M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı 1CH filesı 2CH yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thisbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 382

Thisbe

Level 5
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
TM Üye
Konular
64
Çözüm
13
Online süresi
8d 5h
Reaksiyon Skoru
90
Altın Konu
0
Başarım Puanı
143
MmoLira
942
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba,

Filesımda sadece 1 CH bulunuyor bunu 2 CH'ye yükseltmek için nasıl bir yol izleyebilirim bilgisi olan açıklık getirebilir mi?

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
coreye bölme işini anlamadım ya çok sağol yazdıkların için
şimdi bu benim server klasörüm yani oyunumun çalıştığı sendede ch auth ve db dizinlerinin olduğu klasörüm burada gördüğün gibi ben test yapmak için 10 ch ye kadar bölmüştüm,

şimdi bu ch klasörlerinin içinde ne var? benim core larım mevcut yani 1 ch'yi 4 farklı ch ye bölmek gibi düşünebilirsin, 4 core a 4 farklı CONFIG koyuyorum mesela mavi 1-2 kırmızı 1-2 sarı 1-2 bunlar 1. core da olu yor 1 3 21 23 41 43 şeklinde MAP ALLOW a ekliyorum core 2 de de sadece vadi ve çöl olsun istiyorum misal sadece bunları ekliyorum, core eklemenin iyi yanı şu oyun çok yoğun olduğunda thread başına düşen işlem miktarını azaltabiliyorsun ama...
serverinfo bölümünü bundan bakarak örnekleyebilirsin.

import uvvY2sBNvVcbJz4jvDr6fSWYdmqv9NPQ as pythonApi
app = __import__(pythonApi.GetModuleName("app"))
SERVER_IP = "192.168.1.106"
SERVER_1 = "TestServer"
CH_1_NAME = "CH1 "
CH_2_NAME = "CH2 "
CH_3_NAME = "CH3 "
CH_4_NAME = "CH4 "
CH_5_NAME = "CH5 "
CH_6_NAME = "CH6 "
CH_1 = 13010
CH_2 = 14010
CH_3 = 15010
CH_4 = 16010
CH_5 = 17010
CH_6 = 18010
AUTH = 11055
MARKADDR = 13010

app.ServerName = None

STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {
0 : "....",
1 : "NORM",
2 : "BUSY",
3 : "FULL"
}

SERVER01_CHANNEL_DICT = {
1:{'key':11,'name':'CH1','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_1,'udp_port':CH_1,'state':STATE_NONE,},
2:{'key':12,'name':'CH2','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_2,'udp_port':CH_2,'state':STATE_NONE,},
3:{'key':13,'name':'CH3','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_3,'udp_port':CH_3,'state':STATE_NONE,},
4:{'key':14,'name':'CH4','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_4,'udp_port':CH_4,'state':STATE_NONE,},
5:{'key':15,'name':'CH5','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_5,'udp_port':CH_5,'state':STATE_NONE,},
6:{'key':16,'name':'CH6','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_6,'udp_port':CH_6,'state':STATE_NONE,},
}

REGION_NAME_DICT = {
0 : "",
}

REGION_AUTH_SERVER_DICT = {
0 : {
1 : { "ip":SERVER_IP, "port":AUTH, },
}
}

REGION_DICT = {
1 : { "name" :SERVER_1, "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, },
},
}

MARKADDR_DICT = {
10 : { "ip" : SERVER_IP, "tcp_port" : MARKADDR, "mark" : "10_0.tga", "symbol_path" : "0", },
}

Merhaba,

Filesımda sadece 1 CH bulunuyor bunu 2 CH'ye yükseltmek için nasıl bir yol izleyebilirim bilgisi olan açıklık getirebilir mi?
serverinfo bölümünü bundan bakarak örnekleyebilirsin.

import uvvY2sBNvVcbJz4jvDr6fSWYdmqv9NPQ as pythonApi
app = __import__(pythonApi.GetModuleName("app"))
SERVER_IP = "192.168.1.106"
SERVER_1 = "TestServer"
CH_1_NAME = "CH1 "
CH_2_NAME = "CH2 "
CH_3_NAME = "CH3 "
CH_4_NAME = "CH4 "
CH_5_NAME = "CH5 "
CH_6_NAME = "CH6 "
CH_1 = 13010
CH_2 = 14010
CH_3 = 15010
CH_4 = 16010
CH_5 = 17010
CH_6 = 18010
AUTH = 11055
MARKADDR = 13010

app.ServerName = None

STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {
0 : "....",
1 : "NORM",
2 : "BUSY",
3 : "FULL"
}

SERVER01_CHANNEL_DICT = {
1:{'key':11,'name':'CH1','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_1,'udp_port':CH_1,'state':STATE_NONE,},
2:{'key':12,'name':'CH2','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_2,'udp_port':CH_2,'state':STATE_NONE,},
3:{'key':13,'name':'CH3','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_3,'udp_port':CH_3,'state':STATE_NONE,},
4:{'key':14,'name':'CH4','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_4,'udp_port':CH_4,'state':STATE_NONE,},
5:{'key':15,'name':'CH5','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_5,'udp_port':CH_5,'state':STATE_NONE,},
6:{'key':16,'name':'CH6','ip':SERVER_IP,'tcp_port':CH_6,'udp_port':CH_6,'state':STATE_NONE,},
}

REGION_NAME_DICT = {
0 : "",
}

REGION_AUTH_SERVER_DICT = {
1 : { "ip":SERVER_IP, "port":AUTH, },
}
}

REGION_DICT = {
1 : { "name" :SERVER_1, "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, },
},
}

MARKADDR_DICT = {
10 : { "ip" : SERVER_IP, "tcp_port" : MARKADDR, "mark" : "10_0.tga", "symbol_path" : "0", },
}

öncelikle 2. ch yi oluşturması gerekiyor :D
core a bölmediysen ch1 game - core- ch1 dosyasını komple kopyalayıp ch2 adında bir klasör oluştur
config dosyasını aç örnek olarak veriyorum ch1 in kullandığı port 14000 ise 15000 kullan

run.sh, baslat.sh,start.sh adını ne kullanıyorsan onu aç

ben vrunner kullanıyorum bende örnek ch başlatma şu şekilde

cd /usr/game/cores/ch1/core_1_DEBUG
./game &
# ./vrunner --daemon --pid-path=pid.game --file=game >> autorun.log 2>&1 &

sendekini kopyala altına yapıştır

cd /usr/game/cores/ch2/core_1_DEBUG
./game &

şeklinde yani sendekini direk kopyala yapıştır sadece ch1'i 2 yap artık 2. ch yede start vericeksin oyunu başlatırken

daha sonra @ates1972 nin dediğini yapıp clientte ch yi görmen gerekiyor

yapamazsan start verdiğin dosyayı yükle yardım ederiz düzenlemende

öncelikle 2. ch yi oluşturması gerekiyor :D
core a bölmediysen ch1 game - core- ch1 dosyasını komple kopyalayıp ch2 adında bir klasör oluştur
config dosyasını aç örnek olarak veriyorum ch1 in kullandığı port 14000 ise 15000 kullan

run.sh, baslat.sh,start.sh adını ne kullanıyorsan onu aç

ben vrunner kullanıyorum bende örnek ch başlatma şu şekilde

cd /usr/game/cores/ch1/core_1_DEBUG
./game &

sendekini kopyala altına yapıştır

cd /usr/game/cores/ch2/core_1_DEBUG
./game &

şeklinde yani sendekini direk kopyala yapıştır sadece ch1'i 2 yap artık 2. ch yede start vericeksin oyunu başlatırken

daha sonra @ates1972 nin dediğini yapıp clientte ch yi görmen gerekiyor

yapamazsan start verdiğin dosyayı yükle yardım ederiz düzenlemende

şimdi bu benim server klasörüm yani oyunumun çalıştığı sendede ch auth ve db dizinlerinin olduğu klasörüm burada gördüğün gibi ben test yapmak için 10 ch ye kadar bölmüştüm,

şimdi bu ch klasörlerinin içinde ne var? benim core larım mevcut yani 1 ch'yi 4 farklı ch ye bölmek gibi düşünebilirsin, 4 core a 4 farklı CONFIG koyuyorum mesela mavi 1-2 kırmızı 1-2 sarı 1-2 bunlar 1. core da olu yor 1 3 21 23 41 43 şeklinde MAP ALLOW a ekliyorum core 2 de de sadece vadi ve çöl olsun istiyorum misal sadece bunları ekliyorum, core eklemenin iyi yanı şu oyun çok yoğun olduğunda thread başına düşen işlem miktarını azaltabiliyorsun ama bunu karşılayacak ram ve çekirdeğin olması gerekiyor istediğin kadar core yapabilirsin ama zindana girebilmek için zindan ve giriş yaptığın map aynı core da olmalı bunu unutma ve ayrı core lara bölmenin bir faydası da ch çökmesi yaşadığında sadece yaşanan core çöker diğer core ların devam eder, her core için en az 1 gb ram vermen gerekiyor lag olmaması için bu arada yani 4 ch 4 core yaparsan 16+game99+auth+db en az 20gb ram vermelisin

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri