noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Orkestralı Kurtarma

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,959
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,966
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Orkestralı kurtarma, Azure Site Recovery hizmetinin özelliklerinden biridir. Azure Site Recovery, birincil sitede bir arıza durumunda uygulamaların kurtarılmasını otomatikleştirir. Bu kurtarma, çok katmanlı iş yüküne sahip olsalar bile uygulamaları geri yüklemek için koordineli bir şekilde yapılır. Çok katmanlı uygulamalarla, hizmeti hızlı bir şekilde geri yüklemek için koordineli bir kurtarma şarttır; bu da BT felaket ve kurtarma görevlerinin zorlu bir parçasıdır. Ancak bulut teknolojisiyle bu, çok basit ve kolay bir görev haline gelmiştir.

Orkestralı site kurtarmayı etkinleştirmek için bir kurtarma planı oluşturmanız gerekir. Bu, Azure Yönetim portalında yapılabilir. Felaket kurtarma için oluşturulan planlar, hizmeti kesintiye uğratmadan test edilebilir.

Site Kurtarma Kasası Oluşturma

Adım 1 − Azure yönetim portalınıza giriş yapın.

Adım 2 − Sol alt köşede Yeni'ye tıklayın.

1.jpg

3. Adım − Veri Hizmetleri → Kurtarma Hizmetleri −> Site Kurtarma Kasası → Hızlı Oluştur'a tıklayın.

4. Adım − Adı girin ve bölgeyi seçin. Bu kasanın sanal makinelerin ve ağların bulunduğu bölgeyle aynı bölgede olduğundan emin olun.

5. Adım − Aşağıdaki ekrana yönlendirileceksiniz. Aşağıdaki ekranda bir açılır menü göreceksiniz. Açılır menüyü genişlettiğinizde, kurtarmanın yapılandırılabileceği farklı senaryoları göreceksiniz.

2.jpg

Burada, kuruluşun gereksinimlerine göre kurtarma senaryosunu seçmeniz gerekiyor. Her senaryoyu ayrıntılı olarak ele alalım:

Şirket İçi VMM Sitesi ile Azure Arasında

Bu senaryoda, şirket içi sanal makineler Azure'a çoğaltılır. Bu şirket içi kaynaklar için birkaç ön koşul vardır:

Sanal makine sunucusu Windows Server 2012 R2 üzerinde çalışmalıdır.

Sanal makine sunucusunun korunacak en az bir bulutu olmalıdır.

Bulutta en az bir VMM ana bilgisayar grubu ve Hyper-V ana bilgisayar sunucusu veya Hyper-V ana bilgisayar sunucusunda küme ve sanal makine bulunmalıdır.

Site kurtarma kurulumu oldukça metodolojik bir işlemdir. Yukarıda belirtilen tüm ön koşullara hazır değilseniz, görevdeki birkaç adımı tamamladıktan sonra geri dönmeniz gerekebilir.

3.jpg

Bu senaryoyu açılır menüden seçtiğinizde, yukarıdaki resimde daire içine alınmış beş adımı izlemeniz gerekir.

Yerel Hyper-V Sitesi ile Azure Arasında

Bu seçenek, yerel Hyper-V sunucusunda bulunan sanal makinelerin çoğaltılması için seçilir. Hyper-V sunucusu çalışıyor ancak VMM kullanılamıyorsa bu seçim uygundur.

Önkoşullar (yerel)

Yerel sunucu, Hyper-V rolüne sahip Windows Server 2012 R2 olmalıdır.
Hyper-V'de en az bir sanal makine bulunmalıdır.

4.jpg

VMware/Fiziksel Sunucuya Sahip Şirket İçi Site ile Azure Arasında
Bu senaryo, fiziksel sunucuları Azure'a kopyalar. Ayrıca, şirketinizde bulunan VMware sanal makinelerini kopyalamanız gerektiğinde açılır menüden bu seçeneği seçmeniz gerekir. Veriler internet üzerinden kopyalanarak koruma çeşitli şekillerde sağlanır. Dağıtıma başlamadan önce aşağıdaki terimleri bilmeniz gerekir. Bu senaryoda site kurtarma kurulumu sırasında aşağıdaki sunucuları yapılandıracaksınız:

İşlem Sunucusu: Korunan öğelerin verileri önce işlem sunucusuna gönderilir, burada önbelleğe alınır, sıkıştırılır ve şifrelenir. Ardından veriler ana hedef sunucuya gönderilir.

Yapılandırma Sunucusu: Bu sunucu, korunan öğeler, işlem ve ana hedef sunucu arasında bir iletişim bağlantısıdır.

Ana Hedef Sunucu: Ana hedef sunucu, korunan öğelerden kopyalanan verileri depolar.

5.jpg

İki Şirket İçi VMWare Sitesi Arasında

6.jpg

İki Şirket İçi VMM Sitesi ve SAN Dizi Uygulaması Arasında

7.jpg

Bu senaryoda, şirket içi VMM sitesi başka bir siteye kopyalanır. Bu sitedeki Hyper-V sanal makineleri, Depolama Dizisi Tabanlı (SAN) çoğaltma yoluyla korunur. Bir kuruluş, mevcut bir SAN altyapısına sahipse bu seçenekten yararlanabilir.

Önkoşullar
Aşağıdaki görsel, bu senaryonun uygulanması için gerekli önkoşulları açıklamaktadır.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Kurtarma Planı Oluşturma
Seçtiğiniz senaryolardan biri için site kurtarma ayarlarını tamamladıktan sonra, yönetim portalınızda kurtarma işlemini yönetmek için bir kurtarma planı oluşturmanız gerekecektir.

Adım 1 − Yönetim portalında, üzerinde çalıştığınız Azure Site Recovery kasasına gidin.

Adım 2 − Üst menüden Kurtarma Planları'nı seçin. Senaryo seçiminize ve kurtarma kasasında kayıtlı kaynaklara bağlı olarak farklı seçenekler göreceksiniz.

Adım 3 − İstediğiniz gibi site kurtarma için kurtarma planı oluşturabilirsiniz. Ayrıca, işlemde herhangi bir adımı atlamış olmanız durumunda ön koşul görevlerini de size bildirecektir.

Adım 4 − Burada oluşturulan özelleştirilmiş plan, kurtarma işlemini yönetmek için arıza durumunda çalıştırılabilir. Hizmetler ikincil bir sitede kullanılabilir hale getirilebilir.​

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri