Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Sanal Makinelerin Dağıtımı

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Sanal makine oluşturmanın hızlı bir süreci, Hesaplama Modülü bölümünde yer alıyordu. Bu bölüm, sanal makinelerin nasıl yapılandırılacağı da dahil olmak üzere ayrıntılı süreci içermektedir.

Hızlı Oluşturma
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'na giriş yapın.

Adım 2 − Sol panelde Sanal Makineler'i bulun ve tıklayın, ardından Sanal Makine Oluştur'a tıklayın.

1.jpg

3. Adım − Alternatif olarak, sol alt köşedeki Yeni'ye tıklayın ve ardından Hesaplama → Sanal Makine → Hızlı Oluştur'a tıklayın.

2.jpg

4. Adım − DNS adını girin. Bu benzersiz olmalıdır. DNS adı, sanal makineye bağlanmak için kullanılır.

5. Adım − Açılır listeden görüntüyü ve boyutu seçin. Boyut, sanal makinenin çalışma maliyetini etkiler.

6. Adım − Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Daha sonra sanal makineye giriş yapmayı unutmamalısınız.

7. Adım − İlgili bölgeyi seçin.

8. Adım − "Sanal makine oluştur"a tıklayın ve yeni makinenizi kullanmaya hazırsınız. Makinenin oluşturulması birkaç saniye sürecektir.

Gelişmiş Ayarlarla Sanal Makine Oluşturma
Adım 1 − Seçeneklerde Hızlı Oluştur yerine Özel Oluştur'u seçin ve aşağıdaki ekrana yönlendirileceksiniz.

3.jpg

Adım 2 − Listedeki resimlerden birini seçin. Bu ekranda, sol tarafta gösterilen kategoriye göre resim seçmenin daha kolay olduğunu göreceksiniz. Örneğin, SQL Server için bir sanal makine oluşturalım; bunun için sol tarafta SQL Server'ı seçtik ve bu kategorideki tüm yazılımlar ortada gösteriliyor.

Adım 3 − İleri okuna tıklayın.

4.jpg

4. Adım − Sürüm Yayın Tarihini seçin ve sanal makinenin adını girin.

5. Adım − Katmanı seçin. Boyut açılır menüsü katmana göre değişecektir. Temel sürümde yalnızca ilk 5 seçeneği göreceksiniz, standart sürümde ise daha fazla seçenek göreceksiniz. Bu, size ve imaj gereksinimlerinize göre olmalıdır. Örneğin, bu durumda SQL Server'ı seçelim. Minimum 8 çekirdekli ve 14 GB belleğe sahip bir A4 makine gerektirir.

6. Adım − Kullanıcı adını ve şifreyi girin ve İleri okuna tıklayın.

5.jpg

7. Adım − Daha önce belirtildiği gibi benzersiz olması gereken DNS adını girin ve bölgeyi seçin.

Depolama hesabı altında, daha önce oluşturduğunuz depolama hesapları görüntülenecektir. Aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi, açılır menüde daha önce oluşturulmuş bir depolama hesabının adı gösterilmektedir. Daha önce oluşturulmuş bir hesabı seçebilir veya otomatik olarak oluşturulmuş bir hesabı kullanabilirsiniz.

6.jpg

Adım 8 − Sonraki adım Kullanılabilirlik kümesidir. Bu seçenek, tek bir noktanın arızalanması durumunda makinenizi etkilememesini ve çalışmanın devam etmesini sağlayacak bir sanal makine kümesi oluşturmanıza olanak tanır. Burada "hiçbiri" seçeneğini seçelim.

7.jpg

Son seçenek Uç Noktalar'dır. Uç noktalar, sanal makinelerle iletişim kurmak için kullanabileceğiniz diğer kaynaklardır. Sonraki bir bölümde, uç noktaların nasıl yapılandırılacağına dair ayrıntılı bir açıklama sunacağız.

Adım 9 − İleri'ye tıklayın ve sanal makine birkaç saniye içinde sizin için oluşturulacaktır.

Sanal Ağa Bağlanma
Adım 1 − Daha önce açıklanan adımları kullanarak bir sanal makine oluşturun. Azure'da zaten oluşturulmuş bir sanal ağınız varsa, aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi vurgulanmış açılır listede görüntülenecektir. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi ağı seçebilirsiniz.

8.jpg

Adım 2 − Daha önce oluşturduğunuz Sanal Ağ ve yönetim portalına gittiğinizde, Kontrol Paneli'ne tıklayın. Sanal makine, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, o ağın kaynaklarında görüntülenecektir.

9.jpg

Sanal Makineye Erişim
Bu eğitimin önceki bölümlerinde yer alan Hesaplama Modülü bölümünde sanal makineye bağlanma konusunda adım adım bir kılavuz bulunmaktadır. Lütfen ona bakın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sanal makine oluştururken aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır:

Gecikme sorunlarını önlemek için konumu kullanıcıların konumuna göre seçin. Son kullanıcıların fiziksel konumuna en yakın bölgeyi seçmek en iyisidir.

Seçtiğiniz sanal makine boyutuna bağlı olarak oluşacak maliyetleri önceden incelemeli ve kontrol altında tutmalısınız.

Önceden oluşturulmuş bir depolama hesabı kullanırsanız, işleri daha iyi yönetebilirsiniz.​

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri