farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle

Sunucu Lisans Koruma Sistemi C++

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

char.cpp üzerinde sürekli lisans sorgusu yapmak bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Bunun yerine daha temiz ve performanslı olması açısından ayrı bir license_check.cpp dosyası açıp lisans kontrollerini burada yapmak ve ardından config.cpp içerisinde kanallar açılırken bu kontrolleri çağırmak çok daha mantıklı olur.

Eğer sistemi sadece kendi sunucularınızda değil de dağıtım/kiralama hizmeti olarak düşünüyorsanız da ip adreslerini sabit tanımlamak yerine master veritabanından direkt select query ile ya da bir web api ile güncel lisanslı ip adreslerini dinamik olarak çekmeniz daha güvenli olacaktır. Çünkü müşteriye verdiğiniz sabit ip lisansı müşteri ip adresini sürekli kullanabildiği sürece lisans mantığı gereksiz olacaktır. Dinamik kontrol ile lisansı istediğiniz an iptal edebilirsiniz.
web api
üzerinden yapmak için kütüphane eklemen gerekir diğer türlü web üzerinden ip cektiremezsin bunun yerine benim yaptığım daha mantıklıdır konum var

web api
üzerinden yapmak için kütüphane eklemen gerekir diğer türlü web üzerinden ip cektiremezsin bunun yerine benim yaptığım daha mantıklıdır konum var

Evet zaten bunu örnek olarak söyledim ister curl kullanıp web api'den alın ister diğer master db'ye query yazın. Ama bence web api daha sağlıklı tabi iş modeline göre değişir bu olay.

Evet zaten bunu örnek olarak söyledim ister curl kullanıp web api'den alın ister diğer master db'ye query yazın. Ama bence web api daha sağlıklı tabi iş modeline göre değişir bu olay.
web de json da yapmalısın ekstra ve web adresin sızmamalı o zaman saldırı yediğinde düşer serverler düşer bunuda ortaya katmak lazım en mantıklısı db taraflı her zaman bi adım önde

web de json da yapmalısın ekstra ve web adresin sızmamalı o zaman saldırı yediğinde düşer serverler düşer bunuda ortaya katmak lazım en mantıklısı db taraflı her zaman bi adım önde

json parse etmek gayet normal bir durum zaten bunun yanı sıra web adresinin saldırı yemesi serverin düşmesi anlamına gelmez çünkü config.cpp'de kanalları açarken sorgularsın bu lisansı kanallar açıldıktan sonra api'nin kapanıp kapanmaması oyunu etkilemez. aklıma şuan için dinamik ip kontrolünün yapılabileceği 2 yöntem geldi ve ikisinide belirttim. iş modeli ve yüküne bağlı olarak seçim yapılabilir. eğer hizmeti daha farklı platformlarda düşünüyorsanız (game, web portal, mobile app) web api sizin için çok daha iyi seçim olacaktır servisler ve platformlar arası yönetiminizde. ama standart modelde dediğim gibi lisansı tutan db'ye select query'de atılabilir. veya lisansı sadece kendiniz için ne olur ne olmaz diye koyacaksanız hiç dinamik ip kontrol etmeye gerek yok sabit verin geçin.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri