xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
Hikaye Ekle

Altın Konu Anka2 Project SF | 2025

4.97 yıldız(lar) 35 Değerlendirme Değerlendirenler
hocam ss alabilirmiyiz?
bir kaç kez ss almıştım silmişim bulamıyorum tekrar aynı hatayı verirse atarım. hatta geçenler de gpt'e sormuştum. şöyle bi cevap vermiş. @Best Studio

1. Kamera Sıkışması (Collision Error)​

Karakterin dar bir alana, duvar dibine veya iki objenin arasına girdiğinde kamera açısı bazen "sıfır" veya "negatif" bir değer hesaplar. Koddaki m_fDistance >= 0 kontrolü de bu negatifliği yakaladığı anda oyunu çökertir.

• Ne zaman olur? Genellikle binek üzerindeyken dar bir köprüden geçerken veya çok dik bir dağ yamacına kamerayı yasladığında.

2. Efekt (VFX) veya Skill Kaynaklı Çakışmalar​

Bazı özel efektler veya slotların/karakterlerin kullandığı yetenekler, kameranın odağını anlık olarak sarsabilir (Camera Shake). Eğer o an kamera zaten sınır değerdeyse bu matematiksel hata tetiklenir.

3. "Distance" (Uzaklık) Sınırı​

Eğer oyun dosyalarında (config veya pack tarafında) kamera uzaklığını standartların çok dışına çıkardıysan (Ultra Zoom-out gibi), kamera bazen hesaplama hatası yaparak eksiye düşebilir.

4. GPU/Sürücü Anlık Takılmaları​

Ekran kartının anlık bir "lag" yaşaması, render motorunun kamera koordinatlarını yanlış hesaplamasına neden olabilir.

Geçici Çözüm ve İyileştirme​

Eğer bu bir geliştirici hatasıysa ve kaynak koduna (source) müdahale edebiliyorsan, Camera.cpp içindeki o satırı şu şekilde güncelleyerek bu "assertion" (dayatma) hatasından kurtulabilirsin:

C++

// Mevcut hatalı kod (Tahmini)
assert(m_fDistance >= 0);

// Daha güvenli hale getirilmiş hali
if (m_fDistance < 0.0f) {
m_fDistance = 0.0f; // Negatife düşerse sıfıra sabitle, oyunu kapatma
}

bir kaç kez ss almıştım silmişim bulamıyorum tekrar aynı hatayı verirse atarım. hatta geçenler de gpt'e sormuştum. şöyle bi cevap vermiş. @Best Studio

1. Kamera Sıkışması (Collision Error)​

Karakterin dar bir alana, duvar dibine veya iki objenin arasına girdiğinde kamera açısı bazen "sıfır" veya "negatif" bir değer hesaplar. Koddaki m_fDistance >= 0 kontrolü de bu negatifliği yakaladığı anda oyunu çökertir.

• Ne zaman olur? Genellikle binek üzerindeyken dar bir köprüden geçerken veya çok dik bir dağ yamacına kamerayı yasladığında.

2. Efekt (VFX) veya Skill Kaynaklı Çakışmalar​

Bazı özel efektler veya slotların/karakterlerin kullandığı yetenekler, kameranın odağını anlık olarak sarsabilir (Camera Shake). Eğer o an kamera zaten sınır değerdeyse bu matematiksel hata tetiklenir.

3. "Distance" (Uzaklık) Sınırı​

Eğer oyun dosyalarında (config veya pack tarafında) kamera uzaklığını standartların çok dışına çıkardıysan (Ultra Zoom-out gibi), kamera bazen hesaplama hatası yaparak eksiye düşebilir.

4. GPU/Sürücü Anlık Takılmaları​

Ekran kartının anlık bir "lag" yaşaması, render motorunun kamera koordinatlarını yanlış hesaplamasına neden olabilir.

Geçici Çözüm ve İyileştirme​

Eğer bu bir geliştirici hatasıysa ve kaynak koduna (source) müdahale edebiliyorsan, Camera.cpp içindeki o satırı şu şekilde güncelleyerek bu "assertion" (dayatma) hatasından kurtulabilirsin:

C++

// Mevcut hatalı kod (Tahmini)
assert(m_fDistance >= 0);

// Daha güvenli hale getirilmiş hali
if (m_fDistance < 0.0f) {
m_fDistance = 0.0f; // Negatife düşerse sıfıra sabitle, oyunu kapatma
}
Sorunu bu şekilde çözdüm

Ekli dosyalar

1-Battlepas ekranı açıkken tooltipler mouse üzerinde kalıyor, aynı şekilde oto avdada tooltip sorunu mevcut.
2-Offline shop pazar isimi gözükmüyor.
3- Satılan item slotu kırmızı renk oluyor offline shopta fakat gereksiz bence satış yapılan itemi birdaha oyuncu tıklayıp silmek zorunda.
4-Yeni gelen görev paneli kesilen bossları saymıyor, örn; örümcek barones
5-At yükseltme işlemi işlevsiz seviye atlamıyor.
6-Patronlara karşı güç efsunu c de mevcut değil bonus tablosunda.
7-Her ışınlanmada açık olan skiller kapanıyor örn; hava kılıcı.

Abi bunları görmüştüm bende hala bu sorunlar var @beststudio

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 2, Üye: 2, Misafir: 0)

Geri