- Konular
- 1,207
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 5,958
- Altın Konu
- 410
- Başarım Puanı
- 349
- MmoLira
- 45,963
- DevLira
- 3
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Güvenlik, kullanıcıların kuruluşun uygulamalarına, platformlarına ve portallarına erişimini yönetmekle ilgilidir. Active Directory, kullanıcı veritabanını korumalı bir şekilde yönetmek için kullanılır. Windows Azure da kullanıcıları ve parolalarını güvende tutmak için aynı tür hizmeti sağlar. Active Directory, kullanıcı oluşturmanıza, rollerini yönetmenize, erişim izni vermenize ve silmenize olanak tanıyan bir özelliktir.
Active Directory Oluşturma
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'nda oturum açın.
Adım 2 − Yeni'ye ve ardından Uygulama Hizmetleri'ne tıklayın.
3. Adım − Active Directory'ye ve ardından Dizin'e tıklayın.
4. Adım − Özel Oluştur'a tıklayın.
Adım 5 − Bilgileri girin ve işlem tamam. Aşağıdaki resimde tutpoint alan adıdır. Geçici bir DNS olan bir alan adı girin. Dizini oluşturulduktan sonra, bunu kendi alan adınıza eşleyebilirsiniz.
Özel Bir Etki Alanı Eşleme
Windows Azure'da bir dizin oluştururken geçici bir etki alanı adı sağladığınız için, bu işlevi kullanarak onu kendi etki alanınıza eşleyebilirsiniz.
Adım 1 − Dizin listenizdeki dizin adına tıklayın.
Adım 2 − Üst menü öğelerinden Etki Alanları'na tıklayın.
Adım 3 − Özel Bir Etki Alanı Ekle'ye tıklayın.
Adım 4 − Açılan ekranda bilgilerinizi girin. Gerekirse tek oturum açma seçeneğini tercih edebilirsiniz.
Kullanıcı Oluşturma
Adım 1 − Ekranın altındaki Kullanıcı Ekle düğmesine tıklayın.
Adım 2 − Aşağıdaki ekran açılır. Yeni bir kullanıcı oluşturabilir veya mevcut bir Microsoft hesabını bağlayabilirsiniz. Hatta Azure'daki başka bir dizinden kullanıcı içe aktarabilirsiniz. Burada "Yeni kullanıcı oluştur" seçeneğini seçelim.
3. Adım − Sonraki ekranda kullanıcı adını girin.
Adım 4 − Diğer ayrıntıları girin ve kullanıcı için rolü seçin.
Adım 5 − İleri okuna tıklayın; bu, uygulamanız için bir kullanıcı oluşturacak ve kullanıcı tarafından değiştirilebilen geçici bir parola verecektir.
Azure Active Directory ile Entegrasyon
Adım 1 − Ekranın üst kısmında bulunan Uygulama'yı bulun ve tıklayın.
Adım 2 − Ekranın alt kısmında görüntülenen Ekle'ye tıklayın. Ekranda aşağıdaki resimde gösterilen bir açılır pencere görünecektir.
3. Adım − İlk seçeneğe tıklarsanız, bir sonraki ekrana yönlendirileceksiniz. Uygulamanın adını girip sihirbazı takip edebilirsiniz.
Adım 4 − Benzer şekilde, "Ne yapmak istiyorsunuz?" açılır penceresinde ikinci seçeneği seçerseniz, aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi galeriden bir uygulama seçmenize olanak tanır.
Şirket İçi Active Directory Entegrasyonu
Azure Active Directory, bulutta bir Active Directory çalıştırmanıza ve bunu şirket içi Active Directory'nize bağlamanıza olanak tanır. Temel olarak, şirket içi makinenizde bulunan kullanıcı veritabanınızı bulutta kopyalar. Ayrıca, şirket içinde değişiklik yapıldığında otomatik olarak senkronize olur.
Üst menüden Dizin Entegrasyonu'na tıklayın. Şirket içi bir dizin, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üç adım kullanılarak bağlanabilir.
Raporlar
Bu, Active Directory'nin çok kullanışlı bir özelliğidir; bir kullanıcının kaç kez oturum açtığı veya bilinmeyen bir cihazdan oturum açma gibi farklı raporları burada görebilirsiniz.
Active Directory Oluşturma
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'nda oturum açın.
Adım 2 − Yeni'ye ve ardından Uygulama Hizmetleri'ne tıklayın.
3. Adım − Active Directory'ye ve ardından Dizin'e tıklayın.
4. Adım − Özel Oluştur'a tıklayın.
Adım 5 − Bilgileri girin ve işlem tamam. Aşağıdaki resimde tutpoint alan adıdır. Geçici bir DNS olan bir alan adı girin. Dizini oluşturulduktan sonra, bunu kendi alan adınıza eşleyebilirsiniz.
Özel Bir Etki Alanı Eşleme
Windows Azure'da bir dizin oluştururken geçici bir etki alanı adı sağladığınız için, bu işlevi kullanarak onu kendi etki alanınıza eşleyebilirsiniz.
Adım 1 − Dizin listenizdeki dizin adına tıklayın.
Adım 2 − Üst menü öğelerinden Etki Alanları'na tıklayın.
Adım 3 − Özel Bir Etki Alanı Ekle'ye tıklayın.
Adım 4 − Açılan ekranda bilgilerinizi girin. Gerekirse tek oturum açma seçeneğini tercih edebilirsiniz.
Kullanıcı Oluşturma
Adım 1 − Ekranın altındaki Kullanıcı Ekle düğmesine tıklayın.
Adım 2 − Aşağıdaki ekran açılır. Yeni bir kullanıcı oluşturabilir veya mevcut bir Microsoft hesabını bağlayabilirsiniz. Hatta Azure'daki başka bir dizinden kullanıcı içe aktarabilirsiniz. Burada "Yeni kullanıcı oluştur" seçeneğini seçelim.
3. Adım − Sonraki ekranda kullanıcı adını girin.
Adım 4 − Diğer ayrıntıları girin ve kullanıcı için rolü seçin.
Adım 5 − İleri okuna tıklayın; bu, uygulamanız için bir kullanıcı oluşturacak ve kullanıcı tarafından değiştirilebilen geçici bir parola verecektir.
Azure Active Directory ile Entegrasyon
Adım 1 − Ekranın üst kısmında bulunan Uygulama'yı bulun ve tıklayın.
Adım 2 − Ekranın alt kısmında görüntülenen Ekle'ye tıklayın. Ekranda aşağıdaki resimde gösterilen bir açılır pencere görünecektir.
3. Adım − İlk seçeneğe tıklarsanız, bir sonraki ekrana yönlendirileceksiniz. Uygulamanın adını girip sihirbazı takip edebilirsiniz.
Adım 4 − Benzer şekilde, "Ne yapmak istiyorsunuz?" açılır penceresinde ikinci seçeneği seçerseniz, aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi galeriden bir uygulama seçmenize olanak tanır.
Şirket İçi Active Directory Entegrasyonu
Azure Active Directory, bulutta bir Active Directory çalıştırmanıza ve bunu şirket içi Active Directory'nize bağlamanıza olanak tanır. Temel olarak, şirket içi makinenizde bulunan kullanıcı veritabanınızı bulutta kopyalar. Ayrıca, şirket içinde değişiklik yapıldığında otomatik olarak senkronize olur.
Üst menüden Dizin Entegrasyonu'na tıklayın. Şirket içi bir dizin, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üç adım kullanılarak bağlanabilir.
Raporlar
Bu, Active Directory'nin çok kullanışlı bir özelliğidir; bir kullanıcının kaç kez oturum açtığı veya bilinmeyen bir cihazdan oturum açma gibi farklı raporları burada görebilirsiniz.