noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Otel Nasıl İnşa Edilir?

Konular
1,286
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,077
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
137,485
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Otel Nasıl İnşa Edilir?​

Birçok arkadaşla oynarken, birçok farklı üssün olması o kadar da eğlenceli değil. Eğlence birlikte oynamakta ve birbirinizle savaşıp inşa edebilmekte.
Herkesin gece Mob'lardan güvenli bir şekilde saklanabileceği bir yer olması her zaman iyidir. Bir otel inşa etmek arkadaşlarınızı veya hatta Köylülerinizi barındırmanın iyi bir yoludur.
Bir otel inşa etmenin farklı yolları vardır, bu yüzden hem diğer oyuncularınız hem de olası Köylü misafirleriniz için ihtiyaç duyacağınız temel şeyleri ele alacağız.

Yapının Başlatılması​

Oteliniz üzerinde çalışmaya başlamadan önce, oteliniz için uygun bir yer bulmalısınız. Çok fazla terraforming yapmak istemiyorsanız, Plains Biome'daki Field gibi düz bir alan mükemmel bir yer olabilir.

Ayrıca, yapıyı Yaratıcı veya Hayatta Kalma Modu'nda mı yapacağınıza karar vermek önemlidir. Yaratıcı Mod bunu sonsuz derecede daha kolay ve hızlı hale getirecek, ancak Hayatta Kalma Modu bunu arkadaşlarınızla eğlenceli bir proje haline getirmenizi sağlar.

Eğer bunu Survival'da yapacaksanız önceden malzemelerinizi hazırlamanız iyi olur.

Alanınız ve malzemeleriniz hazır olduğunda, bir şekil ve tüm yapının ne kadar büyük olmasını istediğinizi düşünmeye çalışın.

Genellikle bu gibi büyük yapılara, her şeyin ne kadar büyük olmasını istediğimi görmek için bir temelle başlarım. Memnun kaldığım bir boyuta sahip olduğumda, farklı katları ve odaları ayırmak için sütunlar ve fasulyeler eklerim.

Bu gerekli değil, ancak tüm yapıyı, odaların büyüklüğünü vb. görselleştirmeme yardımcı olduğunu gördüm.

1744277931140.png

Bu hazırlık aynı zamanda olası renkler ve malzemelerle oynamanıza da olanak tanır. Ahşaptan mı, Arnavut kaldırımından mı yoksa başka bir şeyden mi yapılmasını istediğinize karar verin.

Kendi yapımım için şunları seçtim: Kuvars Tuğla, Cilalı Deepslate bloklar, Ladin Tahtaları ve Eğri Tahtalar.

Daha önce de belirttiğim gibi, otelin sadece arkadaşlarınızı ve Oyuncularınızı barındırması gerekmiyor. Beds'i kullanarak tüm yapıyı kolayca bir Köy olarak kaydedebilir, Köylülerin orada çalışıp yaşamasına izin verebilirsiniz. Bu şekilde Köylülerle takas yapmak için güvenli bir yeriniz olur.

Otelinizin Odaları​

Temellerinizi oluşturmanın bir parçası, otelinizin içinde hangi odaların olacağına karar vermenize yardımcı olacaktır. Bu, yalnızca Köylülerinizin veya arkadaşlarınızın kalacağı odalar anlamına gelmez.

Çoğu otel büyük bir açık odayla, yani bir lobiyle başlar. Birinci katın tamamını yaşam alanları ve çeşitli odalar için ayırırım.

Otelinizin birinci katında inşa edebileceğiniz bazı fikirler şunlardır:

• Yemek alanı ve mutfak
  • Çubuk
  • Bir kütüphane (Büyüleyici Masa dahil)
  • Havuz alanı (kapalı ve açık)
  • Hatıra Eşyası Dükkanı (Burada balıkçılıktan veya zırh ve diğer teçhizatlardan elde ettiğiniz hazine eşyalarını satabilirsiniz)
  • Köylüler için iş istasyonları
Çoğu zaman Köylüler tarafından kullanılan bu iş istasyonları aynı zamanda çalışanların işleri olarak da görülebiliyor, çünkü arkadaşlarım etrafta olmadığında onları otelimde tutuyorum.

Alt kattan yukarıya doğru genellikle odalarınız olur. Lobide asansörler eklerim, Su, Magma Blokları ve Ruh Kumu kullanırım. Bunlar merdiven boşluklarından çok daha az yer kaplar ve çok daha hızlıdır.
Ancak merdivenleri tercih ederseniz, diğer katlara ulaşmak için yine de spiral bir merdiven inşa edebilirsiniz.

Benim yapımımda her ikisi de yer alıyor.

Misafirleriniz için odaların büyük olması gerekmez. En önemli şey bir Yatak ve ardından biraz dekorasyon ve misafirlerinizin eşyaları için birkaç Sandık olacaktır.

Tüm odaların az çok aynı boyutta ve şekilde olduğundan emin olun. Bu düzeni otelinizin çoğu katında sürdürün. En üst katlarda birkaç büyük oda veya hatta bir çatı katı süiti bulundurarak işleri biraz renklendirebilirsiniz.

Otelinizi Dekore Etmek​

Dekorasyonlar herhangi bir yapıyı öne çıkaran şeydir. Otelinizin büyüklüğüne bağlı olarak, hem dışarıda hem de içeride ekleyebileceğiniz her türlü ayrıntı kesinlikle olacaktır.

Her şey mekanı daha gerçekçi ve davetkar kılmakla ilgili. Peki, otelinize ne ekleyebilirsiniz?

Açık Hava Dekorasyonları​

Bir otel, girişi olmadan hiçbir şeydir. Otelimin ön kapısına kadar uzanan güzel bir yol yapıyorum, onu Çalılar ve Çiçeklerle süslüyorum. Yeterli alanım varsa her zaman büyük bir çeşme eklerim.

Ana girişin etrafına Merdiven veya Levhalar kullanarak ekstra detaylar da ekliyorum. Burada daha fazla göze çarpması için bir kemer yaptım.

1744277954679.png

Kapalı havuz alanının yakınında ayrıca bir açık havuz da ekledim. Bunu içeridekinden çok daha büyük yapıyorum, havuz zemini için cilalı bloklar kullanıyorum. Kuvars Merdivenler ve Kuvars Levhalar kullanarak banklar ve hatta şemsiyeler yapıyorum.

Otelin dış duvarlarını Cilalı Deepslate Levhalar ve Merdivenlerle çevrili Kuvars Sütunlarla kapladım. Bu, duvarların daha fazla hacme sahipmiş gibi görünmesini sağlıyor ve Kuvars'tan gelen beyazı kırıyor.

Ayrıca Sütunlara Fenerler ekliyorum, çünkü aksi takdirde bölgede kolayca düşman yaratıklar ortaya çıkacaktı.

Otelin etrafı hala çok boş geliyorsa daha fazla ağaç ve bitki eklerim. Girişte yaptığınız yola benzer, Çiçekli Azalealarla sıralanmış çalılar ve lamba direkleri mekanı güzel gösterecektir.

İç Mekan Dekorasyonları​

Bir otele derinlik ve anlam katmak için eklenebilecek çok şey var, hem de çok fazla .

Çoğu yapımıma eklemeyi sevdiğim ilk dekorasyon bitkiler ve saksılardır. Ya içinde bitkiler olan Kil Saksılar, Kazanlar ve Yapraklar kullanarak ya da büyük bir saksı yaratmak için bütün Çim Blokları ve Tuzak Kapılar kullanarak.

Lambalar ve avizeler de alanı aydınlatmak için hemen hemen her odaya ve koridora ekleyebileceğiniz şeylerdir. Benim yapımımda bunları Deniz Fenerleri (dışarıya da yerleştirdim) ve Uç Çubukları kullanarak yaptım.

Lobi​

Dekorasyonumuza lobiden başlamak istersek, eklemek istediğim ilk detay anahtarlar. Bunlar gerçek anahtarlar değil, bunun yerine Item Frames kullanarak resepsiyon masasının arkasına Trip Wire Hooks koydum. Rol yapma amaçlı olarak bunlar alınıp oyunculara verilebilir.

Resepsiyona, konukların otele giriş ve çıkışlarını kontrol etmek için bir kürsü eklenebilir.

Oturma alanı gibi şeyler eklemek mekanı daha davetkar hale getirebilir. Merdivenleri İşaretler veya Tuzak Kapılarla kullanarak ikna edici görünümlü kanepeler veya koltuklar yapabilirsiniz ve Levhalar küçük sehpalar yapmak için kullanılabilir.

1744277967528.png

Yeterli alan varsa, bir akvaryum inşa etmek lobide bir merkez parçası olarak veya duvarlarınızın daha az boş görünmesini sağlayacak bir şey olarak mükemmel olabilir.

Son olarak girişten resepsiyona, oradan da koridorlara kadar uzanan bir halının olması hoş bir dokunuş olmuş.

Koridorlar​

Otelinizdeki koridorların genişliğine bağlı olarak, bazen dekorasyonları minimumda tutmak en iyisidir. Lobinizde bir Halı kullandıysanız, tüm koridorları onunla kaplayabilirsiniz.

Genellikle otel koridorlarım sadece misafir odalarının kapılarıyla sıralanır. Çoğu zaman her odayı numaralandırmak için sadece İşaretler kullanırım ve ara sıra koridorların uçlarına daha fazla saksı eklerim.

Etrafınızda boş bir alan varsa ancak başka bir oda eklemek istemiyorsanız, her zaman ekstra bir oturma alanı inşa edebilirsiniz. Birçok otelde asansör girişlerinde veya koridorların sonlarında bunlar bulunur.

Misafir Odaları​

Misafir odalarınızla çok şey yapabilirsiniz. Sadece tek bir Yatak ve Pencere olmak zorunda değil.

Levhaları kullanarak Yatağın her iki tarafına başucu sehpalarına benzer bir şey yapıyorum. Bunların üzerine saksı çiçeği veya bitki koyabilir veya bir lamba yapabilirsiniz.

Daha fazla alan olan daha büyük yatak odalarında, genellikle Yatakların etrafına daha fazla dekorasyon eklerim veya hatta bir gölgelik bile yaparım. Onlara bir tür çerçeve verdiğinizde daha büyük ve daha davetkar görünmelerini sağlar.

Her odaya mutlaka birkaç tablo ve geçici bir dolap koyarım.

1744277982262.png

Dolap için 2 Sandık ve Meşe Kapılı normal Ladin Kapılar kullanıyorum. Boş Zırh Standları, ekstra depolama için odada askı olarak kullanılabilir.

Küçük odalar için nadiren banyo yaptırıyorum, ancak çatı katı odalarında küvet, bitkiler ve diğer dekorasyonlarla uyumlu bir banyo yapıyorum.

Yaratıcı olun. Ne ekleyebileceğinize dair bir fikir edinmek için gerçek otellerin resimlerine bakın.

Eline Sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri