shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - CDN

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Önbellekleme, performans iyileştirmenin yollarından biridir. Windows Azure, bulut hizmetlerinin hızını artırmak için önbellekleme kullanır. İçerik Dağıtım Ağı (CDN), blob'lar ve diğer statik içerik gibi şeyleri bir önbelleğe yerleştirir. Bu işlem, verilerin stratejik olarak seçilmiş konumlara yerleştirilmesini ve önbelleğe alınmasını içerir. Sonuç olarak, kullanıcılara teslimat için maksimum bant genişliği sağlar. Bir uygulamanın kaynağının son kullanıcıdan çok uzakta olduğunu ve verileri almak için internet üzerinden birçok tur atıldığını varsayalım; CDN, bu durumda performansı iyileştirmek için çok yetkin bir çözüm sunar. Ek olarak, anlık yüksek yükü çok verimli bir şekilde ölçeklendirir.

CDN Oluşturma
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'na giriş yapın.

Adım 2 − Sol alt köşedeki 'Yeni'ye tıklayın.

Adım 3 − Uygulama Hizmetleri'ni ve ardından CDN'yi seçin.

Adım 4 − Hızlı Oluştur'a tıklayın. Aşağıdaki ekran açılacaktır.

1.jpg

Açılır pencerede üç alan göreceksiniz:

Abonelik: Abone olduğunuz aboneliklerin bir listesi olacak ve bunlardan birini seçebilirsiniz. Bu demoda, abonelik açılır menüsünde yalnızca bir seçenek vardı, o da mevcut abonelik olan BizSpark'tı.

Kaynak Türü: Bu açılır menü, bir kaynak türü seçmenizi isteyecektir. Entegre hizmette Web Uygulamaları, Bulut Hizmetleri, Depolama ve Medya Hizmetleri seçenekleri olacaktır.

Kaynak URL'si: Bu, açılır menüde seçilen kaynak türüne göre URL'leri gösterecektir.

5. Adım: İhtiyacınıza göre her açılır menüden bir seçenek seçin ve Oluştur'a tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi CDN uç noktası oluşturulur.

2.jpg

Özel Kaynak Bağlantıları için CDN Oluşturma
Haziran 2015'te, kullanıcıların özel bir kaynak belirtebileceği bir özellik daha eklendi. Daha önce yalnızca Azure hizmetleri CDN'ye bağlanabiliyordu, ancak artık bu hizmeti kullanarak herhangi bir web sitesi bağlanabilir.

Bir CDN hizmeti oluşturduğumuzda, Kaynak Türü açılır menüsünde aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Özel Kaynak seçeneği bulunur ve ardından URL alanında bağlantıyı belirtebilirsiniz.

3.jpg

CDN Yönetimi
Adım 1 − CDN hizmetleri listesinden yönetmek istediğiniz CDN'nin adına tıklayın.

Adım 2 − "CDN'yi yönet" seçeneğine tıklayın.

4.jpg

Ülke filtreleme − Web sitenizi belirli ülkelerde izin verebilir/engelleyebilirsiniz. Bu, verilerinizi daha iyi koruyacaktır.

Adım 3 − CDN'yi yönet'e tıkladığınızda, tarayıcınızın yeni bir sekmesinde aşağıdaki sayfaya yönlendirileceksiniz.

Adım 4 − Ekranın üst kısmındaki menü öğelerinden Ülke Filtreleme'ye tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Ülke Filtresi Ekle düğmesine tıklayın.

5.jpg

Adım 5 − Dizini belirtin ve İzin Ver/Engelle seçeneğini belirleyin.

6.jpg

Adım 6 − Sonraki ekranda ülkeyi seçin ve işlem tamamlanmış olur.

7.jpg

Sıkıştırma − Dosyaların sıkıştırılmasına olanak tanır. Sıkıştırmayı etkinleştirebilir/devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca dosya türünü de belirtebilirsiniz.

Adım 7 − Önbellek Ayarları'na tıklayın ve sayfanın en altına kaydırın.

Adım 8 − Sıkıştırma Etkin'i seçin ve Güncelle düğmesine tıklayın. Varsayılan olarak, sıkıştırma devre dışıdır.

8.jpg

Analizler − Bu bölümde çok faydalı rakamlar görebilirsiniz. Örneğin, genel isabet sayısı veya belirli bir coğrafi bölgedeki isabet sayısı. Rapor ayrıca, CDN uç noktalarından kaç kez istek gönderildiğini ve bunlardan kaçının orijinal sunucuya geri döndüğünü de gösterecektir.

Adım 9 − Sayfanın üst kısmındaki menü öğelerinden Analizler'e tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi sol panelde tüm raporların listesini göreceksiniz.

9.jpg

Adım 10 − Ayrıca, sağ üst köşedeki Excel simgesine tıklayarak raporu Excel dosyası olarak indirebilirsiniz.

Özel Alan Adı Eşleme
Azure hizmeti tarafından otomatik olarak oluşturulan CDN uç noktası yerine özel bir alan adı kullanmak isteyebilirsiniz. Windows Azure, özel bir alan adını uygulamanızın CDN uç noktasına eşlemenizi sağlayan yeni bir özellik sunmuştur. Azure Portal'da bunun nasıl yapıldığını görelim.

Adım 1 − Alttaki yatay menüde Alan Adını Yönet düğmesine tıklayın.

10.jpg

Adım 2 − Özel URL'yi metin kutusuna girin ve işlem tamam.

11.jpg

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri