Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu cPanel MIME Türleri ve Virüs Tarayıcısı

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,564
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,853
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

cPanel MIME Türleri ve Virüs Tarayıcısı

MIME (Çok Amaçlı İnternet Posta Uzantıları) türleri, tarayıcılara belirli dosya türlerini nasıl işleyeceklerini söyler. Bir dosya web sitenizin ziyaretçisinin tarayıcısına gönderildiğinde, aynı zamanda bu dosyanın MIME türünü de gönderir. MIME türü, tarayıcıya dosyanın türü ve dosyanın kullanıcıya nasıl sunulacağı hakkında bilgi verir. Örneğin, tarayıcıya bir .js dosyası gönderilirse, uygulama/JavaScript MIME türü de tarayıcıya .js dosyasının bir JavaScript dosyası olduğunu söylemek için gönderilir ve tarayıcı dosyayı buna göre işler.

MIME türlerinin çoğu, sistem tarafından tanımlanan MIME türlerinde tanımlanır. Ancak özel uzantılı bir dosyanız varsa, bu arayüzde o dosya için MIME türünü belirtebilirsiniz. Bu, tarayıcıya özel uzantınız ve o dosyanın nasıl işleneceği hakkında bilgi verecektir.

Özel bir MIME türü eklemek için lütfen şu adımları izleyin:
Adım 1 − cPanel'in Gelişmiş Bölümündeki MIME Türleri'ne tıklayarak cPanel MIME Türleri'ni açın.

1.png

Adım 2 − MIME Türü Oluştur arayüzünde MIME türünüzü girin.

2.png

Adım 3 − Dosyanızın uzantısını girin. Birden fazla uzantınız varsa, hepsini bir boşlukla ayırarak aynı anda ekleyebilirsiniz.
Adım 4 − Özel MIME türünü kaydetmek için Ekle düğmesine tıklayın.

Bir MIME Türünü Sil

Yalnızca sizin tanımladığınız MIME Türlerini silebilirsiniz. Çünkü, Sistem tarafından otomatik olarak tanımlanan MIME türlerini silmenize izin verilmez. Bir MIME türünü silmek için, Kullanıcı Tanımlı MIME Türlerine gidin ve silmek istediğiniz MIME türüne karşılık gelen Sil bağlantısını tıklayın.

3.png

Onay isteyecektir; kullanıcı tanımlı bir MIME türünü silmek için MIME Türünü Sil'e tıklayın.

cPanel Virüs Tarayıcısı

Birçok cPanel web barındırma, sunucunuzdaki olası tehditlere karşı koruma sağlamak için bu ClamAV virüs tarayıcı özelliğiyle birlikte gelir. Dosyalarınızın herhangi bir virüsle enfekte olup olmadığını görmek için isteğe bağlı tarama çalıştırabilirsiniz. ClamAV, açık kaynaklı güçlü bir antivirüstür, virüsler, Truva atları, kötü amaçlı yazılımlar, kötü amaçlı komut dosyaları vb. gibi çeşitli olası tehdit türlerini tespit etmek için kapsamlı veritabanını kullanır.

Antivirüs kullanarak ana dizininizin farklı sektörlerini tarayabilirsiniz. Hesabınızı bir virüs tarayıcısıyla taramak için aşağıdaki adımları kullanın.

Adım 1 − cPanel ana sayfasının Gelişmiş bölümündeki Virüs Tarayıcısı bağlantısına tıklayarak cPanel Virüs Tarayıcısını açın.

1.png

Adım 2 − Tarama türünü buradan seçebilirsiniz.

2.png

• Tüm Ana Dizini Tara Bu seçenek tüm cPanel hesabınızı tarayacaktır. Bu seçeneği seçerseniz, taramayı diğer seçeneklerde çalıştırmanıza gerek kalmaz. Bu, E-postaları, FTP hesaplarını ve Web Sitesini içeren ana dizininizi tarayacaktır.
  • Postayı TaraBu seçenek e-postalarınızı virüslere karşı tarar. Birisi virüs veya kötü amaçlı yazılım içeren kötü amaçlı bir e-posta gönderirse, bu virüs tarayıcısı size bunu söyler.
  • Genel FTP Alanını Tara Bu seçenek public_ftp klasörünüzü tarayacaktır. Birisi FTP aracılığıyla kötü amaçlı bir dosya yüklediyse, virüs tarayıcısı bunu bulacaktır.
  • Genel Web Alanını Tara Bu seçenek, tüm ön uç dosyalarınızın bulunduğu public_html'nizi tarar.

Adım 3 − Taramayı başlatmak için Şimdi Tara düğmesine tıklayın, sonuçlar otomatik olarak size gösterilecektir.

3.png

Virüs Tarayıcısı herhangi bir kötü amaçlı yazılım bulursa, hatayı düzeltmek için size seçenekler sunacaktır. Buna göre seçeneği seçebilirsiniz.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri