Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
paylaşım için teşekkürler
not gelişime acıktır şuan ki hali
ile kırılması kolaydır
not gelişime acıktır şuan ki hali
ile kırılması kolaydır
char.cpp üzerinde sürekli lisans sorgusu yapmak bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Bunun yerine daha temiz ve performanslı olması açısından ayrı bir license_check.cpp dosyası açıp lisans kontrollerini burada yapmak ve ardından config.cpp içerisinde kanallar açılırken bu kontrolleri çağırmak çok daha mantıklı olur.
Eğer sistemi sadece kendi sunucularınızda değil de dağıtım/kiralama hizmeti olarak düşünüyorsanız da ip adreslerini sabit tanımlamak yerine master veritabanından direkt select query ile ya da bir web api ile güncel lisanslı ip adreslerini dinamik olarak çekmeniz daha güvenli olacaktır. Çünkü müşteriye verdiğiniz sabit ip lisansı müşteri ip adresini sürekli kullanabildiği sürece lisans mantığı gereksiz olacaktır. Dinamik kontrol ile lisansı istediğiniz an iptal edebilirsiniz.
Eğer sistemi sadece kendi sunucularınızda değil de dağıtım/kiralama hizmeti olarak düşünüyorsanız da ip adreslerini sabit tanımlamak yerine master veritabanından direkt select query ile ya da bir web api ile güncel lisanslı ip adreslerini dinamik olarak çekmeniz daha güvenli olacaktır. Çünkü müşteriye verdiğiniz sabit ip lisansı müşteri ip adresini sürekli kullanabildiği sürece lisans mantığı gereksiz olacaktır. Dinamik kontrol ile lisansı istediğiniz an iptal edebilirsiniz.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)