Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Sanal makine oluştururken, uç noktaların yapılandırılabileceği bir bölümle karşılaşırız. Sanal makine oluşturulurken etkinleştirilen iki varsayılan uç nokta Uzak Masaüstü ve PowerShell'dir. Peki uç nokta aslında nedir? Aynı buluttaki sanal makineler birbirleriyle otomatik olarak iletişim kurabilir. Ancak kendi bilgisayarımızla iletişim kurmaları gerekiyorsa, bunu gerçekleştirmek için bir uç nokta yapılandırmamız gerekir. Temelde, sanal makineye bir port üzerinden erişimdir. Bir uç nokta, sanal makinede çalışan hizmetlere uzaktan erişim sağlar. Bir uç nokta oluşturulurken belirtilmesi gereken genel ve özel bir portu vardır. Ayrıca, Erişim Kontrol Listeleri (ACL) etkinleştirilerek bir uç noktaya güvenli bir şekilde erişilebilir.
Aşağıdaki bölümde, zaten oluşturulmuş bir sanal makine için yeni bir uç noktanın nasıl yapılandırılabileceği gösterilmektedir. Ancak, bu işlem sihirbazın yapılandırma bölümünde yeni bir tane oluşturmakla aynı şekilde de yapılabilir.
Adım 1 − Azure Yönetim portalınızda Sanal Makine'ye tıklayın.
Adım 2 − Uç Nokta'ya ve ardından Ekle'ye tıklayın.
3. Adım − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Bağımsız Bir Uç Nokta Ekle'yi seçin.
4. Adım − Açılır menüden bir isim seçin. Alternatif olarak, özel bir isim de girebilirsiniz. Burada seçeneklerden Http'yi seçelim. Bu, kullanılmayan portları otomatik olarak atayacaktır. Veya manuel olarak da girebilirsiniz.
Adım 5 − "Yük Dengelemeli Küme Oluştur" seçeneğini işaretlerseniz, yükün sanal makineler arasında dağıtılmasına olanak tanır. Şimdilik işaretlemeyelim çünkü gerekirse daha sonra yapılandırılabilir.
Adım 6 − "Doğrudan Sunucuya Dönüşü Etkinleştir" seçeneği, SQL Server'ın Always On özelliğinin gerekli olduğu durumlarda işaretlenir, bu nedenle işaretlemeyelim.
Adım 7 − İleri okuna tıklayın.
Uç Nokta Erişim Kontrolü
Bireysel bir ana bilgisayara veya ağa hizmet erişimini verebilir veya reddedebiliriz. Hiçbir şey belirtilmezse, uç noktaya herhangi bir ana bilgisayardan ve ağdan erişilebilir.
Adım 1 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi ACL'yi Yönet'i seçin.
Adım 2 − Erişim açıklamasını girin.
Adım 3 − Alt ağ maskesini girin.
4. Adım − İleri'ye tıklayın ve işlem tamamlanmıştır.
Aşağıdaki bölümde, zaten oluşturulmuş bir sanal makine için yeni bir uç noktanın nasıl yapılandırılabileceği gösterilmektedir. Ancak, bu işlem sihirbazın yapılandırma bölümünde yeni bir tane oluşturmakla aynı şekilde de yapılabilir.
Adım 1 − Azure Yönetim portalınızda Sanal Makine'ye tıklayın.
Adım 2 − Uç Nokta'ya ve ardından Ekle'ye tıklayın.
3. Adım − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Bağımsız Bir Uç Nokta Ekle'yi seçin.
4. Adım − Açılır menüden bir isim seçin. Alternatif olarak, özel bir isim de girebilirsiniz. Burada seçeneklerden Http'yi seçelim. Bu, kullanılmayan portları otomatik olarak atayacaktır. Veya manuel olarak da girebilirsiniz.
Adım 5 − "Yük Dengelemeli Küme Oluştur" seçeneğini işaretlerseniz, yükün sanal makineler arasında dağıtılmasına olanak tanır. Şimdilik işaretlemeyelim çünkü gerekirse daha sonra yapılandırılabilir.
Adım 6 − "Doğrudan Sunucuya Dönüşü Etkinleştir" seçeneği, SQL Server'ın Always On özelliğinin gerekli olduğu durumlarda işaretlenir, bu nedenle işaretlemeyelim.
Adım 7 − İleri okuna tıklayın.
Uç Nokta Erişim Kontrolü
Bireysel bir ana bilgisayara veya ağa hizmet erişimini verebilir veya reddedebiliriz. Hiçbir şey belirtilmezse, uç noktaya herhangi bir ana bilgisayardan ve ağdan erişilebilir.
Adım 1 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi ACL'yi Yönet'i seçin.
Adım 2 − Erişim açıklamasını girin.
Adım 3 − Alt ağ maskesini girin.
4. Adım − İleri'ye tıklayın ve işlem tamamlanmıştır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)