Crimson Desert – Cradle of Defense görevini hızlı ve temiz geçme notları

CynexWorks

cynexwork.com.tr
Konular
284
Online süresi
14g 16944s
Reaksiyon Skoru
716
Altın Konu
27
Başarım Puanı
232
TM Yaşı
9 Yıl 19 Gün
MmoLira
3,595
DevLira
12

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Cradle of Defense’i ilk oynadığımda “tamam, üç bayrak diker çıkarım” diye girdim ama görev aslında daha sinsi: seni koca bir savaş alanına salıyor, bayrağı kaptığın anda da bütün karmaşayı üstüne çekiyor. Oyunun amacı çok basit görünüyor (3 noktaya bayrak), ama asıl mesele bayrağı taşıyıp yuvaya oturtana kadar kontrolü kaybetmemek.

Haritada üç hedef var: kuşatma cephaneliği, barut değirmeni ve Thalwynd. Oyun bir sıra öneriyor ama ben her zaman “kalabalık nerede daha az, oradan başla” kafasındayım. Çünkü bayrağı aldığın an yürüyüş hızın düşüyor, dönüşlerin ağırlaşıyor; o anda arkadan gelen iki kişi bile seni gereksiz yere düşürüp işi uzatabiliyor.

Bayrak taşıma kısmı normal bir “al–götür” değil; Nature’s Grasp ile bayrağı kaldırıyorsun, sonra ahşap platformlardan yukarı taşıyıp yuvaya yerleştiriyorsun. Burada benim fark ettiğim küçük ama önemli bir şey var: Bayrağı yerine takınca, o bölgede baskı bir anda gevşiyor. Yani bayrak sadece görev tik’i değil, sanki “bu alan artık bizim” düğmesi gibi çalışıyor.

Beni en çok zorlayan kısım, bayrağı taşırken gelen grapple tipleri oldu. Yakalanınca QTE çıkıyor; kaçırırsan hem canın gidiyor hem de “bayrak nerede kaldı” diye geri dönüyorsun. Bu yüzden görevde tek bir alışkanlık edindim: Bayrağı almadan önce çevredeki en yakın 5–6 düşmanı temizle. Tam tersi (bayrağı alıp kaçma) genelde daha çok zaman kaybettiriyor.

Silah tarafında kalabalık görünce sabit bir “favori” var: Tauria Curved Sword’un ağır saldırısı sürüyü dağıtmakta çok iyi. Nature’s Echo açıksa daha da rahatlıyorsun, ama yoksa da dert değil; sadece biraz daha fazla dodge + sabır istiyor.

Bir de barut değirmeni hattında (genelde o taraflarda) uzaktan vuran kuleler/topçular olabiliyor. İlk sefer “bayrakla bu ateşin altından geçilmez” diye düşünmüştüm ama geçiliyor: Nature’s Grasp ile bayrağı kaldırdığında zaman hissi yumuşuyor, doğru açıdan koşunca vurulmadan yetişiyorsun. Burada iş tamamen “rotayı bir kere çöz, sonra otomatiğe bağla” meselesi.

Üç bayrağı da yerine oturttuğunda görev bitiyor. Benim için Cradle of Defense’in özeti şu: Bayrakları dikmek kolay; önemli olan bayrağı taşırken soğukkanlı kalıp işi uzatmamayı öğrenmek.​

eline sağlık paylaşım için teşkkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)