Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Güvenlik

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Güvenlik, kullanıcıların kuruluşun uygulamalarına, platformlarına ve portallarına erişimini yönetmekle ilgilidir. Active Directory, kullanıcı veritabanını korumalı bir şekilde yönetmek için kullanılır. Windows Azure da kullanıcıları ve parolalarını güvende tutmak için aynı tür hizmeti sağlar. Active Directory, kullanıcı oluşturmanıza, rollerini yönetmenize, erişim izni vermenize ve silmenize olanak tanıyan bir özelliktir.

Active Directory Oluşturma
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'nda oturum açın.

Adım 2 − Yeni'ye ve ardından Uygulama Hizmetleri'ne tıklayın.

1.jpg

3. Adım − Active Directory'ye ve ardından Dizin'e tıklayın.

4. Adım − Özel Oluştur'a tıklayın.

2.jpg

Adım 5 − Bilgileri girin ve işlem tamam. Aşağıdaki resimde tutpoint alan adıdır. Geçici bir DNS olan bir alan adı girin. Dizini oluşturulduktan sonra, bunu kendi alan adınıza eşleyebilirsiniz.

61c63881-6724-4e9e-b38f-e3b9eb3e7a81.png

Özel Bir Etki Alanı Eşleme
Windows Azure'da bir dizin oluştururken geçici bir etki alanı adı sağladığınız için, bu işlevi kullanarak onu kendi etki alanınıza eşleyebilirsiniz.

Adım 1 − Dizin listenizdeki dizin adına tıklayın.

Adım 2 − Üst menü öğelerinden Etki Alanları'na tıklayın.

Adım 3 − Özel Bir Etki Alanı Ekle'ye tıklayın.

4.jpg

Adım 4 − Açılan ekranda bilgilerinizi girin. Gerekirse tek oturum açma seçeneğini tercih edebilirsiniz.

5.jpg

Kullanıcı Oluşturma
Adım 1 − Ekranın altındaki Kullanıcı Ekle düğmesine tıklayın.

1778282773792.png

Adım 2 − Aşağıdaki ekran açılır. Yeni bir kullanıcı oluşturabilir veya mevcut bir Microsoft hesabını bağlayabilirsiniz. Hatta Azure'daki başka bir dizinden kullanıcı içe aktarabilirsiniz. Burada "Yeni kullanıcı oluştur" seçeneğini seçelim.

7.jpg

3. Adım − Sonraki ekranda kullanıcı adını girin.

8.jpg

Adım 4 − Diğer ayrıntıları girin ve kullanıcı için rolü seçin.

9.jpg

Adım 5 − İleri okuna tıklayın; bu, uygulamanız için bir kullanıcı oluşturacak ve kullanıcı tarafından değiştirilebilen geçici bir parola verecektir.

Azure Active Directory ile Entegrasyon
Adım 1 − Ekranın üst kısmında bulunan Uygulama'yı bulun ve tıklayın.

Adım 2 − Ekranın alt kısmında görüntülenen Ekle'ye tıklayın. Ekranda aşağıdaki resimde gösterilen bir açılır pencere görünecektir.

10.jpg

3. Adım − İlk seçeneğe tıklarsanız, bir sonraki ekrana yönlendirileceksiniz. Uygulamanın adını girip sihirbazı takip edebilirsiniz.

114f22aa433734f626.jpg

Adım 4 − Benzer şekilde, "Ne yapmak istiyorsunuz?" açılır penceresinde ikinci seçeneği seçerseniz, aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi galeriden bir uygulama seçmenize olanak tanır.

12.jpg

Şirket İçi Active Directory Entegrasyonu
Azure Active Directory, bulutta bir Active Directory çalıştırmanıza ve bunu şirket içi Active Directory'nize bağlamanıza olanak tanır. Temel olarak, şirket içi makinenizde bulunan kullanıcı veritabanınızı bulutta kopyalar. Ayrıca, şirket içinde değişiklik yapıldığında otomatik olarak senkronize olur.

Üst menüden Dizin Entegrasyonu'na tıklayın. Şirket içi bir dizin, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üç adım kullanılarak bağlanabilir.

13.jpg

Raporlar
Bu, Active Directory'nin çok kullanışlı bir özelliğidir; bir kullanıcının kaç kez oturum açtığı veya bilinmeyen bir cihazdan oturum açma gibi farklı raporları burada görebilirsiniz.

14.jpg

Ekli dosyalar

• 1778282763981.png
    1778282763981.png
    327 KB · Görüntüleme: 0
Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri