Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
DEVLOPER 1
DEVLOPER
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Microsoft Azure - Siteler Arası Bağlantı

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Çoğu kuruluşun zaten kendi tesislerinde bir ağı vardır ve her şeyi buluta taşımak yerine bunu Windows Azure'a bağlamak ister. Buna hibrit ağ bağlantısı da denir. Azure'daki sanal ağı, şirket içi ağa bağlamaktır. IP adresleri, alt ağ oluşturma ve varsayılan ağ geçitleri gibi ağ temellerini bilen biri için site-to-site bağlantı ağı kurmak oldukça kolaydır.

Bu durumda ağı yapılandırmadan önce gerekenler şunlardır:

Yapılandırılabilir bir VPN cihazı.
Bu VPN cihazı için harici IP adresi.
Site-to-Site Bağlantı Ağı Oluşturma
Adım 1 − Yeni → Ağ Hizmetleri → Sanal Ağ → Özel Oluştur'u seçin

1.jpg

Adım 2 − Ağın adını girin ve bölgeyi seçin.

Ekli dosyayı görüntüle

3. Adım − İsterseniz ad çözümlemesi için DNS adını girin, aksi takdirde Azure tarafından otomatik olarak yapılmasını istiyorsanız boş bırakabilirsiniz.

4. Adım − "Site-to-site VPN'i yapılandır" seçeneğini işaretleyin.

3.jpg

Adım 5 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi VPN cihazınızın bilgilerini adres alanına girin.

4.jpg

Adım 6 − Sanal ağınızın ayrıntılarını adres alanına girin.

5.jpg

Adım 7 − Alt ağları girdikten sonra, sanal ağınız için ağ geçidi alt ağını girin.

6.jpg

Adım 8 − İleri'ye tıklayın ve ağ oluşturulacaktır.

Adım 9 − Ağı seçin ve Kontrol Paneline gidin. Bunun için bir ağ geçidi oluşturmanız gerekecek.

Adım 10 − Ekranın altındaki Ağ Geçidi Oluştur'a tıklayın. Ağ geçidi oluşturulduktan sonra, Ağ Geçidi IP adresi sonraki ekranda görüntülenir.

Şimdi bu bilgileri kullanarak VPN cihazını yapılandırabilirsiniz.

Site-to-site bağlantı, point-to-site bağlantıdan daha hızlıdır. Veri aktarımını kolaylaştırır. Ağa erişmek için yalnızca paylaşılan bir anahtara ihtiyacınız vardır. Point-to-site bağlantının aksine, sanal makineyle bağlantı kurmak istediğiniz her makineye sertifika yüklemeniz gerekmez. Aslında, aynı paylaşılan anahtar her makine için çalışır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri