HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Daha önceden kendi yazmış olduğum bir lua'yı sizlerle paylaşıyorum.
Düzenlenmesi gereken kod bloğu ;
Kod:function senecekler()
Sisteme dair görüntü ;
![]()
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
İndirmeden kodları incelemek isteyenler için ;
Kod:quest kostum_baslik begin state start begin function senecekler() local secenek = {} secenek.erkek_kostum = {41324, 41328, 41330, 41332, 41334} -- erkek kostümleri secenek.erkek_baslik = {41324, 41328, 41330, 41332, 41334} -- erkek başlıkları secenek.bayan_kostum = {41324, 41328, 41330, 41332, 41334} -- bayan kostümleri secenek.bayan_baslik = {41324, 41328, 41330, 41332, 41334} -- bayan başlıkları secenek.istenilen_item = 90005 -- istenilen nesne secenek.istenilen_miktar = {100, 200, 300, 400, 500} -- istenilen nesne miktarı secenek.gorev_isimleri = {"Kostum & Başlık Görev -1","Kostum & Başlık Görev -2","Kostum & Başlık Görev -3","Kostum & Başlık Görev -4","Kostum & Başlık Görev -5"} return secenek end function bilgilendirme(bilgiler) local flag = kostum_baslik.senecekler() local istenilen, miktar = flag.istenilen_item, flag.istenilen_miktar local kostum, baslik = flag.erkek_kostum, flag.erkek_baslik if pc.get_sex() == 2 then kostum, baslik = flag.bayan_kostum, flag.bayan_baslik end local bilgi = { [1] = {""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında, [ENTER]"..item_name(kostum[1]).." ve "..item_name(baslik[1]).." ödülü [ENTER]alabilirsin. İstediğim "..item_name(istenilen).." getirdiğinde[ENTER]üzerime sürükleyerek ödülünü alabilirsin. "}, [2] = {""..miktar[2].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında, [ENTER]"..item_name(kostum[2]).." ve "..item_name(baslik[2]).." ödülü [ENTER]alabilirsin. İstediğim "..item_name(istenilen).." getirdiğinde[ENTER]üzerime sürükleyerek ödülünü alabilirsin. "}, [3] = {""..miktar[3].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında, [ENTER]"..item_name(kostum[3]).." ve "..item_name(baslik[3]).." ödülü [ENTER]alabilirsin. İstediğim "..item_name(istenilen).." getirdiğinde[ENTER]üzerime sürükleyerek ödülünü alabilirsin. "}, [4] = {""..miktar[4].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında, [ENTER]"..item_name(kostum[4]).." ve "..item_name(baslik[4]).." ödülü [ENTER]alabilirsin. İstediğim "..item_name(istenilen).." getirdiğinde[ENTER]üzerime sürükleyerek ödülünü alabilirsin. "}, [5] = {""..miktar[5].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında, [ENTER]"..item_name(kostum[5]).." ve "..item_name(baslik[5]).." ödülü [ENTER]alabilirsin. İstediğim "..item_name(istenilen).." getirdiğinde[ENTER]üzerime sürükleyerek ödülünü alabilirsin. "}, } bilgiler = tonumber(bilgiler) return bilgi[bilgiler] end when 20090.chat."Kostum & Başlık Görevleri" begin local flag = kostum_baslik.senecekler() local gorevler = flag.gorev_isimleri say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) say("Mavi Ejderha, Cadı, Azrail, Kırmızı Ejderha vb.") say("Oyundaki Bosslardan gerekli görev malzemelerini") say("elde edebilirsiniz.") say("") say_sari("Hangi görev için bilgi istiyorsun ?") local bilgiler = select(gorevler[1],gorevler[2],gorevler[3],gorevler[4],gorevler[5],"Vazgeç ") if bilgiler == 6 then return end local bilgixx = kostum_baslik.bilgilendirme(bilgiler) local kostum, baslik = flag.erkek_kostum, flag.erkek_baslik if pc.get_sex() == 2 then kostum, baslik = flag.bayan_kostum, flag.bayan_baslik end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) say_reward(bilgixx[1]) if bilgiler == 1 then say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) return end if bilgiler == 2 then say_item_vnum(kostum[2]) say_item_vnum(baslik[2]) return end if bilgiler == 3 then say_item_vnum(kostum[3]) say_item_vnum(baslik[3]) return end if bilgiler == 4 then say_item_vnum(kostum[4]) say_item_vnum(baslik[4]) return end if bilgiler == 5 then say_item_vnum(kostum[5]) say_item_vnum(baslik[5]) return end end function kontrol(gelen,miktar) if pc.count_item(gelen) < miktar then say_sari("Envanterinde "..miktar.." adet "..item_name(gelen).." bulunmamaktadır.") wait() say_title(mob_name(npc.get_race())) say_reward("İşleminiz iptal edilmiştir.") return true end end when 20090.take with item.vnum == 90005 begin local flag = kostum_baslik.senecekler() local gorevler = flag.gorev_isimleri local istenilen, miktar = flag.istenilen_item, flag.istenilen_miktar local kostum, baslik = flag.erkek_kostum, flag.erkek_baslik if pc.get_sex() == 2 then kostum, baslik = flag.bayan_kostum, flag.bayan_baslik end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) say_reward("Merhaba "..pc.get_name()..",") say_reward("Envanterinde toplam "..pc.count_item(istenilen).." adet "..item_name(istenilen).." bulunmakta.") wait() if pc.count_item(istenilen) < miktar[1] then say_title(mob_name(npc.get_race())) say("") say_reward("Minimum "..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." ile ödül alabilirsin.") return end say_title(mob_name(npc.get_race())) say("") say_sari("Bu durumda şu görevlerin ödüllerini alabilirsin;") if pc.count_item(istenilen) >= miktar[5] then local bilgiler = select(gorevler[1],gorevler[2],gorevler[3],gorevler[4],gorevler[5],"Vazgeç ") if bilgiler == 6 then return end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) if bilgiler == 1 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end say_reward(""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[1]).." adet "..item_name(baslik[1]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[1]) pc.give_item2_select(kostum[1]) pc.give_item2_select(baslik[1]) return elseif bilgiler == 2 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end say_reward(""..miktar[2].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[2]).." adet "..item_name(baslik[2]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[2]) say_item_vnum(baslik[2]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[2]) pc.give_item2_select(kostum[2]) pc.give_item2_select(baslik[2]) return elseif bilgiler == 3 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end say_reward(""..miktar[3].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[3]).." adet "..item_name(baslik[3]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[3]) say_item_vnum(baslik[3]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[3]) pc.give_item2_select(kostum[3]) pc.give_item2_select(baslik[3]) return elseif bilgiler == 4 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[4]) == true then return end say_reward(""..miktar[4].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[4]).." adet "..item_name(baslik[4]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[4]) say_item_vnum(baslik[4]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[4]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[4]) pc.give_item2_select(kostum[4]) pc.give_item2_select(baslik[4]) return elseif bilgiler == 5 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[5]) == true then return end say_reward(""..miktar[5].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[5]).." adet "..item_name(baslik[5]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[5]) say_item_vnum(baslik[5]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[5]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[5]) pc.give_item2_select(kostum[5]) pc.give_item2_select(baslik[5]) return end elseif pc.count_item(istenilen) >= miktar[4] then local bilgiler = select(gorevler[1],gorevler[2],gorevler[3],gorevler[4],"Vazgeç ") if bilgiler == 5 then return end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) if bilgiler == 1 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end say_reward(""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[1]).." adet "..item_name(baslik[1]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[1]) pc.give_item2_select(kostum[1]) pc.give_item2_select(baslik[1]) return elseif bilgiler == 2 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end say_reward(""..miktar[2].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[2]).." adet "..item_name(baslik[2]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[2]) say_item_vnum(baslik[2]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[2]) pc.give_item2_select(kostum[2]) pc.give_item2_select(baslik[2]) return elseif bilgiler == 3 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end say_reward(""..miktar[3].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[3]).." adet "..item_name(baslik[3]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[3]) say_item_vnum(baslik[3]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[3]) pc.give_item2_select(kostum[3]) pc.give_item2_select(baslik[3]) return elseif bilgiler == 4 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[4]) == true then return end say_reward(""..miktar[4].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[4]).." adet "..item_name(baslik[4]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[4]) say_item_vnum(baslik[4]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[4]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[4]) pc.give_item2_select(kostum[4]) pc.give_item2_select(baslik[4]) return end elseif pc.count_item(istenilen) >= miktar[3] then local bilgiler = select(gorevler[1],gorevler[2],gorevler[3],"Vazgeç ") if bilgiler == 4 then return end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) if bilgiler == 1 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end say_reward(""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[1]).." adet "..item_name(baslik[1]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[1]) pc.give_item2_select(kostum[1]) pc.give_item2_select(baslik[1]) return elseif bilgiler == 2 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end say_reward(""..miktar[2].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[2]).." adet "..item_name(baslik[2]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[2]) say_item_vnum(baslik[2]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[2]) pc.give_item2_select(kostum[2]) pc.give_item2_select(baslik[2]) return elseif bilgiler == 3 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end say_reward(""..miktar[3].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[3]).." adet "..item_name(baslik[3]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[3]) say_item_vnum(baslik[3]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[3]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[3]) pc.give_item2_select(kostum[3]) pc.give_item2_select(baslik[3]) return end elseif pc.count_item(istenilen) >= miktar[2] then local bilgiler = select(gorevler[1],gorevler[2],"Vazgeç ") if bilgiler == 3 then return end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) if bilgiler == 1 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end say_reward(""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[1]).." adet "..item_name(baslik[1]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[1]) pc.give_item2_select(kostum[1]) pc.give_item2_select(baslik[1]) return elseif bilgiler == 2 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end say_reward(""..miktar[2].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[2]).." adet "..item_name(baslik[2]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[2]) say_item_vnum(baslik[2]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[2]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[2]) pc.give_item2_select(kostum[2]) pc.give_item2_select(baslik[2]) return end elseif pc.count_item(istenilen) >= miktar[1] then local bilgiler = select(gorevler[1],"Vazgeç ") if bilgiler == 2 then return end say_title("[WINDOW_SIZE width;350|height;370]") say_title(mob_name(npc.get_race())) if bilgiler == 1 then if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end say_reward(""..miktar[1].." adet "..item_name(istenilen).." karşılığında,") say_reward(""..item_name(kostum[1]).." adet "..item_name(baslik[1]).." vereceğim.") say_item_vnum(kostum[1]) say_item_vnum(baslik[1]) say("") say("") say("") say("") local onay = select("Almak İstiyorum","Hayır, Kalsın") if onay == 2 then return end if kostum_baslik.kontrol(istenilen,miktar[1]) == true then return end pc.remove_item(istenilen, miktar[1]) pc.give_item2_select(kostum[1]) pc.give_item2_select(baslik[1]) return end end end end end
Güle güle kullanmanız dileğiyle.
HOCAM LUAYI EKLEDİM FAKAT Bİ TÜRLÜ OLMUYOR. NPCDEN SEÇİYORUM FAKAT DİREK KAPANIYOR BUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM ACABA
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)