cemalggevenc 1
cemalggevenc
Bvural41 1
Bvural41
yarka0000 1
yarka0000
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Space Pirates and Zombies

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xalpx373
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 187

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

E.png
skiden, Commodore 64 ve Amiga zamanlarında üstten bakışlı arcade oyunlarından yana çok ama çok mutluyduk. Sonra devreye 3. boyutun girmesiyle arcade oyunları da unutulmaya başlandı. Bu duruma çok üzülen iki oyun yapımcısı MinMax Games adlı firmayı kurdular ve kendi hayallerindeki oyunlarını geliştirmeye başladılar. Baştan sadece uzayda geçen bir arcade oyunu olması planlanan Space Pirates and Zombies (SPAZ) giderek büyüdü ve bir çok türün karışımı olan bir oyun olarak karşımıza çıktı, iyi ki de çıktı. SPAZ'ı beta sürecinden beri takip ediyor ve merakla bekliyordum (evet, bağımsız oyunlara aşığım. Millet, Battlefield 3 betasını beklerken ben bu tür oyunların betasını bekliyorum). Sonunda 15 Ağustos 2011 tarihinde oyunun 1.0 sürümü piyasaya sürüldü ve ben de direkt olarak oyuna daldım. Bakalım SPAZ beklentilerimizi karşılamış mı?

Uzayda yaşam vardır diye uzun zamandır haykırıyorum!

SPAZ'a ilk olarak baktığımızda eski, üstten bakışlı arcade oyunlarını görüyoruz. Ancak oyunu yakından incelemeye başladığımızda oyunda strateji ve RPG öğelerinin de olduğunu ve bu öğelerin oyuna oldukça güzel bir şekilde yedirildiğini de anlıyoruz. Oyunun oynanışından bahsetmeden önce isterseniz biraz oyunun hikayesine bakalım. SPAZ, dünyanın artık yaşanılamaz bir hale geldiği bir gelecekte geçiyor. Dünya yaşanılmaz olduğu için insanoğlu uzaya çıkıyor ve yaşanılacak gezegenler arıyor. Uzayda ise "Rez" adı verilen çok değerli bir maden buluyorlar ve bunu elde edebilmek için galakside ayrılıklar yaşanıyor. Ortaya UTA (United Terran Alliance), sivil halk ve zombiler (zombiler her yerde var demek ki) olmak üzere 3 adet ırk çıkıyor. İşte böyle bir evrende siz de bir korsan filosunu yönetiyorsunuz, amacınız olabildiğince zengin olmak ve galaksinin tam ortasına ulaşıp en değerleri madenleri ele geçirmek. Tabii bu göründüğü kadar kolay değil. Oyuna ilk başladığınızda sizden galaksinin boyutunu seçmeniz isteniyor, bunu kafanıza göre belirleyebiliyorsunuz ve her yarattığınız galaksi birbirinden farklı oluyor. Yani ne zaman yeni bir oyuna başlarsanız her şey tamamiyle farklı oluyor. Galaksiyi yarattığınızda ise oyunun alıştırma bölümleri başlıyor, bu bölümlerde oyunun mekanikleri anlatılıyor ve yararlı bilgiler veriliyor (isterseniz bu bölümleri geçebiliyorsunuz da). Size oyun boyunca görevler veriliyor, bu görevleri isterseniz yapıyorsunuz isterseniz de es geçiyorsunuz ve oyunda kafanıza göre takılabiliyorsunuz. Yani oyunu nasıl oynayacağınız tamamiyle sizin elinizde.

i1.jpg

SPAZ'ın oynanışı aynı eski üstten bakışlı arcade oyunları gibi, uzay geminizi kontrol ediyorsunuz ve düşman gemilerini vuruyorsunuz. Oyunun oynanışı oldukça güzel, klavye ve fare ile rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. SPAZ'ı eski bu tür oyunlardan ayıran ise RPG ve strateji öğeleri. Oyundaki görevleri yaptıkça deneyim puanları (teknik bilgi desek daha doğru olur) kazanıyorsunuz, seviye atlıyorsunuz ve gemilerinize yeni özellikler ekleyebiliyorsunuz. "Gemileriniz" dedim farkındaysanız, oyunda sadece bir gemiyi yönetmiyorsunuz. Ana geminizde hangarlarınız var ve bu hangar sayısı oyunda ilerledikçe artıyor, yani 5, 6 gemi ile uzayda dolaşabiliyorsunuz. Siz sadece bir gemiyi yönetiyorsunuz diğer gemileri ise yapay zeka yönetiyor. Tabii gemiler arasında geçişler de yapabiliyorsunuz. Yapay zekanın gemileri nasıl yöneteceğini de ayarlayabiliyorsunuz bu durumda da devreye oyunun stratejik özelliği giriyor. Düşman gemilerini vurdukça gemilerden düşen bilgileri ele geçirip o gemileri sizler de üretebiliyorsunuz. Ürettiğiniz gemilerin her şeyini değiştirebiliyorsunuz (2 adet lazer silahı mı olsun, veya sağından lazer atsın solunda da roket atsından gibisinden). Bunların haricinde SPAZ bizlere yaşayan bir galaksi sunuyor, oyunda yaptığınız her şey tüm galaksiyi ekliyor. Örneğin sivil halka yardım ederseniz onlar sizi sevmeye başlıyor ancak UTA bu durumdan hoşnut olmuyor ve sizi gördüğü yerde saldırabiliyor. Aynı şekilde bir ırk tarafından sevilmediğiniz bir gezegende iseniz onların marketinde alışveriş yapamıyorsunuz. Ortaya bir de zombiler çıkınca oyun tadından yenmiyor ve sizi sürükleyip götürüyor. Gördüğünüz gibi başta oldukça basit gibi görünen SPAZ aslında oldukça geniş bir oyun.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri