlandırılır.

Başka bir deyişle, ODM, OEM'e kıyasla yeni unsurlar eklemiştir. ODM ve OEM'in yaptıklarına ek olarak, EMS artık lojistik kısmını da üstleniyor ve hatta müşterilere satış konusunda yardımcı oluyor. Bu, genel EMS'dir.

EMS Üretim Sanayi Zincirinin Genel Görünümü

Elektronik üretim hizmetleri sektörünün yukarı akışında, elektronik cihaz tedariği, entegre devreler, baskılı devre kartları ve transistörler gibi hammaddeler; orta akışta elektronik üretim hizmetleri, hammadde temini, ürün montajı, depolama ve lojistik; aşağı akışta ise uygulama senaryolarında elektronik ürün markaları, iletişim baz istasyonları, veri merkezleri ve yeni enerji alanları yer almaktadır.

1768313594787.jpeg

EMS üretim sektörünün gelişim durumunun analizi

Elektronik üretim hizmeti (EMS) üretim hattı süreci, birden fazla önemli adımı kapsayan hassas ve karmaşık bir süreçtir. İlk olarak, müşteri tarafından sağlanan tasarım belgelerine dayanarak, EMS dökümhanesi, ürünün üretilebilirliğini ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak için mühendislik incelemesi ve tasarım doğrulaması yapar. Ardından, gerekli elektronik bileşenleri ve malzemeleri güvenilir tedarikçilerden temin etmek için parça tedariki gerçekleştirilir. Parçalar hazır olduğunda, EMS dökümhanesi üretim aşamasına geçer. Bu, yüzey montaj teknolojisi (SMT) ve delikli montaj teknolojisi (DIP) gibi üretim süreçlerini içerir. SMT teknolojisi, küçük elektronik bileşenleri baskılı devre kartlarına (PCB) doğru bir şekilde lehimlemek için kullanılırken, DIP teknolojisi fişleri ve diğer bileşenleri lehimlemek için kullanılır. Üretim sürecinde, ürünün kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için sıkı kalite kontrolü ve ürün testleri yapılmalıdır. Üretim tamamlandıktan sonra, EMS dökümhanesi ürün montajı, test ve paketleme işlemlerini gerçekleştirir. Bu, fonksiyonel test, görünüm incelemesi ve ürünlerin kalite doğrulaması ile müşteri gereksinimlerine göre paketlemeyi ve pazara teslimata hazır hale getirmeyi içerir.

EMS üretim pazarının dağılımı, ölçeği ve yapısı

Akıllı üretim uygulamalarının kademeli olarak yükselişiyle birlikte, elektronik bilgi üretim sektörü de zekâ yönünde gelişmeye yönelmiştir. Aynı zamanda, elektronik ürün talebi için pazar alanı da giderek büyümektedir. Elektronik endüstrisinin yeni bir üretim modeli olarak elektronik üretim hizmetleri (EMS) küresel olarak yayılmaya başlamış ve genel pazar büyüklüğünde artış eğilimi göstermiştir.

Pekin Yanjing Bizhi Bilgi Danışmanlığı tarafından yayınlanan analiz raporuna göre, küresel elektronik üretim hizmetleri (EMS) sektörünün pazar büyüklüğü 2021 yılında yaklaşık 490 milyar ABD dolarına ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 45 milyar ABD doları artış gösterdi ve yıllık bazda yaklaşık %10,1'lik bir artış kaydetti. 2022 yılının sonuna kadar ise elektronik üretim hizmetleri (EMS) pazarının toplam büyüklüğü 500 milyar ABD dolarını aşarak yaklaşık 525 milyar ABD dolarına ulaşacak ve 2021 yılına göre yaklaşık 35 milyar ABD doları artış göstererek yıllık bazda yaklaşık %7,1'lik bir artış kaydedecektir.

1768313676810.jpeg

Dünya genelindeki çeşitli bölgelerin gelişimi açısından, küresel elektronik üretim hizmetleri sektörü şu anda ABD gibi gelişmiş ülkelerden Asya-Pasifik bölgesi gibi gelişmekte olan ülkelere doğru bir geçiş aşamasından geçmektedir. Sektördeki işletmelerin gelir ölçeğine göre, 2021 yılı sonu itibarıyla Asya-Pasifik bölgesindeki elektronik üretim hizmetleri şirketlerinin geliri küresel pazar büyüklüğünün %70'ini oluştururken, ABD'nin temsil ettiği Amerika kıtası yalnızca yaklaşık %20'sini oluşturmuştur. Asya-Pasifik bölgesi son yıllarda ekonomik dönüşüm ve yükseltme ile karşı karşıya kaldığından, artan pazar talebi bölgenin istikrarlı gelişimini teşvik etmiştir. Elektronik üretim hizmetleri sektörü için, alt kademe terminal pazarının gelişimi, sektöre yeni gelişim fırsatları getirecektir.

Son yıllarda, küresel EMS üretim sektörü nispeten hızlı bir şekilde gelişmektedir. Piyasa yapısı açısından bakıldığında, tüketici elektroniği ürünleri şu anda en büyük pazar segmentini oluşturmaktadır. En son pazar araştırması verilerine göre, 2021 yılında küresel EMS pazarının yaklaşık %40'ını tüketici elektroniği ürünleri oluştururken, bunu sırasıyla yaklaşık %33 ve %10 pazar payıyla iletişim ve ulaşım sektörleri takip etmektedir. Küresel dijitalleşme süreci hızlandıkça, bu durum EMS'nin tıp, büyük veri ve yeni enerji gibi sektörlerdeki uygulamalarını etkin bir şekilde yönlendirecektir. Gelecekteki EMS pazar yapısının kademeli olarak değişeceği ön tahmin edilmektedir.

Paylaşım için teşekkürler :)

Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri