Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Trafik Yöneticisi

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
Gold Üye
Gümüş Üye
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,209
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,971
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
2,025
DevLira
6
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Öncelikle Azure trafik yöneticisinin sağladığı hizmetin ne olduğunu anlayalım. Temel olarak, bu hizmet Azure'da barındırılan hizmetlerin trafik yükünü dengeler. Yönlendirme politikası istemci tarafından tanımlanır ve Azure'da barındırılan hizmetlere gelen trafik, belirlenen politikalara göre yönlendirilir. Trafik yöneticisi DNS tabanlı bir hizmettir. Bu nedenle, uygulamaların kullanılabilirliğini ve performansını artıracaktır.

Şimdi Azure'da trafik yöneticisini nasıl oluşturup yapılandıracağımıza bakalım.

Trafik Yöneticisi Oluşturma
Adım 1 − Azure yönetim portalına giriş yapın ve sol alt köşedeki Yeni'ye tıklayın.

Adım 2 − Ağ Hizmetleri → Trafik Yöneticisi → Hızlı Oluştur'u seçin.

1.jpg

3. Adım − DNS önekini girin ve Yük Dengeleme Yöntemini seçin.

Bu açılır menüde üç seçenek bulunmaktadır.

Performans − Bu seçenek, iki farklı konumda uç noktalarınız olduğunda idealdir. Bir DNS isteği geldiğinde, kullanıcıya en yakın bölgeye yönlendirilir.

Dönüşümlü Dağıtım − Bu seçenek, trafiği birden fazla uç nokta arasında dağıtmak istediğinizde idealdir. Trafik, sağlıklı bir uç nokta seçilerek dönüşümlü olarak dağıtılır.

Yedekleme − Bu seçenekte, birincil bir erişim noktası kurulur, ancak arıza durumunda yedek olarak alternatif uç noktalar kullanılabilir hale getirilir.

4. Adım − İhtiyaçlarınıza göre bir yük dengeleme yöntemi seçebilirsiniz. Burada performansı seçelim.

5. Adım − Oluştur'a tıklayın.

Trafik yöneticisinin oluşturulduğunu ve yönetim portalınızda görüntülendiğini göreceksiniz. Yapılandırılana kadar durumu etkin olmayacaktır.

2.jpg

Trafik Yöneticisi Aracılığıyla İzlenecek Uç Noktalar Oluşturma
Adım 1 − Çalışmak istediğiniz yönetim portalının sol panelinden Trafik Yöneticisi'ni seçin.

Adım 2 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üst yatay menüden Uç Noktalar'ı seçin. Ardından Uç Nokta Ekle'yi seçin.

3.jpg

Adım 3 − Aşağıdaki resimde gösterilen ekran görünecektir. Hizmet türünü seçin ve o hizmetin altındaki öğeler listelenecektir.

Adım 4 − Hizmet uç noktalarını seçin ve devam edin.

4.jpg

Politikayı Yapılandırın
Adım 1 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üst menü çubuğunda Yapılandır'a tıklayın.

Adım 2 − DNS Yaşam Süresi (TIL) değerini girin. Bu, bir istemcinin/kullanıcının belirli bir uç noktayı kullanmaya devam edeceği süredir. Örneğin, 40 saniye girerseniz, trafik yönetim sistemindeki değişiklikler için trafik yöneticisi her 40 saniyede bir sorgulanacaktır.

5.jpg

3. Adım − Burada, açılır menüden istediğiniz yöntemi seçerek yük dengeleme yöntemini değiştirebilirsiniz. Burada, daha önce seçtiğimiz gibi Performans'ı seçelim.

6.jpg

Adım 4 − Aşağıya doğru kaydırdığınızda, İzleme Ayarları başlığını göreceksiniz. İzlenecek hizmet için protokolü seçebilir, port numarasını ve göreceli yolu girebilirsiniz.​

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri