Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Devre Kartı Şablonu Nedir?

Konular
1,281
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,056
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
136,792
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1768326090036.jpeg

Şablon, PCB üretim sürecinde yaygın olarak kullanılan önemli bir üretim aracıdır. PCB'ler üzerine lehim macunu kaplamak için kullanılan, hassas bir şekilde birleştirilmiş ve tasarlanmış yüksek mukavemetli metal ağdan yapılmıştır.

PCB üretim sürecinde, şablon PCB kartının lehim pedlerine yerleştirilir ve özel bir kazıyıcı veya fırça kullanılarak lehim macunu çelik ağa eşit şekilde uygulanır. Lehim macunu, metal yüzeye yapışabilen ve iyi bir kaynak etkisi oluşturan lehim tozu ve akıdan oluşur. Isıtma ve basınçla lehim macunu erir ve PCB kartındaki lehim pedleri ve elektronik bileşenlerin pinleriyle reaksiyona girerek iyi bir kaynak bağlantısı oluşturur.

PCB üretiminde şablonun temel rolü:

1. Lehim macununun birikme miktarını kontrol edin: Şablon üzerindeki boşluklar ve açıklıklar, mümkün olduğunca fazla lehim macununun geçmesine olanak tanır. Şablonun gözenek boyutunu, şeklini ve dağılımını kontrol ederek , lehim macununun birikme miktarı doğru bir şekilde kontrol edilebilir. Bu, elektronik bileşenler ve baskılı devre kartları arasındaki bağlantıyı ve güvenilirliği sağlamak için çok önemlidir.

2. Devre bileşenlerinin doğru yerleştirilmesi: Lehimleme işlemi sırasında, PCB üzerindeki elektronik bileşenlerin belirlenen konuma hassas bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Şablonun tasarımı ve açıklığı, devre kartındaki lehim bağlantılarının konumuyla birebir örtüşür ve lehim macununun doğru konuma uygulanmasıyla elektronik bileşenlerin doğru şekilde takılmasını sağlar.

3. Üretim verimliliğini ve tutarlılığını artırma: Şablonlar kısa sürede büyük miktarda lehim macunu ile kaplanabilir, bu da PCB üretiminin verimliliğini artırır. Çelik ağın yüksek tekrarlanabilirliği sayesinde, lehim macununun tutarlılığı sağlanabilir. Bu, üretim hattının istikrarı ve ürün kalitesinin kontrolü için faydalıdır.

1768326189529.jpeg

Devre kartı şablonunun üretim süreci :

1. Tasarım: Öncelikle, devre kartının tasarım çizimlerine dayanarak şablonun boyutunu ve şeklini belirlemek gereklidir .

2. Bir ızgara oluşturun: Ardından, metal tel veya fotorezist film kullanarak ızgara tahtası üzerinde bir ızgara deseni oluşturun.

3. Asit aşındırma: Ardından, ağ plakasını asit aşındırma çözeltisine yerleştirerek, ağ tarafından örtülmemiş metalleri uzaklaştırın.

4. Temizleme: Asit aşındırma işleminden geçirilmiş ağı temizleyerek kalan asit çözeltisini ve metal parçalarını uzaklaştırın.

5. Kaplama: Son olarak, mürekkebi file plakaya uygulayın ve mürekkebin ızgara desenine işlemesi için basınç uygulayın.

Devre kartı şablonunun avantajları ve dezavantajları:

1. Yüksek hassasiyet: Şablon üretiminin hassasiyeti çok yüksektir ve devre kartı baskı mürekkebini doğru bir şekilde kaplayabilir.

2. Dayanıklılık: Devre kartının şablonu özel bir işlemden geçirilmiştir, bu da yüksek dayanıklılığa sahip olmasını ve birden çok kez yeniden kullanılabilmesini sağlar.

3. Stabilite: Şablon yüksek stabiliteye sahiptir, bu da istikrarlı baskı kalitesi sağlar.

Devre kartındaki şablon , esas olarak elektronik bileşenlerin PCB kartına lehimlenmesine yardımcı olan önemli bir bileşendir. Çelik ağ, genellikle paslanmaz çelik veya nikelden yapılmış, yüksek korozyon direnci ve aşınma direncine sahip bir metal ağ türüdür.

Paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri