Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Altın Konu Blasphemous 2 İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Blasphemous 2 İnceleme

İlk Oyunun Üstüne Koyan Devam
Blasphemous 2, ilk oyundaki o boğucu dini kâbus havasını alıp daha akıcı, daha okunur ve bence daha oynanabilir bir hale getirmiş. Cvstodia yine günah, ceza, mucize ve acı üzerinden ilerleyen tuhaf bir dünya ama bu kez haritada gezmek daha keyifli. İlk oyunu seven biri için tanıdık bir karanlık var; yeni başlayacak biri içinse daha derli toplu bir metroidvania yapısı sunuyor.

1.jpg

Silahların Farkı Hissediliyor
Oyunun en güzel tarafı, başlangıçta seçtiğiniz silahın gerçekten oyun tarzınızı değiştirmesi. Ruego Al Alba daha dengeli, Veredicto ağır ama vurduğu yerde ses getiriyor, Sarmiento ve Centella ise hızlı oynamayı sevene gidiyor. Ben en çok silahların sadece hasar için değil, keşifte de işe yaramasını sevdim. Yeni bir yetenek alınca eski bölgeye dönüp daha önce ulaşamadığınız bir yere çıkmak o klasik metroidvania zevkini güzel veriyor.

2.jpg

Sert Ama Daha Az Hırçın
Boss savaşları hâlâ kolay değil; bazı saldırı düzenlerini öğrenmeden geçmeniz pek mümkün olmuyor. Yine de oyun ilkine göre daha az inatçı hissettiriyor. Platform kısımları, kısa yollar ve kayıt noktaları daha insaflı. Hikâye tarafı herkesin seveceği kadar açık değil, bol bol sembol ve ağır anlatım var. Ama gotik atmosfer, tok dövüş hissi ve keşif döngüsü bir araya gelince Blasphemous 2 türü sevene çok rahat önerilecek bir devam oyunu oluyor.

Benim gözümde oyunun en iyi tarafı, zorluğu sadece oyuncuyu yormak için kullanmaması. Yeni bir silahla haritanın başka bir yerine açılmak, birkaç saat önce anlam veremediğiniz kapının aslında ne işe yaradığını görmek oyunu diri tutuyor.

İyi Forumlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri