Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Hesaplama Modülü

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu knoumda her bir bileşenin adım adım açıklamasını yapmaya çalışacağım.

Adım 1 − Öncelikle Azure hesabınıza giriş yapın.

Adım 2 − Sol alt köşedeki Yeni'ye tıklayın ve imlecinizi Hesaplama'ya sürükleyin.

Şimdi aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Hesaplama Modeli altında bir model listesi göreceksiniz.

1.jpg

Web Uygulaması Oluşturma
Adım 1 − Web Uygulaması'na tıklayın.

Adım 2 − Hızlı Oluştur'a tıklayın ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi URL'yi girin ve açılır listeden bir hizmet planı seçin.

2.jpg

Ana ekrana geri döndüğünüzde, az önce oluşturduğunuz web sitesi görünecektir. Web sitesi URL'sine tıkladığınızda ise sizi web sitesine yönlendirecektir.

3.jpg

Aşağıdaki görsel, URL'ye tıkladığınızda web sitenizin nasıl görüneceğini göstermektedir.

4.jpg

Benzer şekilde, web uygulaması oluştururken Hızlı Oluştur yerine Galeriden Seç seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu, uygulamanızı oluşturmak istediğiniz geliştirme çerçevesini seçmenize olanak tanır.

5.jpg

Windows Azure, .Net, Java, PHP, Python, Node.js ve Ruby dillerini destekler. Kodu Azure sunucusuna yayınlamanın çeşitli yolları vardır. FTP, FTPS ve Microsoft Web Deploy teknolojisi kullanılarak yayınlanabilir. GitHub, Dropbox ve Codeplex gibi çeşitli kaynak kontrol araçları da kodu yayınlamak için kullanılabilir. Yayınlanmış ve yayınlanmamış değişiklikleri takip etmek için oldukça etkileşimli bir arayüz sağlar.

Sanal Makine Oluşturma
Adım 1 − Listeden Sanal Makine'ye tıklayın.

Adım 2 − Ardından Galeriden'e tıklayın.

6.jpg

3. Adım − Çalıştırmak istediğiniz işletim sistemini veya programı seçin.

7.jpg

Adım 4 − Yapılandırmayı seçin ve ayrıntıları doldurun.

8.jpg

Burada belirlediğiniz Kullanıcı Adı ve Şifre, sanal makineye her erişim için gerekli olacaktır.

Sonraki iki ekranda, ilk sefer için varsayılan değerleri bırakabilirsiniz.

5. Adım − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, sol paneldeki Sanal Makine'ye tıkladığınızda yeni oluşturulan sanal makine görüntülenecektir. Görünmesi birkaç dakika sürebilir.

9.jpg

Adım 6 − Makine oluşturulduktan sonra, ekranın alt kısmında görüntülenen bağlantı simgesine tıklayarak ona bağlanabilirsiniz. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi makinenize bir .rpd dosyası kaydedilecektir. Ekranda "Dosyayı kaydet" seçeneğini seçin; dosya indirilenler klasörüne veya makinenizde belirlediğiniz konuma kaydedilecektir.

10.jpg

Adım 7 − .rpd dosyasını açın ve sonraki ekrana kimlik bilgilerinizi girerek sanal makineye bağlanabilirsiniz.

11.jpg

Mevcut bir sanal makinenin veya sanal sabit sürücünün görüntüsünü yakalayarak kendi görüntünüzü de kullanabilirsiniz. Sanal makineler çeşitli açılardan faydalıdır.

Kullanıcı, işletim sistemini gerçekten kurmadan yeni işletim sistemlerini deneyebilir.

İşletim sistemiyle işiniz bittiğinde bir sanal makine silinebilir.

Bir işletim sisteminin yeni sürümleri, kullanıcı makineye kurmadan önce denenebilir ve test edilebilir.

Sanal makine, belirli bir işletim sistemi sürümünde çalışan bir geliştirme çerçevesini veya aracını kullanmanın çok ekonomik ve sorunsuz bir yolunu sağlar.

Mobil Servis Oluşturma
Mobil servisler bilgi işlem barındırma modeli, mobil cihazlarda çalışan uygulamalar için bulut arka ucu sağlamak üzere optimize edilmiştir. Bir mobil servis oluşturmak için:

Adım 1: Bilgi İşlem altında Mobil servisleri seçin ve oluştur'a tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi yeni bir pencere açılacaktır.

12.jpg

2. Adım − URL'yi doldurun. Veritabanını, bölgeyi ve arka ucu seçin.

3. Adım − Gelişmiş push ayarlarını yapılandırmak istiyorsanız onay kutusunu işaretleyin. Bu seçenek, Mobil Servisimizi mevcut bir bildirim merkezini kullanacak şekilde yapılandırmamıza veya yeni bir merkez adı belirtmemize olanak tanır. Bu onay kutusunu işaretlemezseniz, varsayılan bir adla yeni bir ad alanında yeni bir merkez oluşturulacaktır.

Toplu İşlem Servisi Oluşturma
Büyük ölçekli bir uygulama çalıştırıldığında ve paralel yüksek performanslı hesaplama gerektiğinde toplu işlem servisi gereklidir. Geliştiriciler, ek maliyet olmadan iş yükünü hafifleten paralel bir görevi çalıştırmak için toplu işlemler oluşturabilirler. Azure, yalnızca kullanılan sanal makineler için ücret alır. Bir görevi planlayabilir, kuyruklara koyabilir ve bulutta iş yükünü yönetebilirler. Toplu işlem oluşturma, ayrı bir VM, küme veya iş planlaması kurmayı içermez.

Toplu işlem servisi oluşturmak için, Hesaplama modeli altındaki diğer servisleri oluşturmak için benzer adımları izleyin. Aşağıdaki resim, bir toplu işlem servisinin nasıl hızlı bir şekilde oluşturulabileceğini göstermektedir.

13.jpg

Bir toplu işlem hizmeti oluşturduktan sonra, sol panelden seçerek ayrıntılarını görebilirsiniz. Ekranda aşağıdaki görüntü belirir.

14.jpg

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri