Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Pokemon Pokopia: Mosslax Çeşitleri ve Etkileri Rehberi
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Bleak Beach’e ilk gittiğimde Mosslax’ı görünce direkt “bunu nasıl uyandıracağız ya” dedim. Çünkü bildiğin taş gibi yatıyor, üstü başı ot bitmiş Snorlax. Hikayede de öyle tek hamlede kalkmıyor zaten, baya zincir var.Önce bölgeyi açman gerekiyor, Wastelands tarafındaki ilerlemeyi yapmadan zaten oraya tam anlamıyla giremiyorsun. Sonra Bleak Beach’e gidince Pokemon Center kalıntıları, S.S. Anne tarafı falan derken bir tur dönüyorsun. Dağ tarafında kırılabilir bir duvar var, Rock Smash ile açılıyor. Orası genelde kaçıyor, Smearguru’nun atölyesini görürsen zaten tersine bakınca fark ediliyor.
Ama iş sadece oraya gitmek değil. Meowth’un evi, Trubbish işi, Pawmi ile ışık olayı falan var. Trubbish’in elektrik mevzusu tetiklenince bölge biraz “canlanıyor” gibi oluyor, oyun orada zaten seni yavaş yavaş Mosslax’a itiyor. En son Pokemon Center’ı kurmadan da tam aktif olmuyor, direkt yanına gidip uyandıramıyorsun yani.Uyandıktan sonra Mosslax farklı bir şeye dönüyor. Yiyecek veriyorsun, sana buff basıyor. Ama seçtiğin şey kalıcı değil, o günlük gidiyor. Biraz “bugün ne oynayacağız” kararı gibi.
Mesela basit şeyler (Leppa, Oran, Tomato falan) verirsen tüm Pokémonlarla ilişki kasma hızın artıyor. Çok düz ama her işe yarıyor.Rawst tarzı bitter şeyler daha çok loot şansı veriyor, ben bunu farm yaparken kullanıyorum genelde.Chesto verenler nadir Pokémon/feather olaylarını artırıyor, Ho-Oh Lugia görme ihtimali gibi şeyler.Aspear falan daha çok shop tarafını etkiliyor, iyi item gelme şansı artıyor ama çok hissedilir mi dersen bazen evet bazen boş.Spicy olanlar (carrot vs.) direkt spawn oranını yükseltiyor, yeni Pokémon ararken baya fark ediyor.Sweet tarafı da kazı/artefact işlerine giriyor, relic peşindeysen önemli.