DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle

Altın Konu Minecraft'ta Bir Köşk Nasıl İnşa Edilir?

Asalet-i Fatih

Co-Administrator
Co Admin
Yönetici
Turnuva
Yarışma
Konular
1,286
Çözüm
91
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
4,108
Altın Konu
571
Başarım Puanı
274
MmoLira
137,688
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Bir Köşk Nasıl İnşa Edilir?​

Konaklar hepimizin sahip olmayı hayal ettiği bir zenginlik işaretidir. Gerçek hayattakiler kesinlikle pahalı ve ulaşılması zor olsa da, Minecraft'ta kendi konaklarımızı inşa ederek eğlenebiliriz.
Ne tür gösterişli odalar istediğimizi ve hangi lüksleri dahil edeceğimizi hayal etmek. Oyun içi zenginliğimizi sergilemek için görkemli çeşmeler planlamak, Minecraft'ta yapmacık inancın tüm eğlencesidir. Büyük bir proje olmasına ve başlamak korkutucu olabilse de.
Nereden başlayacağınızı bildiğinizde ve birkaç fikir edindiğinizde malikanenizi inşa etmekte sorun yaşamazsınız.

Planlama İnşaat​

İnşa etmeye başlamadan önce, bir malikanenin gerçekten devasa bir yapı olabileceğini düşünün. Bitirmek veya kullanmak için çok büyük bir şey inşa etmek istemezsiniz. Önce ihtiyacınız olan şeyleri düşünün.

Konağınıza eklemeyi düşünebileceğiniz birçok oda ve bölüm var. İşte seçebileceğiniz bazı fikirler:

• Fuaye veya giriş holü
  • Mutfak ve yemek odası
  • Kiler
  • Oturma odası
  • Misafirler için resepsiyon odası
  • Güneş odası
  • Şarap mahzeni
  • Kök mahzeni
  • Pudra odası
  • Ev ofisi
  • Kütüphane
Tüm bu odaların nerede olmasını istediğinizi ve malikanenizin kaç katlı olmasını istediğinizi iyi düşünün. Ayrıca malzemeleri ve estetiği de göz önünde bulundurun.

Köşkünüz farklı dönemlere ve estetiklere uygun olabilir.

Konağım için biraz daha rustik bir şey yapmaya karar verdim çünkü stil diğer tüm yapılarımla gerçekten uyumlu. Yapacağım yapıda ana bloklar olarak Taş Tuğlalar, Meşe Tahtaları, Çizgili Ladin Kütükleri ve Eğri Ahşap Tahtalar kullanılacak, detaylar hariç.

Bu, yapının oldukça hafif olacağı ve karanlık detaylar için iyi olacağı anlamına geliyor.

Ayrıca, hangi odanın nerede olacağını söyleyen bloklar ve işaretlerle malikanenizin şeklini işaretlemek de oldukça yardımcı olur. Bunu Cobblestone kullanarak yapıyorum.

1743928837204.png

Birden fazla binayı malikanenizin bir parçası olarak dahil etmekten kendinizi alıkoymayın. Her şey tek bir binaya sığmaz. Malikaneler genellikle kapladıkları tüm büyük mülklere sahiptir.

Birinci Katın İnşası​

Konağım için L şeklini seçtim. Birinci kat oldukça düz olacak. Bir mutfak, kiler, yemek odası ve oturma odası alanı olacak.

Birinci katın duvarlarını Taş Tuğlalar kullanarak inşa edeceğiz. Benim inşam ortaçağ olduğu için, birçok stil katlar arasındaki malzemeyi değiştirmeyi sever.

Büyük olması gerekecek. Normal bir evden daha büyük, ama ortaçağ kalesine de benzemesin.

Duvarlar 5 blok yüksekliğinde. Giriş alanı 6 blokta biraz daha yüksek ve 9'a 10 blokluk bir alanı kaplıyor. Gerisi 25'e 13 blok.

Fuayeye dairesel görünmesi için duvar ördüm ve ikinci kata kadar uzanacak. Buradan doğrudan oturma alanına giriyorsunuz. Sonra mutfağa ve yemek odasına.

1743928854345.png

Zemin desenleriyle oynamak için mükemmel bir fırsat. Foyer'i Cilalı Diyorit ve Kalsit ile birlikte bir desen oluşturmak için Sırlı Terakota kullanarak yaptım.
Yemek odası da benzer bir işleme tabi tutuldu.

Çoğu oda Koyu Meşe Tahtaları kullanılarak yapılmıştır. Mutfak ve kiler için zemini diğer odalardan bir blok daha yüksek yaptım. Bu, onu daha küçük bir alan haline getiriyor.

Ayrıca zeminleri Tuğlalarla işaretlenmiş iki şömine ve bahçeye açılan bir kapı da var. Pencereleri uygun gördüğünüz yere yerleştirebilirsiniz. Ben sadece 4 tane yaptım.

Duvarlar bitince malikanenin dış kısmında çalışabiliriz. Giriş, misafirlerin güvenli bir şekilde girebilmesi için üzerine bir çatı eklenerek genişletilmiştir.

1743928871619.png

Konağın dış köşelerine Striped Spruce Logs yerleştiriyorum. Bunları tamamen yukarı doğru uzatıyoruz. İkinci katın köşelerinden de geçiriyoruz, ta ki çatının başladığı kısımla buluşana kadar.

Daha sonra köşeleri birinci katın son bloğunda tek bir Striped Log kirişiyle bağlayın. Bu, katları dışarıdan ayıracak ve hacim katacaktır. Spruce Stairs kirişlere detaylar eklemenize yardımcı olur.

1743928881885.png

Daha sonra binanın etrafında dolaşıp pencerelerin üst ve alt kısımlarına ve kapı girişlerinin üstüne Taş Tuğla Merdivenler ekliyorum. Bu, binaya daha fazla hacim kazandırmak için basit bir numara.

Sonra, son kat için yapılması gereken son şeyler şömineler ve giriş. Giriş, koyu meşe çatılı uzun bir tenteden ibaret.

Tuğla Blokları kullanarak yaptığım şömineler. Oturma odasındaki şömine yemek odasındakinden çok daha büyük.

Bacayı yapmak için Tuğla Duvar kullanıyorum ve bitirdiğimde kolayca çatının üstüne uzatabilirim.

Bina İkinci Kat​

İkinci kat için birinci kat için uyguladığımız düzeni açıkça takip etmemize gerek yok. Farklı odalar farklı aralıklar anlamına gelir.

İkinci katta; kütüphane, ofis, 2 yatak odası, balkon ve müzik odası bulunacak.

Zemin yine Koyu Meşe Levhalarla yapıldı. Bu, alt katta bize yer kazandırıyor. Sadece müzik odası biraz daha uzun, geri kalanından 1 blok yukarıda. Bu, duvarlarının da daha uzun olacağı ve diğerlerinden biraz daha yukarıda duracağı anlamına geliyor.

Daha önce olduğu gibi odaların nerede olmasını istediğimi haritaladım. Koridor çok dar, 1 blok genişliğinde.

İkinci kattaki duvarları çeşitlilik nedeniyle Meşe Tahtalarından yapacağız.

Daha önce de belirttiğim gibi, fuayenin üstündeki oda, mekanın daha büyük görünmesini sağlamak için açılıyor. Bir bakıma üstündeki çatı bir kule şekline sahip olacak ve onu malikanenin geri kalanından daha uzun yapacağım.
Ana duvarlar 5 blok yüksekliğinde ve kulenin kendisi çatı hariç 9 blok olacak.

Kulede biraz doğal ışık için yüksekte birkaç pencere olacak. Duvarların küçük bir eğrisi var. Şekli kolayca parçalamak ve tasarımı kendiniz değiştirmek için Merdivenleri kullanabilirsiniz.

Tasarımda çoğunlukla merdiven kullanıyorum ve üstüne hafif sivri bir çatı yapıyorum.

1743928898654.png

İkinci kattaki diğer tüm duvarlar 4 blok yüksekliğindedir. İki katı ayıran Striped Spruce Log kirişiyle yan tarafa oldukça fazla ekstra detay ekleyebiliriz.

Her duvarda, her 3 blokta bir yukarı doğru giden bir Striped Spruce Kütüğü kirişi yerleştirmek için yeterli alan var. Sadece fuayenin yan tarafında biraz değişiklik var: Kütükler arasında 4 blok.

Bunlar yapıya yalnızca ayrıntı değil, aynı zamanda hacim de katar. Ortaçağ evleri ve konakları gibi eski tip yapılar için çok uygundurlar. Köşelere Spruce Merdivenler eklerim. Bu, aralarına küçük pencereler yerleştirmek için mükemmel bir alan yaratır.

1743928908730.png

Kirişler yerindeyken sadece pencerelere ve kuleye detaylar ekliyorum. Tüm bunları sadece Oak Stairs kullanarak yapıyorum, birinci kattaki numarayı tekrarlıyorum.

Bunlar tamamlandıktan sonra geriye sadece çatıyı inşa etmek kalıyor.

Kullandığım bloklar çok açık renkli olduğundan, çatıyı koyu veya çok kontrastlı yapmak en iyisidir. Koyu Meşe kullanarak bir çerçeve yapıyorum ve onu Çarpık Ahşapla dolduruyorum. Çatının şekli zor olacak.

Çatı eğimini binayla L şeklinde yapıyorum. Kule ve baca onun üstünde duruyor. Müzik odasının üstündeki çatı biraz öne çıkıyor ve geri kalanıyla birleşiyor. Genel şekli uyması için değiştirmem gereken yerler var, bu yüzden daha basit bir şey seçmekten çekinmeyin.

1743928925955.png

Eklediğim son detay ise pencerelerdeki panjurlar.

Bunu her pencerenin yan tarafına Spruce Trapdoors kullanarak yapıyorum. Aralıklı oldukları için onları yerleştirmek için yeterli alan var.

Daha büyük pencereler inşa ederseniz saksı eklemeyi de düşünün!

İç Dekorasyon​

Zeminlerimizin düzenlerini oluştururken zaten bazı ayrıntılar yaptık. Zeminler için kullandığımız bloklara çeşitlilik katmak, bir yapıya hayat vermenin harika bir yoludur.

Duvar düzenimiz tüm katlarda aynı olmadığından, ikinci katta Taş Tuğlaların yer yer yer kapladığı alanlar var.

Geri dönüp onları Koyu Meşe ile değiştiriyoruz. Birinci katın tavanında tüm duvarları Koyu Meşe Merdivenleri kullanarak çevreliyoruz.

Bu, duvarda yaptığımız değişikliği gizler ve aynı zamanda mekanı kapatır.

1743928956504.png

Geri kalanını tamamen mobilya inşa etmeye ayıracağız . Daha modern veya daha ortaçağ tarzı bir şey mi aradığınıza siz karar verebilirsiniz. Burayı zengin ve gösterişli göstermek istiyorum.

Mobilyaların yanı sıra, Özel Kafalar ile küçük detaylar yaparak yapıyı daha da dekore edebiliriz. Özel Kafalar, oyunda başka türlü ekleyemeyeceğimiz detayları eklemek için iyidir. Masalarda ekmek veya duvarlarda saatler.

Daha karmaşık mobilyalar eklemek için Minecraft Modları da yükleyebilirsiniz.

Şömineler iki odanın ana özelliğidir. Üzerlerinde biraz ekstra iş yapıyorum. Orijinal malzemeleri olan Tuğlalara sadık kalarak onları daha büyük ve daha gösterişli hale getiriyorum. Önlerine Demir Çubuklar ekleyerek onları kapatıyorum.

İçerideki ateş için sadece Kamp Ateşleri kullanıyorum çünkü daha güvenliler ve yangın yayılma riski oluşturmuyorlar. Duman da daha iyi görünüyor.

Kütüphane ve müzik odası da oldukça ilgi çekici dekorasyon seçenekleri sunuyor.

1743928976969.png

Piyano veya Müzik Kutusu gibi bir şey eklemek için mükemmel şeylerdir. Bir kütüphane inşa etmek kendi başına bir proje olabilir, çünkü bunu yapmanın birçok yolu vardır.

Bahçeyi Dekore Etmek​

Bahçe istediğimiz kadar büyük veya küçük olabilir. Bu malikanede girişin önündeki dış mekana odaklanacağım. Bu, herkesin gördüğü ilk şey.

Çünkü insanlar malikanemize gelirken bu şekilde davranıyorlar, özel görünmesini istiyorum. Önce yol üzerinde çalışıyorum. Çakıl ve Arnavut kaldırımı karışımından yapacağım. Yol, malikaneye giden tepeye ve bir heykelin etrafına dolanacak.

Küçük duvarlar ve kırık çitler alanı daha güvenli hale getiriyor.

İpucu: Yapınızı asla büyük kare bir çit kalemine tamamen çevirmeyin, çünkü bu oldukça garip bir şekil bırakacaktır.

1743928994021.png

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri