HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Minecraft'ta Bir İskele Nasıl İnşa Edilir?
Minecraft dünyasında çok fazla su ve su yüzeyinin altında keşfedilecek çok şey varken, okyanusa ve denize daha yakın bazı yapılar yapmamak gerçekten büyük bir kayıp olurdu.
Okyanus kıyısındaki bir kale veya bir balıkçı köyü, iskele olmadan kesinlikle hiçbir şeydir. İster sadece kendiniz ve tekneniz için küçük bir tane inşa edin, ister kendi geminizi inşa etmek istediğiniz büyük bir tane, bir iskele mükemmel bir ek olabilir.
Bu makalede nehir tekneleri için küçük nehir iskelelerinden daha büyük iskelelere kadar her şeyi ele alacağız. Bu eğitimle kendi tasarımlarınızı genişletmek ve inşa etmek için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm temel bilgileri öğreneceksiniz.
Küçük Bir Nehir İskelesi İnşa Etmek
Küçük bir iskele yapmak son derece basittir. İskele gibi görünmesini sağlamak için yapabileceğiniz birçok şey vardır, ancak çok az çaba veya detay gerektirir. Bir anlamda, sadece Su üzerinde bir sıra tahtayı güzel göstermenin yollarını arıyoruz.Bu ilk tasarım çok basit olacak. Seçtiğiniz iki farklı türde Ahşaba ihtiyacınız olacak. Bu dünyadaki önceki yapılarımdan dolayı Mangrove ve Spruce Wood kullanıyorum.
Levhalar kullanarak Su üzerinde giden 10x3 blokluk bir hat inşa edin. Bunu Su üzerinde sadece yarım blok yapın, ayrıca zeminin üzerinden geçen ve iskeleye basamak görevi gören 1 sıra Levha daha ekleyin.
Ortaya, renk çeşitliliği için ikinci ağaç türünüzü ekleyin, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi.
Daha sonra iskelenin en son bloklarının yanlarına Mangrove Kütükleri ekliyorum, suya giriyorum. Bunlar iskelemizi "dayandıran" kirişler olacak. Yere ulaşana kadar iskelenin her iki tarafına her 2 blokta bir yerleştiriyorum.
İskelenin en sonuna, teknelerinize ulaşabilmeniz için suya doğru güvenli bir adım oluşturacak şekilde birbirine bakan 3 adet Ladin Merdiven koydum.
Şimdi Tekneleriniz için erişimi inşa etmeniz gerekiyor. Bunu yaparken üç seçeneğiniz var:
- Sönmüş Kamp Ateşleri
- Levhalar
- Tuzak kapılar
Sonra, her Mangrove Kütük kirişinin arasına bir Çit yerine Koyu Meşe Kapıları ekledim. Bir güvenlik hissi katıyor, ancak iskeleye bir şey koyarsanız Çit ona bağlanmayacaktır.
Son olarak, Mangrov Kütüklerinin üzerine daha sonra aydınlatma amaçlı lamba direkleri yapmak ve detaylar için Koyu Meşe Çit Direkleri ekliyorum.
Burada geriye sadece biraz detay eklemek kaldı.
Lamba direklerini dekore etmeye ve biraz daha karmaşık hale getirmeye, iskelenin alt kısmına yakın bir yere bir kiriş daha eklemeye ve biraz depolama alanıyla tamamlamaya karar verdim.
Diğer Küçük Rıhtım Tasarımları
Daha önce de söylediğimiz gibi, küçük bir nehir iskelesi bile olsa, iskele tasarımlarınızla oynayabilirsiniz.Küçük bir iskelenin tüm tasarımını yapmak için Trapdoors, Campfires ve Slabs'ı nasıl kolayca kullanabileceğinizden bahsetmiştik. Slabs'ın nasıl göründüğünü gördünüz, bu yüzden size sadece bunları kullanarak diğer küçük iskele tasarımlarını göstereceğim.
İlk olarak, söndürülmüş Kamp Ateşleri ve korkuluk olarak bazı Tuzak Kapıları kullanan bir tasarım var. Bu, küçük bir nehir için mükemmel ve aslında küçük bir köprünün inşasının tasarımını takip ediyor.
Sadece tuzak kapılar ve birkaç kütük ve çit kullanarak daha da küçük ve basit bir hale getirebilirsiniz.
Son olarak, eğer çok basit, üstü kapalı ve dış etkenlerden korunaklı bir iskele istiyorsanız, üzerine bir çatı koyarak "içe doğru" bir iskele inşa edebilirsiniz.
Bu tasarım için manzaraya bir delik kazıp onu suyla doldurmanız ve hemen üstüne şık bir pergola inşa etmeniz yeterlidir. Merdivenler teknenize kolayca girmenizi sağlar.
Büyük Bir İskele İnşa Etmek
Genel tasarımının bir parçası olarak küçük bir bina ile biraz daha büyük bir iskele inşa edeceğiz. Bu bir balıkçılık veya yelken gezileriniz için ihtiyaç duyabileceğiniz her şey için küçük bir depo olabilir.İlk olarak çalışmak istediğim alanı Meşe Levhalar kullanarak işaretliyorum.
Bunları 2 blok yüksekliğe koydum ve tüm alanı doldurdum. Bu, iskelemin ana kısmı olacak, Teknelere ulaşmak ve depoya ulaşmak için geçtiğiniz alan.
Tümü toplamda 12x10 bloktan oluşuyor, basamaklar için yanlarda ufak bir sapma var. Depo alanı şekil içinde 9x7 blokluk bir alanı kaplıyor.
Depoyu ne kadar büyük istediğimi işaretlemek için kullandığım Ladin Kütükleri ve bunları Levhaların 4 blok yüksekliğine kadar yükselteceğim. Şimdilik onlar aynı zamanda iskeleyi 'dayanıklı' tutuyorlar.
Kenarlardan biri, inşa ettiğim alanın yakınında doğal olarak oluşan küçük bir tepeye bağlanıyor. Basamakları Slabs kullanarak yaptım ve bunu her yerde yapabilirsiniz.
Şimdi, bir sonraki adım bizi Suya indirecek bir merdiven yapmak olacak. İskelemizin ana kısmı, Teknelere binip inebilmemiz için çok yüksek. Ana alanın ortasında, Levhaları 3'e 3'lük bir blok kare şeklinde uzatıyorum.
Döşemeleri kullanarak Suya kadar uzanan kademeli bir merdiven yapıyorum.
Bunu yaptıktan sonra, iskelenin etrafına daha fazla Spruce Logs ekliyorum ki iyi desteklenmiş görünsün. Hepsi birbirinden 2 blok öteye yerleştirildi.
Şimdi yapının yerleştirme kısmı üzerinde çalışacağız. Burada oldukça yaratıcı olabilirsiniz.
Tekneleriniz için iskeleler yapmak üzere Levhalara sadık kalarak onları doğrudan Su seviyesine yerleştirebilirsiniz. Ancak bunun için söndürülmüş Kamp Ateşleri veya Tuzak Kapıları kullanmaya da yönelebilirsiniz.
Tuzak kapılar, sandıklar ve diğer bloklar gibi şeyleri üzerlerine koyabileceğiniz kadar alçak bir yere yerleştirmenize izin verir, ancak Kamp Ateşleri bunu yapmaz. Bu yüzden neye daha çok ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak seçin.
Kamp Ateşleri'ni seçtim çünkü özel bir şey eklemeyi planlamamıştım.
Yine de, sadece birine bağlı kalmak zorunda değilsiniz, hatta onları birleştirmeyi bile deneyebilirsiniz. Ana parça için Kamp Ateşlerini kullandım, ancak bazı yerlerdeki kenarlarda sadece detay eklemek için Spruce Trapdoors kullandım.
Her iskelenin en sonuna, teknenizi bağlayabileceğiniz bir yer olması için üstüne koyu meşe çit direği ve bir ladin kütüğü daha ekledim.
Bunların hepsi zaten oldukça iyi görünüyor, ancak dock'un altındaki bariz boş alanı görmezden gelmek zor. Bunu doldurup sonra kapatmak isteyeceksiniz.
Düşman Mob'ların ortaya çıkmasını engellemek için alanı Toprakla doldurdum. Sonra, alanı kapatmak için Ladin Kütüklerinin arkasında Koyu Meşe Tahtaları kullandım. Bunları yukarıdaki Meşe Levhalarına bağlamak için onları ters Meşe Merdivenlerle değiştirdim.
Daha sonra iskelenin etrafını dolaşıp Ladin Kütüklerinin arasına Ladin Levhaları yerleştirdim.
Bu levhalar blokların üst tarafına yerleştirildiğinden Sandık, Üretim Masası ve diğer eşyaları koymak için mükemmeldir ve aynı zamanda hacim de katar!
Rıhtım Deposunun İnşası
"Depo" aslında rıhtımınızda ihtiyaç duyabileceğiniz her şey için bir bina olabilir. Bu sefer onu bir dükkan yapmaya karar verdim.Duvarları Spruce kullanarak inşa edeceğiz, ancak çoğu yapının aksine Spruce Planks kullanmayacağız. Bunun yerine çoğunlukla Spruce Stairs'e güveneceğiz. Bu küçük bir bina ve dışarıya çok fazla çılgın detay ekleyemeyiz.
Duvar 3 blok yüksekliğinde olacak, ilk 2 sıra Ladin Merdivenleri dışarıya bakacak. Bir sıra yukarıyı, diğeri aşağıyı gösterecek.
Üstlerindeki son sıra çoğunlukla Ladin Tahtaları olacak, pencere ve kapıların üstündeki Merdivenler hariç. Bir giriş kapısı, duvarlardan birinde bir pencere ve son olarak ön tarafta satışlar için bir pencere var.
Duvarlar biter bitmez hemen çatıyı inşa edeceğiz. İlk olarak, Taş Tuğla Merdivenlerle bir çerçeve yapıyorum ve onu Koyu Meşe Merdivenler ve Levhalarla dolduruyorum.
Bu arka taraf, ancak ön tarafta daha fazlasını yapacağız. Mağaza vitrini istediğim için öncelikle ahşap bir tente yapmak istiyorum. Bunu yine sönmüş Kamp Ateşleri kullanarak yapıyorum.
Tentelerin hemen üzerinde, havada asılı duran kamp ateşlerinden oluşan, küçük bir çatı penceresi yapıyorum. Bunları yapmak çok kolay: Tek yapmanız gereken Merdivenleri öne doğru çevirmek ve bunlarla bir üçgen şekli oluşturmak.
Merdivenleri nereye yerleştirdiğimi ve masif blokları nereye yerleştirdiğimi göstermek için Çarpık Ahşap'ı kullanıyorum.
Şekilden memnun kaldığımda, pencereye bir çerçeve vermek için, halihazırda var olan blokların bir uzantısı olarak Taş Tuğlalar ekliyorum; Tahtaların üzerine ve diğer merdivenlere yaslanmış merdivenler ekliyorum.
Tenteye her iki tarafa Spruce Trapdoors ile bir detay ekliyorum ve ardından mağaza penceresini kapatmak için Levhalar ekliyorum. Tenteyi tutmak için Koyu Meşe Çit Direkleri koyuyorum.
İskeleyi aydınlatmak, lamba direkleri olarak sadece Koyu Meşe Çitleri ve Fenerleri kullanarak oldukça kolaydır.
Geriye sadece tekneleri suya indirmek ve dükkanın içini döşemek kalıyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)