HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Linux'u denemek ister misiniz, ancak PC'nize yüklemek istemiyor musunuz? İkili önyükleme hakkında kötü şeyler duyduysanız, cevap sanal bir makine kullanmak olabilir.
Linux'u Windows'a sanal bir makineye kurmak basittir. VMware Workstation üzerinde Linux'u adım adım nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır.
Sanallaştırmayı Destekleyen Bir Bilgisayar Kullanın
Linux'u canlı bir CD'den denediniz. Şimdi onu yüklemek istiyorsunuz, ancak ikili önyüklemeden emin değilsiniz. Mantıklı seçenek, seçtiğiniz Linux işletim sistemini bir sanal makineye (VM) kurmaktır.Sanal makine, bir donanım ortamının (kişisel bilgisayar) koşullarını kopyalayan bir yazılım ortamıdır. Ortam, fiziksel PC'nizin donanımına dayalıdır ve yalnızca içindeki bileşenlerle sınırlıdır. Örneğin, iki çekirdekli bir işlemcide sanal dört çekirdekli bir CPU'nuz olamaz.
Bununla birlikte, birçok sistemde sanallaştırma gerçekleştirilebilirken, onu destekleyen bir CPU ile donatılmış bilgisayarlarda sonuçlar çok daha üstün olacaktır .
Birkaç sanal makine aracı, Linux işletim sistemlerinin (OS) kurulmasını kolaylaştırır. VMware , en başarılı sanal makine uygulamalarını üretir. VMware Workstation Player ile Windows'ta Linux'u nasıl kuracağımızı öğrenelim.
VMware Workstation Player'ı kurun
Başlamak için, VMware web sitesine gidin ve Workstation Player aracının en son sürümünü indirin. İndirmek için yaklaşık 150MB olan VMware Workstation 15 Player kullanıyoruz.İndirin:
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
VMware Workstation Player ücretsizdir ve ticari olmayan, kişisel ve ev kullanımı için kullanılabilir. Öğrenciler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar da ücretsiz sürümden yararlanabilir. İşlevsellik açısından, VMware Workstation Player, standart sanal makine görevleri için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi içerir.
Bununla birlikte, VMware her seviyeden işletmeye yönelik geniş bir sanallaştırma çözümleri yelpazesi sunar. Çözümleri hakkında daha fazla bilgiyi web sitesinin ürün sayfasında bulabilirsiniz .
VMware Workstation Player indirildikten sonra, yükleyiciyi başlatın ve kurulum sihirbazını izleyin. Gelişmiş Klavye Sürücüsü yükleme seçeneğini göreceksiniz - başlangıçta buna ihtiyacınız olmayacak olsa da, buna değer.
Kurulum sihirbazında ilerleyin ve istendiğinde Windows'u yeniden başlatın.
Tercih Ettiğiniz Linux İşletim Sistemini Seçin
Muhtemelen hangi Linux işletim sistemini denemek istediğinizi biliyorsunuzdur. Bazı Linux dağıtımları özellikle bir VM'de çalışmak için uygundur , ancak diğerleri değildir. Tüm 32 bit ve 64 bit dağıtımlar bir sanal makinede çalışır. Ancak, VMware'de ARM mimarisi (Raspberry Pi gibi) için Linux dağıtımlarını çalıştıramazsınız.Windows'ta bir ARM ortamını taklit etmek istiyorsanız, QEMU'yu deneyin.
Ancak hangi işletim sistemini seçeceğinizi bilmiyorsanız, düzenli olarak güncellenen en iyi Linux dağıtımları listemizi burada bulacaksınız .
Linux Sanal Makinenizi Oluşturun
Linux ISO'nuz indirilirken, VM'nizi yapılandırmaya başlamanın tam zamanı. VMware Workstation Player'ı başlatarak başlayın. Bir sanal makine oluşturmaya hazır olduğunuzda:- Yeni Sanal Makine Oluştur'a tıklayın
- Varsayılan seçeneği seçin, Installer disk görüntü dosyası (iso)
- ISO dosyasını bulmak için Gözat'a tıklayın
- Seçilen "guest" işletim sistemi ile tıklayın İleri
- Konuk işletim sistemi türü olarak Linux'u seçin
- Versiyon altında , listede ilerleyin ve işletim sistemini seçin
- Devam etmek için İleri'ye tıklayın ve gerekirse bir Sanal makine adı girin
- Depolamayı onaylayın Konumu seçin
- Specify Disk Capacity (Disk Kapasitesini Belirtin) altında, gerekirse Maximum disk size ( Maksimum disk boyutu) ayarlayın (varsayılan değer yeterli olmalıdır)
- Sanal diski birden çok dosyaya böl öğesini seçin, çünkü bu, sanal makineyi yeni bir bilgisayara taşımayı kolaylaştırır.
- İleri'ye tıklayın ve sonraki ekranda ayrıntıları onaylayın
- Herhangi bir şey yanlış görünüyorsa Geri'yi tıklayın , aksi takdirde Bitir'i tıklayın
Linux sanal makineniz VMware Workstation Player'a eklenecektir.
Sanal Donanımınızı Özelleştirin
Bazı durumlarda, Linux'u kurmadan önce sanal makineyi özelleştirmeniz gerekebilir. Alternatif olarak, işletim sistemini kurabilir ve bir şeyin eksik olduğunu görebilirsiniz.Bunu düzeltmek için, VMware Workstation Player'da sanal makinenize sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin .
Burada, sanal makinenin donanımını HDD'nin ötesinde başka şekillerde değiştirebilirsiniz. Aşağıdakiler için seçenekler vardır Bellek , İşlemcileri , Ağ Adaptörü yapılandırma ve çok daha fazlası.
İşlemciler ekranına bakmaya değer . Sağ taraftaki bölmede, bir Sanallaştırma motoruna bir referans göreceksiniz . Varsayılan olarak, bu otomatik olarak çalışır, ancak sorun giderme için CPU'nuza bağlı olarak Intel VT-x veya AMD-V ayarlayın.
Bellek ekranında performans sorunlarını çözebilirsiniz . Burada önerilen RAM boyutunun bir resmini ve sanal makineniz için önerilen seçenekleri göreceksiniz. Bu önerilere bağlı kalmak iyi bir fikirdir. Çok küçük olmak bir sorunu kanıtlarken, RAM'i çok yükseğe ayarlamak PC'nizin performansını etkileyecek ve standart sistem görevlerinden VM yazılımını çalıştırmaya kadar her şeyi yavaşlatacaktır!
Son olarak, Ekran ayarlarını kontrol etmek için bir dakikanızı ayırın . Varsayılan ayarlar iyi olmalıdır, ancak ekranla ilgili bir sorun varsa, 3D hızlandırmayı açıp kapatabilirsiniz. Birden çok monitör kullanılabilir ve özel çözünürlük ayarlanabilir, ancak bazı modların bazı masaüstü bilgisayarlarla çakışacağını unutmayın.
Değişiklikleri onaylamak için Tamam'a tıklayın , ardından sanal makineyi seçin ve başlamak için Oynat düğmesine tıklayın.
VMware Araçlarını İndirin ve Kurun
Sanal makinenizin ilk açılışında, Linux için VMware Araçlarını İndirmeniz ve Kurmanız istenecektir . Bunu kabul edin ve indirilirken bekleyin.VMware Tools, ana makine ve konuk makineler arasında paylaşılan klasörleri etkinleştirirken sanal makinenin performansını artıracaktır.
VMware'de Linux Kurulumu
ISO sanal makinede önyüklendiğinde, canlı ortama önyüklenir. Bu, yalnızca önyükleme ortamında ve sistem belleğinde bulunan geçici bir Linux'tur. Ortamın devam etmesini sağlamak için masaüstündeki Yükle seçeneğini kullanın .
Bu noktadan sonra, sanki fiziksel bir makineye bir işletim sistemi kuruyormuşsunuz gibi kurulum devam edecektir. Kurulum sihirbazında ilerleyin, bir kullanıcı hesabı oluşturun ve istendiğinde diğer seçenekleri ayarlayın.
Kurulum tamamlandığında, Linux sanal makinesinde oturum açabilecek ve konuk işletim sistemini kullanmaya başlayabileceksiniz. Bu kadar basit!
Sanal Makinede Linux Nasıl Çalıştırılır
Artık VMware Workstation Player'daki Oynat düğmesini kullanarak istediğiniz zaman Linux sanal makineyi başlatabilirsiniz .Yüklenecek bazı yazılımlar mı arıyorsunuz?
Genellikle, Linux önceden yüklenmiş birkaç uygulama ile birlikte gelir, ancak başka bir şey istiyorsanız, en iyi Linux uygulamalarını kontrol edin .
Bu arada, sadece Linux terminaline girmek istiyorsanız, işler VMware'i kurmaktan çok daha basittir. Windows'ta bash kabuğuna nasıl erişileceğini kontrol edin .
Windows'ta Sanal Bir Makinede Herhangi Bir Linux Distro Kurun!
Linux'a kolay erişim istiyorsanız, en iyi seçenek onu Windows'ta bir sanal makineye kurmaktır. VMware Workstation Player, tam da bunu yapmak için en iyi araçları sağlar.Linux'u VMware'e kurmak basittir. Adımları tekrar inceleyelim:
- Ücretsiz VMware Workstation Player'ı indirin
- Windows'u yükleyin ve yeniden başlatın
- Sanal makinenizi oluşturun ve yapılandırın
- Linux'u sanal makineye kurun
- Sanal makineyi yeniden başlatın ve Linux kullanın