Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Hikaye Ekle

FreeBSD Metin2 Kurulum Sorunu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KIZIL YILAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Öncelikle herkese iyi forumlar...

Ben bundan birkaç gün önce bir sunucu aldım. Bu sunucuya sıfırdan freebsd 10.2 64 bit kurdum. Sunucuya gerekli dosyaları yükledikten sonra içerisine metin2 kurulumu yaptım. Ancak herşeyi doğru yapmama rağmen oyuna bağlandıktan sonra karakter yaratıyorum, karakteri seçtikten sonra oyundan atıyor...

Pack te ya da server files te sorun vardır diye bir sürü pack ve server files değiştirdim ancak sonuç aynı. Sorunun sunucudan kaynaklandığına karar verip, bunu doğrulamak amaçlı kendi bilgisayarıma sıfırdan freebsd 10.2 kurup içerisine metin2 yükledim. Bu sefer hiçbir hata almadan oyuna bağlandım. Diğer bilgisayarımıda oyuna sokmak için hamachi ile bağlantı kurdum, ancak aynı sorun bunda da ortaya çıktı ve karakter seçtikten sonra oyundan attı. (PuTTY de hiçbir hata belirtisi yok!)

Bunun için sizlerden yardım istiyorum... Bu sorunu nasıl çözebilirim. Bu konudan anlayanlar yorum yazarsa sevinirim. Kesinlikle pack ya da server fileste sorun yoktur. Benim düşündüğüm uzaktan bağlantıyı sağlayacak bir şeyi eksik kurmuş olabileceğim yönündedir.

Sizden istediğim freebsd kurduktan sonra yaptığınız tüm işlemleri(yazdığınız kodları v.s.) buraya yorum olarak yazıp atar mısınız?

Şimdiden teşekkür ederim...

1 hazır kullandığınız vhd sunucuya giriş yaptığınız exe mc.exe olduğundan sorunsuz dışarıdan oyuncu alıyorsunuz.
2. kendi pc niz üzerine oyun kuruyorsunuz kendiniz bağlanırken dışarıdan oyuncu alamıyorsunuz. çünkü localde kurulan freebsd iç ip alır dış ağdan bağlanan kişiler bu ağ üzerinde olmadığı için oyuna dahil etmez. mc.exe ile giriş yapılması gerekir mc.exe de yeni oyunlardaki değişikliklerle uyumlu olmadığından pack hatası alırsınız. bunun en basit çözümü vermiş olduğum konuda var.
3. yer sağlayıcıdan aldığınız sunucuda anlattığınıza göre 2 adet ip bulunmakta. oyun açılırken ekli olan bütün ipler üzerine porları açar yalnız em0 üzerindeki ip adresi ile kanallara giriş yapmanıza izin verir.
başka bir çözüm aramanın yada başka bir yerde sorun olduğunun aranmasının anlamı yok.

1 hazır kullandığınız vhd sunucuya giriş yaptığınız exe mc.exe olduğundan sorunsuz dışarıdan oyuncu alıyorsunuz.
2. kendi pc niz üzerine oyun kuruyorsunuz kendiniz bağlanırken dışarıdan oyuncu alamıyorsunuz. çünkü localde kurulan freebsd iç ip alır dış ağdan bağlanan kişiler bu ağ üzerinde olmadığı için oyuna dahil etmez. mc.exe ile giriş yapılması gerekir mc.exe de yeni oyunlardaki değişikliklerle uyumlu olmadığından pack hatası alırsınız. bunun en basit çözümü vermiş olduğum konuda var.
3. yer sağlayıcıdan aldığınız sunucuda anlattığınıza göre 2 adet ip bulunmakta. oyun açılırken ekli olan bütün ipler üzerine porları açar yalnız em0 üzerindeki ip adresi ile kanallara giriş yapmanıza izin verir.
başka bir çözüm aramanın yada başka bir yerde sorun olduğunun aranmasının anlamı yok.

Bakın, mcncc.com un vhd dosyasını da kendi bilgisayarıma kuruyorum. mcncc.com un vhd sine oyunu kurduğumda dışarıdan oyuncu alabiliyorum. Hatta eski başka bir filesi kurup root dosyasını editliyorum ve böylece mc.exe ye gerek kalmadan hamachi ile, yine dışarıdan oyuncu alıyorum. Ancak bilgisayarıma sıfırdan freebsd 10.x bir sunucu kurduğumda ıp adresleri aynı olmasına rağmen dışarıdan giren oyuncu, ancak karakter seçme ekranına kadar gelebiliyor. Ben bunun kurulumdan kaynaklandığını ve eksik ya da yanlış kurulmuş dosyalar olabileceği kanaatindeyim. Ayrıca 2 IP adresi ile de giriş yapmayı denedim, sadece biri karakter ekranına kadar giriş yapıyor, diğerinde "sunucuya bağlanırken hata" yazıyor.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri