Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
metin2008 1
metin2008
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Scarlet 1
Scarlet
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

Açık kaynak (Src) hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 404notfound
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Herkese merhaba arkadaşlar soracağım soruyu bayaa araştırdım fakat sonuca ulaşamadım. Bu sabah üzeri de farklı bir konu açtım sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu. Bir files düzenleme işine girdim ben sadece oyunun içinde filezilla putty ve navicatla ugrasacagımı sanarken karsıma source vs. cıktı. biraz okudu arastırdım build etme yi falan öğrendim ancak bir kaç sorum daha olacak yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar.

1. Src' yi build etmek nedemek. Build ettim fakat ne olduğunu bilmeden build ettim nedir bu build kavramı ?

2. Bir filesin src dosyaları elimde fakat pack yok src den pack cıkarabilirmiyiz ?

3. Client source, game src vs için önerebileceğiniz bir kaç kaynak varmıdır ?

4. Src dosyaları filezillanın içindemi editleyeceğim yoksa pc ye indirip editleyip atacakmıyım ?

5. ve son Source de yaptığım değişiklikler nasıl oyuna yansıyacak ve oyunun gidişatını bozacakmı örnek npc sabitledim item fiyatlarını editledim, + basmaları npc ye ekledim bunları değiştirirmi ?

teşekkürler.

Build kavramı demek Derlemek demektir, 40k sürümlü fileslerin src yani source yani kaynak dosyaları bulunur, bu nedir dersen eğer client src Metin2de oyuna girmek için kullandığın exe dosyasının kaynak dosyalarıdır sadece exe oluşturabilir pack vs işlemleri yapamazsın kaynak dosyalarındaki packetlere uygun olarak pack düzenleyip oyuna başarıyla giriş sağlayabilirsin yani packları eterle açtığın py dosyalarını, Game source ise filesin içindeki game ve db dosyasının açık kaynak dosyalarıdır, Client source ve game sourcedeki packetler birbirini tamamlar ve o filesin 2 sourcedeki packetler uyumlu ise oyuna giriş işlemi başarı ile sağlanır, Farzetki bir hesap makinesi programı kodladın kaynak dosyalarında 9 haneli sayıya kadar işlem yapabilme ekli bunu kaynak dosyalarından arttırabiliyorsun, metin2dede böyle örnek vereyim envanter sayısı npc slot sayısı silaha eklenebilicek taş sayısı efsun sayısı bu tarz geliştirilebilir sistemleri source üzerinden yapabilirsin, Filezillada yani bilişim sunucularında build işlemi yapamazsın c++ bölümünde build ile ilgili bir çok konu mevcut bu konuda bilgi edinebilirsin vesselam
İyi forumlar

Build kavramı demek Derlemek demektir, 40k sürümlü fileslerin src yani source yani kaynak dosyaları bulunur, bu nedir dersen eğer client src Metin2de oyuna girmek için kullandığın exe dosyasının kaynak dosyalarıdır sadece exe oluşturabilir pack vs işlemleri yapamazsın kaynak dosyalarındaki packetlere uygun olarak pack düzenleyip oyuna başarıyla giriş sağlayabilirsin yani packları eterle açtığın py dosyalarını, Game source ise filesin içindeki game ve db dosyasının açık kaynak dosyalarıdır, Client source ve game sourcedeki packetler birbirini tamamlar ve o filesin 2 sourcedeki packetler uyumlu ise oyuna giriş işlemi başarı ile sağlanır, Farzetki bir hesap makinesi programı kodladın kaynak dosyalarında 9 haneli sayıya kadar işlem yapabilme ekli bunu kaynak dosyalarından arttırabiliyorsun, metin2dede böyle örnek vereyim envanter sayısı npc slot sayısı silaha eklenebilicek taş sayısı efsun sayısı bu tarz geliştirilebilir sistemleri source üzerinden yapabilirsin, Filezillada yani bilişim sunucularında build işlemi yapamazsın c++ bölümünde build ile ilgili bir çok konu mevcut bu konuda bilgi edinebilirsin vesselam
İyi forumlar
Hocam teşekkürler yanıtlarınız için ama sizden biraz daha açmanızı isteyeceğim saygılar. Kelime anlamı derlemek olan build işleminden sonra dosyalara ne olur yani dosyalar oyunamı kurulur.

bi ikincisi source dosyaları bilişimde değil kendi virtual box sanal makinem de filezilla dan bağlanıyorum düzenlemeleri buradan gerçekleştirebilirmiyim.

Örnek yolundan gidelim bu soruda da diyelimki kuşak sistemi yaptım client ve game source de değişiklikleri yaptım bunu oyuna aktarmak için hangi yolu izlemem gerekir ?

yanıtlarınız için tekrar teşekkürler.

@404notfound;

SRC İçin oluşturulmuş bölümümüz; https://www.turkmmo.com/c-c-python/
Build işlemi; https://www.turkmmo.com/c-c-python/3427870-game-ve-client-build-etme-videolu.html
SRC ile yapabileceklerinizin bazıları; https://www.turkmmo.com/c-c-python/3175974-src-ile-yapilabilecekler-toplu-konu-surekli.html

Source kelime anlamı ; Kaynak dosyaları
Build kelime anlamı ; İnşa etmek.

Source dosyalarında yaptığınız değişiklikler sonrasında build edildiğin de size game ve mysql dosyaları verilmektedir. Bu dosyalar oyununuzun çalışması için gerekli olan dosyalardır. Çıkan dosyaları filezilla ile bağlanıp ilgili yerlere attıktan sonra oyununuza start verebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@404notfound;

SRC İçin oluşturulmuş bölümümüz; https://www.turkmmo.com/c-c-python/
Build işlemi; https://www.turkmmo.com/c-c-python/3427870-game-ve-client-build-etme-videolu.html
SRC ile yapabileceklerinizin bazıları; https://www.turkmmo.com/c-c-python/3175974-src-ile-yapilabilecekler-toplu-konu-surekli.html

Source kelime anlamı ; Kaynak dosyaları
Build kelime anlamı ; İnşa etmek.

Source dosyalarında yaptığınız değişiklikler sonrasında build edildiğin de size game ve mysql dosyaları verilmektedir. Bu dosyalar oyununuzun çalışması için gerekli olan dosyalardır. Çıkan dosyaları filezilla ile bağlanıp ilgili yerlere attıktan sonra oyununuza start verebilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkür ederim evet game ve mysql dosyalarınıda dün keşfetmiştim peki bunların atılması gereken yerler neresi ve bunlar tar.gz şeklinde değil herhangi bir uzantısı yok sadece tüm dosyalar yazıyor. Linkte belirtmiş olduğunuz konuları inceledim bunları yapabiliyorum fakat söylemiş olduğunuz gerekli yerlere atma işlemine henüz rastgelmedim saygılar.

////EDİT////
Bir sorum daha olacak hocam şimdi sanırım ben olayı çözdüm anlatayım sizde doğruysa onay verin şimdi ben sourcelerde gerekli düzenlemeleri yapacağım game sourceyi frbsd de build clienti visualda build edeceğim visualın verdiği exe den oyuna giriş yapacağım game in verdiği dosyalarıda tar.gz gibi servere yükleyeceğim ve tamamlanmış olacak öyle değilmi. Eğer öyle ise yukarıdaki sorum hala güncel game source un verdiği dosyaları nasıl servere yükleyeceğim teşekkürler.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri