Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Altın Konu cPanel Rehber 34 - cPanel ile Web Sitesini Optimize Etme Rehberi

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

CPanel'in bu arayüzü gzip sıkıştırmasını etkinleştirmenize yardımcı olur. Apache, tarayıcıya göndermeden önce verileri sıkıştırmanıza izin verir ve ardından web tarayıcısı verileri çıkarır ve web sayfasını görüntüler. Tüm modern tarayıcılar gzip sıkıştırmasını destekler. Bu gzip sıkıştırmasının şu anda çalışabilmesi için Apache mod_deflate'e ihtiyacı vardır; bu, cPanel yüklü Linux sunucularının çoğunda mevcuttur. Bu sıkıştırma çok kullanışlıdır, çünkü verilerin sıkıştırılmasına yardımcı olur, dolayısıyla bant genişliğimiz kaydedilir, ayrıca web sitemizin çok daha hızlı yüklenmesini sağlar.

Belirli MIME türlerini (Çok Amaçlı İnternet Posta Uzantıları) veya bu arabirimi kullanarak tüm dosyaları sıkıştırabilirsiniz.

Gzip sıkıştırmasını etkinleştirmek için şu adımları izleyin -

Adım 1 - cPanel'in Yazılım bölümündeki Web Sitesini Optimize Et bağlantısına tıklayarak cPanel Optimize Web Sitesi arayüzünü açın.

optimize_website.jpg

Adım 2 - Web Sitesini Optimize Et bölümünde İçeriği Sıkıştır seçeneğini göreceksiniz.

cpanel_optimize_website.jpg

Aşağıdakilerden seçim yapabilirsiniz -

Gzip sıkıştırmasını devre dışı bırakmak için Devre Dışı Bırak'ı seçin.

Tüm içerik için gzip sıkıştırmasını etkinleştirmek için Tüm İçeriği Sıkıştır'ı seçin.

Belirtilen MIME türlerini seçin ve metin kutusunda MIME türleri sağlayın. MIME türü, dosya türlerine benzer. Eğik çizgiyle ayrılmış hem dosya türü hem de dosya biçimi bilgisine sahiptir. Örneğin. metin / javascript, metin / css, resim / jpg, resim / png vb.

Adım 3 - Ayarları güncellemek için Ayarları Güncelle'yi tıklayın.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri