B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

[NEW] Core Downer Fix

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cBaraN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

çok teşekkürler

dangling bey teşekkürler.

Merhabalar,​

Bugün birkaç serverde ve bende yapılmaya başlayınca çözmek zorunda kaldım, lamerlerin kendini bir halt sanmaya başladığı bir açığa dönüşmeden önleminizi alın. :) Güvenlik sebebi ile nasıl yapıldığını anlatmayacağım ama açığı basitçe açıklamak gerekirse içerik şu şekilde;

Hata tamamiyle game dosyasının m_stCurQuest erişememesinden kaynaklı. Erişememe sebebi ise hafızadan silinmiş olması. (Diğer adıyla programcıların bildiği gibi "dangling") bu duruma sebeb olabilecek birkaç şeyler var örneğin quest'i anlık durdurabilecek fonksiyonlar. (örneğin: select) ben bunu sadece select için yaptım çünkü çökmelerin hepsi bununla alakalıydı. Yaptığım çözüm ise QuestState içerisine quest_name eklemek böylelikle quest durmadan önce quest name QuestState içerisinde muhafaza edicem böylelikle quest devam etmeye başladığı zaman sistem benim belirttiğim quest_name baz alıcak eğer ki boş değilse. Eğer boş ise mevcut olan quest ismini alıcak böylelikle "dangling" sorunu ortadan kalkmış olucak.

Kod:
quest.h aç ve "int        st;" ara, altına aşağıdaki kodu ekle
Kod:
std::string quest_name;
Kod:
questlua.cpp aç ve "qs.suspend_state = SUSPEND_STATE_SELECT;" ara, altına aşağıdaki kodu ekle
Kod:
qs.quest_name = GetCurrentPC() ? GetCurrentPC()->GetCurrentQuestName() : "no_quest";
Kod:
questlua_quest.cpp aç ve "QuestState* pQS = pPC->GetRunningQuestState();" ara, altına aşağıdaki kodu ekle
Kod:
    std::string stQuestName = pPC->GetCurrentQuestName();
    if (pQS->quest_name.length() != 0)
        stQuestName = pQS->quest_name;

Yukarıdaki çözümü uyguladığınızda herhangi bir sorun kalmayacaktır, herşeye kulp bulan arkadaşlar yorum atma zahmetinde bulunmasınlar, bir zahmet daha iyisini yazıp paylaşsınlar, herkes faydalansın. Keyifli geceler. :)
Hocam bildiğiniz coreler nelerdir size göre bir fileste ilk nelerin test edilmesi gerekli?

hi ha ho

toşokorlor

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri