- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Azurite’yi oyunda ilk kez görünce “mavi taş işte” deyip geçmek kolay ama işin ucu hızlıca takı yükseltmeye bağlanıyor. Özellikle yüzük–küpe tarafına girdiğinde, blacksmith menüsünde refinement isterken bir anda Azurite soruyor ve o an anlıyorsun: Bu malzeme “bir yerde dursun”luk değil, gerçekten tüketilen bir şey. Ben de ilk craft denememde stok yapmadan girmiştim; iki tık sonra “bitti mi şimdi?” diye kalakaldım.
Azurite nasıl toplanıyor?
En pratik yol kazma. Hernand’da Provisioner’s Shop’tan alıyorsun, sonra haritada kristal yataklarına denk geldikçe durup kıra kıra ilerliyorsun. “Kazma almakla uğraşmayayım” diyorsan Force Palm Attack da iş görüyor; özellikle yataklar sık çıkınca hızlı hissettiriyor. Ama burada küçük bir gerçek var: Force Palm ile agresif oynarken staminayı boşaltırsan, asıl koşu kısmında nefesin kesiliyor. O yüzden ben genelde kazmayı garantiye alıp, Force’u sadece “yakınsa hızlı kırayım” diye kullanıyorum.
Nerede daha çok çıkıyor?
Azurite’nin en sık yüzünü gösterdiği hat Crimson Desert tarafı. Özellikle kuzeye, Varnia yönüne giden ana yol üzerinde kristal yatakları sanki aynı rotaya dizilmiş gibi. Rehberlerde geçen “birbirine yakın 7 deposit” meselesi de bundan; aynı yol üstünde kısa mesafede birkaç noktayı arka arkaya temizleyebiliyorsun. Tek yatakta çıkan sayı değişebiliyor ama genel beklenti “bir yatakta birkaç parça”, bazı noktalarda da 6’ya kadar görebiliyorsun.
Konumları “yol tarifi” gibi düşün
- Demeniss – Anvil Hill çevresi: Bu taraf genelde “yol üstü kır–devam et” rotası. Çok detaya girmeden, zaten bölgeyi gezerken gözünün önüne düşüyor.
- Hernand merkez (Hernand Castle’ın güneybatısı): Şehirde işin varken araya sıkıştırmalık güzel. Kaleyi referans alıp güneybatıya kayınca, kristaller çoğu zaman çıkıntıların kenarında beliriyor.
- Delesyia’nın kuzeyi: Ben burayı “bir tur daha at” bölgesi diye görüyorum. Sisli alan ya da görüş kısıtlıysa, aynı hattı ikinci kez dönünce depozitleri daha net yakalıyorsun.
- Delesyia kasabasının hafif batısı: Kasabadan çıkıp kısa yürüyüşle birkaç noktayı kontrol etmeye uygun. Çok uzaklaşmadan malzeme toparlamak isteyenlere iyi.
Benim kısa farm rutinim
Eğer hedefim “20–30 tane biriktireyim” ise önce Hernand’dan kazmayı alıp Crimson Desert ana yol hattını temizliyorum. Çanta dolmaya başlayınca bir mola verip, eksik kalan miktara göre Demeniss veya Delesyia’ya dönüyorum. Bu şekilde tek bir bölgede inat etmek yerine rotayı “iki bölge arasında” kurunca hem sıkılmıyorsun hem de daha düzenli topluyorsun.