HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
hocam ss alabilirmiyiz?Unutmuşum Client Bazen camera.cpp'den eror verip çalışmayı durduruyordu ekran görüntüsünü bulamadım camera.cpp 250. satır diye hatırlıyorum. @Best Studio
bir kaç kez ss almıştım silmişim bulamıyorum tekrar aynı hatayı verirse atarım. hatta geçenler de gpt'e sormuştum. şöyle bi cevap vermiş. @Best Studiohocam ss alabilirmiyiz?
1. Kamera Sıkışması (Collision Error)
Karakterin dar bir alana, duvar dibine veya iki objenin arasına girdiğinde kamera açısı bazen "sıfır" veya "negatif" bir değer hesaplar. Koddaki m_fDistance >= 0 kontrolü de bu negatifliği yakaladığı anda oyunu çökertir.- Ne zaman olur? Genellikle binek üzerindeyken dar bir köprüden geçerken veya çok dik bir dağ yamacına kamerayı yasladığında.
2. Efekt (VFX) veya Skill Kaynaklı Çakışmalar
Bazı özel efektler veya slotların/karakterlerin kullandığı yetenekler, kameranın odağını anlık olarak sarsabilir (Camera Shake). Eğer o an kamera zaten sınır değerdeyse bu matematiksel hata tetiklenir.3. "Distance" (Uzaklık) Sınırı
Eğer oyun dosyalarında (config veya pack tarafında) kamera uzaklığını standartların çok dışına çıkardıysan (Ultra Zoom-out gibi), kamera bazen hesaplama hatası yaparak eksiye düşebilir.4. GPU/Sürücü Anlık Takılmaları
Ekran kartının anlık bir "lag" yaşaması, render motorunun kamera koordinatlarını yanlış hesaplamasına neden olabilir.Geçici Çözüm ve İyileştirme
Eğer bu bir geliştirici hatasıysa ve kaynak koduna (source) müdahale edebiliyorsan, Camera.cpp içindeki o satırı şu şekilde güncelleyerek bu "assertion" (dayatma) hatasından kurtulabilirsin:C++
// Mevcut hatalı kod (Tahmini)
assert(m_fDistance >= 0);
// Daha güvenli hale getirilmiş hali
if (m_fDistance < 0.0f) {
m_fDistance = 0.0f; // Negatife düşerse sıfıra sabitle, oyunu kapatma
}
Yakın zamanda kodladigim anka2 ye özel admin paneli paylaşıcam lisanslı ücresiz Best Studio turkmmo ailesi
Sorunu bu şekilde çözdümbir kaç kez ss almıştım silmişim bulamıyorum tekrar aynı hatayı verirse atarım. hatta geçenler de gpt'e sormuştum. şöyle bi cevap vermiş. @Best Studio
1. Kamera Sıkışması (Collision Error)
Karakterin dar bir alana, duvar dibine veya iki objenin arasına girdiğinde kamera açısı bazen "sıfır" veya "negatif" bir değer hesaplar. Koddaki m_fDistance >= 0 kontrolü de bu negatifliği yakaladığı anda oyunu çökertir.
- Ne zaman olur? Genellikle binek üzerindeyken dar bir köprüden geçerken veya çok dik bir dağ yamacına kamerayı yasladığında.
2. Efekt (VFX) veya Skill Kaynaklı Çakışmalar
Bazı özel efektler veya slotların/karakterlerin kullandığı yetenekler, kameranın odağını anlık olarak sarsabilir (Camera Shake). Eğer o an kamera zaten sınır değerdeyse bu matematiksel hata tetiklenir.
3. "Distance" (Uzaklık) Sınırı
Eğer oyun dosyalarında (config veya pack tarafında) kamera uzaklığını standartların çok dışına çıkardıysan (Ultra Zoom-out gibi), kamera bazen hesaplama hatası yaparak eksiye düşebilir.
4. GPU/Sürücü Anlık Takılmaları
Ekran kartının anlık bir "lag" yaşaması, render motorunun kamera koordinatlarını yanlış hesaplamasına neden olabilir.
Geçici Çözüm ve İyileştirme
Eğer bu bir geliştirici hatasıysa ve kaynak koduna (source) müdahale edebiliyorsan, Camera.cpp içindeki o satırı şu şekilde güncelleyerek bu "assertion" (dayatma) hatasından kurtulabilirsin:
C++
// Mevcut hatalı kod (Tahmini)
assert(m_fDistance >= 0);
// Daha güvenli hale getirilmiş hali
if (m_fDistance < 0.0f) {
m_fDistance = 0.0f; // Negatife düşerse sıfıra sabitle, oyunu kapatma
}
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Ekli dosyalar
1-Battlepas ekranı açıkken tooltipler mouse üzerinde kalıyor, aynı şekilde oto avdada tooltip sorunu mevcut.
2-Offline shop pazar isimi gözükmüyor.
3- Satılan item slotu kırmızı renk oluyor offline shopta fakat gereksiz bence satış yapılan itemi birdaha oyuncu tıklayıp silmek zorunda.
4-Yeni gelen görev paneli kesilen bossları saymıyor, örn; örümcek barones
5-At yükseltme işlemi işlevsiz seviye atlamıyor.
6-Patronlara karşı güç efsunu c de mevcut değil bonus tablosunda.
7-Her ışınlanmada açık olan skiller kapanıyor örn; hava kılıcı.
Abi bunları görmüştüm bende hala bu sorunlar var @beststudio
2-Offline shop pazar isimi gözükmüyor.
3- Satılan item slotu kırmızı renk oluyor offline shopta fakat gereksiz bence satış yapılan itemi birdaha oyuncu tıklayıp silmek zorunda.
4-Yeni gelen görev paneli kesilen bossları saymıyor, örn; örümcek barones
5-At yükseltme işlemi işlevsiz seviye atlamıyor.
6-Patronlara karşı güç efsunu c de mevcut değil bonus tablosunda.
7-Her ışınlanmada açık olan skiller kapanıyor örn; hava kılıcı.
Abi bunları görmüştüm bende hala bu sorunlar var @beststudio
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 3, Üye: 2, Misafir: 1)