Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar.
Geçtiğimiz günlerde FuryMT2 istemcisini unpack edip detaylı bir şekilde incelemeye başladım. Açıkçası ilk başta sıradan bir analiz olacağını düşünüyordum. Ancak client tarafında biraz daha derine indikçe karşıma çıkan bazı kodlar beni gerçekten şaşırttı.
İnceleme sırasında istemci içerisinde sunucu bilgileri, sistem komutlarını çalıştırmaya yönelik fonksiyonlar (os.system gibi) ve normal bir oyun istemcisinde neden bulunduğu sorgulanabilecek bazı kod parçalarıyla karşılaştım. Bu durum bende ciddi güvenlik soru işaretleri oluşturdu.
Buradan kesin olarak "istemci zararlıdır" demek teknik olarak doğru olmaz. Ancak kaynağını bilmediğiniz istemcileri bilgisayarınızda çalıştırmadan önce mutlaka araştırın. Özellikle yönetici yetkisi isteyen, işletim sistemiyle etkileşime giren veya beklenmedik işlemler yapan uygulamalar konusunda dikkatli olun. Oyun oynamak uğruna bilgisayarınızın güvenliğini riske atmaya değmez.
Bu paylaşımın amacı kimseyi karalamak değil; teknik inceleme sonucunda dikkatimi çeken noktaları oyuncularla paylaşmak ve insanların daha bilinçli hareket etmesini sağlamak. Eğer geliştirici ekibinin bu kodlarla ilgili teknik bir açıklaması varsa, bunu şeffaf bir şekilde paylaşmaları hem kendileri hem de oyuncular açısından en doğru yaklaşım olacaktır.
Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
Sizce bir oyun istemcisinde bu tarz kodların bulunması normal mi? Daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı? Eğer istemciyi siz de analiz ettiyseniz veya teknik bilginiz varsa, kendi bulgularınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Geçtiğimiz günlerde FuryMT2 istemcisini unpack edip detaylı bir şekilde incelemeye başladım. Açıkçası ilk başta sıradan bir analiz olacağını düşünüyordum. Ancak client tarafında biraz daha derine indikçe karşıma çıkan bazı kodlar beni gerçekten şaşırttı.
İnceleme sırasında istemci içerisinde sunucu bilgileri, sistem komutlarını çalıştırmaya yönelik fonksiyonlar (os.system gibi) ve normal bir oyun istemcisinde neden bulunduğu sorgulanabilecek bazı kod parçalarıyla karşılaştım. Bu durum bende ciddi güvenlik soru işaretleri oluşturdu.
Buradan kesin olarak "istemci zararlıdır" demek teknik olarak doğru olmaz. Ancak kaynağını bilmediğiniz istemcileri bilgisayarınızda çalıştırmadan önce mutlaka araştırın. Özellikle yönetici yetkisi isteyen, işletim sistemiyle etkileşime giren veya beklenmedik işlemler yapan uygulamalar konusunda dikkatli olun. Oyun oynamak uğruna bilgisayarınızın güvenliğini riske atmaya değmez.
Bu paylaşımın amacı kimseyi karalamak değil; teknik inceleme sonucunda dikkatimi çeken noktaları oyuncularla paylaşmak ve insanların daha bilinçli hareket etmesini sağlamak. Eğer geliştirici ekibinin bu kodlarla ilgili teknik bir açıklaması varsa, bunu şeffaf bir şekilde paylaşmaları hem kendileri hem de oyuncular açısından en doğru yaklaşım olacaktır.
Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
Sizce bir oyun istemcisinde bu tarz kodların bulunması normal mi? Daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı? Eğer istemciyi siz de analiz ettiyseniz veya teknik bilginiz varsa, kendi bulgularınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Konuyu inceledim 2. görselde gösterdiğin kod doğrudan bu regeditdeki exeleri silmeye yarıyor muhtemelen hile kullanan insanları yada sinir oldukları insanları fişleyip bilgisayarlarını çökertmeyi hedeflemişl olabilir
Arkadaşlar Bu konu İçeriğinden farklı yerlere çekilmeye başladı. Birbirinize çamur atmaktan başka birşey yazdığınız malesefki gözükmüyor. Bu tarz Usluplara gerek duymadan. Forum kurallarınca birbirinize Argo sözler ve İftiralarla mesaj yazmanız Etik bir durum değildir. Kişi Tarafınınca mahkemede temmize çıktığını beyan etmiş bu husus üzerine forumdaki hesaplarının banı kaldırılmış. Aksi Durum olsaydı forumdaki banı kaldırılmazdı. Bu konulara bakarak birşey demek etik bir davranış olmaz. Mahkeme nezlince suçlu bulunmamış ve burada "DOLANDIRICI" yaftası vurarak iftira atmış oluyorsunuz. Bu tarz durumlara ve yazılan mesajlarınızı dikkat etmeniz gerekmektedir. Anlayışınız için Teşekkür eder İyi Forumlar Dilerim.
Aynı forumu kullanmak bana dokunuyor.Uza yol al dostumköyüne ilerle şikayeti olan versin mahkemeye sana dokunan ne
Başkasının ürünlerini insanlara satmaya utanmayan biri ders veriyor bana bak seen ne güzel developer olmuşsun puhahahahha
Sitemde bulunan hiçbir ürünün satışını bugüne kadar görmedim. Global sistemlerin altında da zaten bunların sadece ekleme ücreti karşılığında yapıldığı açıkça yazıyor. Onları siteme koyma sebebim satış yapmak değil senin gibi en basit işleri bile beceremeyip insanların parasına göz dikenler için sadece bir vitrinden ibaret. Eğer sitemde bulunan herhangi bir ürünü sahibinin sattığına dair tek bir örnek gösterebilirsen, o ürünü kaldırırım.
Developerlik kısmına gelirsek sattığın LOM sisteminden çapın belli. Nerden gördün dersen sattığın müsterideki sorunlarını ben çözmüştüm gerçi onu da dişli birine denk gelince parasını iade etmek zorunda kalmıştın, değil mi? O kısmı atlamışım.
Hilecilere özel bi ban sistemi gibi bişey yapılmış olabilir uzun süredir aktif olan bi sunucudan bahsediyoruz genelde server sahipleri böyle kodllar kullanabilir en son benim bile aklımdan geçiyordu hilecilerin pcsini silme vs.
furyden gene ne çalabiliriz diye bakıyordum desene sen şuna
bunuda çal işte kullanırsınız siz. Ölü bir kod olduğu için hiç dikkatimi bile çekmemişti ama mantığı güzel dengesizleri uzaklaştırmak için harika bir yol olurdu. Çok şükür bizim sunucumuzda 2024 den bu yana hiç kimsenin bilgisayarına bir şey olmadı. Teşekkürler inceleme için
Çalacak başka birşey bulamadıysan başka files atayım onları da incele canım
bunuda çal işte kullanırsınız siz. Ölü bir kod olduğu için hiç dikkatimi bile çekmemişti ama mantığı güzel dengesizleri uzaklaştırmak için harika bir yol olurdu. Çok şükür bizim sunucumuzda 2024 den bu yana hiç kimsenin bilgisayarına bir şey olmadı. Teşekkürler inceleme için
Çalacak başka birşey bulamadıysan başka files atayım onları da incele canımHer ne olursa olsun regedite dokunmak suçtur bunu normalmiş gibi anlatmak doğru değil çözümü başka şekilde halletmek gerekir
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 2, Üye: 1, Misafir: 1)