bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Köprü Nasıl İnşa Edilir?

Konular
1,286
Çözüm
91
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
4,093
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
137,545
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Köprü Nasıl İnşa Edilir?​

Minecraft'ın muhteşem manzaraları arasında seyahat etmek gerçek bir keyiftir, ancak yerleştikten sonra belirli arazileri ve ortamları sürekli olarak geçmek zorlaşabilir.
Tarlalarınızdan akan bir nehir olsun ya da iki dağın arasında bir kenarda yaşamak isteyin, bir yerde her zaman bir köprüye ihtiyaç vardır. Ancak, bir kenardan diğerine sadece düz bir Toprak hattı inşa etmek her zaman gerçekten hoş görünmeyebilir.
Minecraft'ta hoş görünümlü bir köprü inşa etmeyi bilmek, yapılarınızın gerçekten öne çıkmasına ve köprüler üzerindeki yolculuğun çok daha keyifli olmasına yardımcı olabilir.
Köylerimin bazı kısımlarını birbirine bağlamak için köprüler inşa etmekten veya kalelerimi çevreleyen derin hendekleri geçerek uğursuz görünümlü köprüler yapmaktan hoşlanıyorum . Gerçekten de her yapı ve durum için bir köprü olabilir.

Küçük Bir Köprü İnşa Etmek​

Geçmek istediğiniz her nokta büyük bir vadi olmayacaktır. Bazen birkaç kısa Su bloğunu ayaklarınızı ıslatmadan geçmek daha iyidir.
Bahçelere veya normal yürüyüş yollarına küçük bir köprü çok hoş bir katkı olabilir.

En sevdiğim küçük köprü tasarımı oldukça basit. İhtiyacınız olan tek şey Kamp Ateşleri ve Ladin Tuzak Kapıları.

Kamp Ateşlerinizi, desenlerindeki kütükler birbirine hizalanacak şekilde yan yana yerleştirin. Bunları suyun üzerine yerleştirirken yanlardan yerleştirmeniz yardımcı olur. Daha sonra, bir uçtan diğerine bağladıktan sonra kamp ateşlerini söndürün.

Bunu bir kova suyla veya kürekle vurarak yapabilirsiniz.
Geriye çok basit, insan yapımı bir köprü gibi görünen bir şey kalacak. Bu kendi başına tamamen iyi görünüyor, ancak geçerken biraz daha fazla güvenlik sağlamak için yanlarda Spruce Trap Kapıları kullanabilirsiniz.

1743930662181.png

Bu tür küçük köprüler, Japon Minecraft evinizi çevreleyen bir gölet bahçesinde mükemmel bir şekilde çalışır.

Eğer biraz daha büyük bir geçişiniz varsa, Levhalar ve aynı Tuzak Kapıları kullanmaya devam edebilirsiniz.

Döşemeler, köprünüze çok yumuşak ve küçük bir eğri eklemenize olanak tanır; merdivenler ise köprünüzü doğal olmayan şekilde yüksek gösterir.

1743930676450.png

Bu kadar küçük bir köprüye çok fazla detay eklenemez.

Diğer tasarımda olduğu gibi korkuluğu yapmak için Spruce Trapdoors kullanıyorum ve burada yardımcı olan şey korkuluğu köprünün dışına veya içine yerleştirdiğiniz tarafı değiştirmek.

Bu, biraz çeşitlilik sağlıyor ve çok bloklu ve düz görünmesini engelliyor.

Orta Boy Bir Köprü İnşa Etmek​

Orta büyüklükte bir köprü, daha küçük bir Nehri veya Dereyi geçmek için ihtiyacınız olan mükemmel şey olabilir. Başlamadan önce, köprünüzü hangi malzemeden inşa etmek istediğinizi seçin. Ahşap mı yoksa Taştan mı olmasını istiyorsunuz, yoksa belki de farklı malzemelerin bir karışımını mı istiyorsunuz?

Malzemeleriniz hazır olduğunda, ne tür bir tasarım istediğinizi seçin. Tekrar ediyoruz, bunu yönetilebilir bir boyutta tutuyoruz ve bu nedenle tasarımın karmaşık olması gerekmiyor.

Daha pürüzsüz veya daha dik bir eğriye sahip olmasını isteyip istemediğinizi veya belki de geçerken sizi gölgede tutacak bir çatı isteyip istemediğinizi düşünün. Belki çitle birlikte her iki tarafta sokak lambaları iyi bir fikir olabilir?

Köprüyü başlatmanın iyi bir yolu, seçtiğiniz malzemeyi kullanarak bir arazi parçasını diğerine bağlayan tek bir çizgi yapmaktır. Bu, Merdivenlerinizi veya Döşemelerinizi kullanarak eğriyi yapmak anlamına da gelir.

1743930689535.png

Eğrinin görünümünden memnun kaldığınızda, onu genişletin. Çok geniş yapma konusunda endişelenmeyin, çünkü köprüdeki çit için her iki tarafta bir sıra hesaba katmanız gerekecek.

Bu taş köprü, Minecraft dünyamdaki küçük kaleme ulaşmak için mükemmel bir yol . Köprülerin ne kadar çok yönlü olduğunu ve ihtiyaç duyabileceğiniz her yerde kullanılabileceğini gerçekten gösteriyor.

1743930702229.png

Ahşap bir köprü inşa ediyorsanız aynı işlemi takip edin. Ancak, ahşap bir köprü ile daha da genişleyebilirsiniz ve yanlarda lamba direkleri bulundurmak yerine köprünün üzerine bütün bir çatı eklemeyi düşünün.

Köprünün altındaki destek kirişleri için Kütük ve Çit Direkleri karışımı kullanmayı ve ardından çatıyı tutan direkler için Kütük ve Çit Direkleri kullanmayı seviyorum. Köprünün üzerindeki çatı örtüsü için Azalea ve Orman yapraklarının karışımını kullanıyorum.

Kenarlarda, düz çitler yerine, kendi başlarına korkuluk olarak hoş göründükleri için Ladin veya Jungle Trapdoor'ları kullanıyorum.

Son olarak, neredeyse peri masalı havası katmak için rastgele asılı fenerler ekleyin.

Büyük Bir Köprü İnşa Etmek​

Büyük bir köprü, dağlar arasındaki kanyonları veya Nether'in bazı kısımlarını birbirine bağlamak için mükemmeldir, ancak bunların iyi görünmesini sağlamak zor olabilir. Çok geniş veya çok ince olursa garip görünürler. Ayrıca, bu tür köprülerde gerçekten olmayacağı için çok büyük bir eğriden de kaçınmak istersiniz.

Köprümü inşa edeceğim boşluk yaklaşık 30 blok uzunluğunda ve altındaki düşüş çok büyük.

Çok yüksekte olduğu için köprümü yerleştireceğim sütunların da oldukça büyük olması gerekecek.

Malzemelerim taş ve ahşap karışımı olacak. Önce sadece Taş kullanarak bir kenarı diğerine bağlayacağım, böylece üzerine inşa edebileceğim güvenli bir yerim olacak. Sonra, köprünün eğrisini oluşturmaya başlayacağım.

Bunun için sadece Slabs kullanıyorum ve Stairs kullanmıyorum, her 7 blokta bir basamak yerleştiriyorum. Bunu kişisel olarak ne tür bir peyzajla çalıştığınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz, ancak Slabs'ınızın eğriyi bir bloğun üst ucunda sonlandırdığından ve üzerlerine inşa edebileceğinizden her zaman emin olun.

1743930729390.png

Eğriden memnun kaldığımda onu genişleteceğim ve köprüyü toplamda 7 blok genişliğinde yapacağım.

Köprünün korkuluklarını yapmak için hem Meşe Kütükleri hem de Koyu Meşe Çitleri kullanıyorum, dış kısımlarda Ladin Kapıları kullanıyorum. Ayrıca tutarlılığı korumak için daha sonra köprünün altındaki destek kirişlerini yapmak için de Meşe Kütükleri kullanacağım.

1743930741183.png

Meşe Kütüklerini çitler arasına birkaç blok arayla yerleştirin, ancak birbirlerine çok yakın olmasınlar. Benimkiler biraz daha uzağa yayılmış durumda çünkü daha sonra sokak lambalarım için taban olarak kullanıyorum, her biri arasında 7 blok olacak şekilde.

Köprünün alt tarafı da biraz detayı hak ediyor. İlk olarak alt taraftaki eğriyi daha pürüzsüz hale getiriyorum. Burada hem Merdivenleri hem de Döşemeleri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Köprüyü tutan kirişler için her biri için 2 Meşe Kütüğü kullanacağım. Köprünün altındaki düşüş çok büyük olduğu için toplamda sadece 10 kiriş koydum. Köprünün tam ortasına hiçbirini koymayacağım.

Bir tarafı tamamen dağın üzerinde olduğundan simetrik görünmüyorlar, ancak uzaktan bakıldığında köprü yeterince sağlam görünüyor.

Köprünün ortasının sağlam görünmesi için, köprüye bağlanan kirişler arasında destek sistemi oluşturmak amacıyla Koyu Meşe Çitleri kullandım.

Sonunda köprüyü biraz yıpranmış göstererek detaylar ekliyorum. Bunu başarmak için tam bloklar yerine Merdivenler kullanın ve bazı yerlerde Taş Tuğlaları Yosunlu Taş Tuğlalar ve Çatlak Taş Tuğlalarla değiştirin.

Fenerlerden bazılarını çıkarıp Zinciri bırakmak da görünümün satılmasına yardımcı olur.

1743930761050.png

Son olarak, su üzerindeki bir köprü için gerçekten işe yarayan bir detay, destek kirişlerinin ıslak görünmesini sağlamak için farklı tipte Kütükler kullanmaktır.

Burada, destek kirişleri Meşe Ağacından yapıldığı için, doğrudan suyun içinde olan kirişin en alt kısmına Koyu Ağaç kullandım ve ardından ıslaklığın azaldığı izlenimini vermek için Orman Ağacı kullandım.

1743930772293.png

Tüm bunlarla birlikte köprü tamamlanmış oldu. Her zaman daha fazla ayrıntı ekleyebilirsiniz, ancak bunlar temel olacaktır.

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri